in ,

John Williams, Star Wars Evrenine Geri Dönüyor: Obi-Wan Kenobi Dizi Müziği Usta Sanatçıya Emanet

John Williams, Obi-Wan Kenobi dizi müziğini besteleyecek. Ünlü sanatçı, Star Wars evrenine geri dönmeye hazırlanıyor.

John Williams Obi-Wan Kenobi Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

John Williams, Obi-Wan Kenobi dizi müziğini besteleyecek. Disney+ yapımının tema müziği usta sanatçıya emanet edildi.

Disney Plus, çıktığı günden bu yana özellikle The Mandalorian ve The Book of the Boba Fett dizileri ile Star Wars hayranlarına live action anlamında önemli iki dizi sundu. Hayranlar şimdi ise heyecanla 25 Mayıs 2022’de yayınlanmaya başlayacak olan Obi-Wan Kenobi dizisini bekliyorlar.

Yeni dizi, Ewan McGregor tarafından canlandırılan Obi-Wan Kenobi’nin Star Wars: Episode IV – A New Hope (Yeni Bir Umut) olaylarından dokuz yıl önce Tatooine’deki sürgünü boyunca yaşadıklarını konu edinecek. Hayden Christensen da Anakin Skywalker / Darth Vader rolüyle dizide yer alacak. Vader’ın Engizisyoncu ekibi, Klon Savaşları’nın sonunda ölümcül Order 66’dan kurtulan ve şu anda Luke Skywalker’ı izlemek için Tatooine’de kalan Jedi’ları avlarken gözükecek.

- Reklam -

İlk haberleri 2019 yılında çıkmaya başlayan ve nihayet bu ayın başlarında çıkış tarihi de ortaya çıkan Obi-Wan Kenobi dizisinin müziklerinin nasıl olacağı da merak konusuydu. Çünkü hem The Mandalorian hem de The Book of the Boba Fett dizisinde İsveçli besteci Ludwig Göransson tarafından ortaya oldukça iyi kompozisyonlar çıkartılmış ve hayranlarca kısa sürede benimsenmişti. Obi-Wan Kenobi’nin de müziklerinin Göransson’un elinden çıkması beklenirken sürpriz bir haber geldi.

John Williams, Obi-Wan Kenobi Dizi Müziğini Sıkı Güvenlik Önlemleri ile Kaydetti

star wars obi-wan kenobi poster

Variety’ye göre John Williams, Obi-Wan Kenobi dizisi ile Star Wars evrenine tekrar geri dönüyor. Son olarak dokuzuncu Yıldız Savaşları filmini Star Wars: The Rise of Skywalker’ın müziklerini hazırlayan ödüllü besteci, tanıdık yüzlerin müziklerini de hazırlayacak isim olarak açıklandı.

- Reklam -

Williams’ın Obi-Wan’ın ana tema müziğini sıkı güvenlik önlemleri altında kısa süre önce kaydettiği söyleniyor. Şu anda, Williams’ın geçmişte Obi-Wan’ın karakteri için bestelediği bir parçayı mı uyarladığı yoksa dizi için yepyeni bir şey mi yarattığı bilinmiyor. Bilinen şey ise dünyaca ünlü bestecinin nadiren televizyon dünyasına adım atması. Bu nedenle daha şimdiden nasıl bir iş olacağı merak ediliyor.

Star Wars’ın dokuz filmlik Skywalker serisinin tamamının müziklerini hazırlayan ve o bilindik melodileri oraya çıkaran John Williams, En İyi Orijinal Müzik dalında Oscar adaylıkları da aldı. Aynı zamanda 1977’de Yeni Bir Umut filmiyle Akademi Ödülü’nün sahibi oldu.

John Williams’ın yeniden Star Wars evrenine dönüyor olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Çok güzel bir haber ama bir yerde de korkuyorum. Ben sıklıkla star wars film müziklerini dinlerim ama aralarında hiç 7. filmin müzikleri yok. Nedense son yaptıkları hiç bende yer etmedi. Oysaki Manadloran ve The Book o the Boba Fett müzikleri daha çok benimsedim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sonic 3 Filmi Knuckles Dizisi

Sonic 3 Filmi ve Knuckles Dizisi Kesinleşti: Kirpi Sonic’in Evreni Büyümeye Devam Ediyor

sina akyol ölüm haberi

Şair Sina Akyol Hayatını Kaybetti