in

Jodie Whittaker’ın Doctor Who Serüveni 2022’de Sonlanıyor

İlk kadın Doktor olan Jodie Whittaker, 2022 sonbaharında gelecek özel bölümler sonrası Doctor Who dizisinden ayrılacağını duyurdu.

Jodie Whittaker Doctor Who ayrılık
- Reklam -

Jodie Whittaker, Doctor Who serisini 2022 sonbahar aylarında bırakacak. BAFTA adayı aktris, bundan 4 yıl önce görevi Peter Capaldi’den aldıktan sonra ünlü Zaman Lordu’nu oynayan ilk kadın oldu. Bununla birlikte dizi sorumlusu Chris Chibnall da yapıma veda edecek isimlerden olacak.

İlk kez 1963’te başlayan ve uzun süredir devam eden İngiliz bilimkurgu dizisi, bir İngiliz polis kulübesinden tasarlanan TARDIS adlı bir gemiyi kullanarak zamanda yolculuk yapan ve kendine Doktor diyen dünya dışı varlığın maceralarını konu ediniyor. Doktor’a çeşitli yoldaşlar eşlik ederken, aynı zamanda medeniyetleri kurtarmak için çeşitli düşmanlarla da yüzleşiyor.

İlk Doctor Who rolünü oynayan William Hartnell ile başlayan macerada karakteri birçok oyuncu canlandırdı. Çoğu hayran David Tennant’ın onuncu doktorunu, Matt Smith’in on birinci doktorunu ve Christopher Eccleston’ın dokuzuncu doktorunu favorileri olarak gösteriyor. Whittaker’ın 2017’de ilk kadın Doktor olarak açıklanması ise hayranları ikiye böldü. Ancak ne olursa olsun, 50 yıllık geçmişi olan bir dizinin ilk kadın başrolü olacağı haberi büyük bir gelişmeydi. Bununla birlikte, aktris için iyi karşılanan iki sezonun ardından, zamanı sona eriyor gibi görünüyor.

- Reklam -

Geçenlerde ilk fragmanı yayınlanan 13. sezon için henüz bir yayın tarihi belirlenmemiş olsa da, resmi Doctor Who sitesi, Jodie Whittaker’ın 2022’de yapımcı Chris Chibnall ile birlikte rolden ayrılacağını açıkladı. İkili, bu sonbaharda çıkacak olan altı bölümlük dizi ve gelecek yıl piyasaya sürülecek olan üç özel bölüm için kalacak. Son bölüm Whittaker için 13. Doktor olarak uzun metrajlı bir final gezisi olacak. Bu yılın başlarında iddia olarak ortaya atılan ayrılık haberi de böylece gerçekleşmiş olacak.

Jodie Whittaker: “Doctor Who Evreni için Kalbim Sevgi Dolu”

Doctor Who Jodie Whittaker

Bafta adaylığına da adını yazdıran oyuncu, rolünden ayrılışı hakkında şunları söyledi:

“2017 yılında 13. Doktor olduğumu gösteren muhteşem bir hediye kutusu açtım. Orada göreceğim görkemli maceraları, dünyaları ve diğer harika şeyleri tahmin edemezdim. Kalbim bu dizi için, onu yapan takım için, onu izleyen hayranlar için ve hayatıma kattıkları için sevgiyle dolu. Bana inanılmaz hikâyelerini emanet ettiği için Chris’e ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu dalgayı yan yana sürmek, beraber aşmak istediğimizi biliyorduk. Ve işte buradayız, şimdiye kadar sahip olduğum en iyi işi tamamlamaya haftalar kaldı. Bu rolün bana kattıklarını ifade edebileceğimi hiç sanmıyorum. Doktoru ve öğrendiğim dersleri sonsuza kadar taşıyacağım. Değişimin korkutucu olabileceğini biliyorum ve hiçbirimiz orada ne olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden aramaya devam ediyoruz. Umutu şekilde yolculuk edin. Evren sizi şaşırtacak. Sürekli.”

- Reklam -

Hayranlar Whittaker’ın 13. Doktor olması konusunda bölünmüştü. Hatta bazıları Doctor Who’nun yakın gelecekte sona ermesini talep ediyordu. Yine de bilimkurgu serisinin son birkaç yılını olumlu bulan birçok kişi var. Ayrıldığı haberi 13. Doktor’u sevenleri üzse de, Whittaker’ın hala Doktor’u canlandıracağı yeni bir sezon var. Aynı zamanda gelecek yıl üç yeni özel bölümle role düzgün bir şekilde veda etme fırsatına da sahip olacak.

Dizi Sorumlusu Chris Chibnall da Görevden Ayrılıyor

2016 yılında başyazar ve dizi sorumlusu (showrunner) olarak göreve gelen Chris Chibnall da, Whittaker’ın vedası ile birlikte macerasını sonlandırıyor. Uzun yıllar DW dünyasına ve serinin yan dizisi Torchwood’a emek veren Chibnall da görevinden ayrılıyor. Kendisinin yerine kimin geçeceği ise şimdilik bilinmiyor. Ancak Neil Gaiman iddialarının şimdiden yalanlandığını söyleyebiliriz.

Jodie Whittaker’ın Doktor rolünden ayrılacak olmasını sizler nasıl karşılıyorsunuz? Sizce yeni Doktor ve başyazar kimler olmalı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DoctorWho.tv

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hawkeye Çıkış Tarihi

Hawkeye Çıkış Tarihi Belli Oldu: Diziden İlk Kare Yayınlandı

Ateş Toprakları - Francisco Coloane

Güney Amerika’nın Jack London’ı Francisco Coloane İlk Defa Türkçede: Ateş Toprakları