in

Jon Snow’a Odaklanan Yeni Bir Game of Thrones Dizisi Geliyor

Jon Snow dizisi duyuruldu. HBO, Game of Thrones dünyasının ikonik karakterinin devam hikâyesi için bir spin-off projesi geliştiriyor.

jon snow dizisi game of thrones
- Reklam -
- Reklam -

Jon Snow dizisi açıklandı. HBO, Game of Thrones dünyasını genişletmeye devam ediyor. Kit Harington’ın ikonik rol için geri döneceği duyurulan yeni spin-off yapımında hazırlıklar başladı.

George R.R. Martin’in epik fantazi destanı Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinden ekrana uyarlanan Taht Oyunları dizisi, 2019’da sona ermişti. Yapım her ne kadar finaliyle tartışma konusu olsa da serinin uyarlama haklarını ellerinde bulunduran HBO, hayranların Westeros’a tekrar geri dönmesi için birçok proje geliştirmeye çoktan başlamıştı.

Şimdi ise çalışmaları sürdürülen spin-off dizilere bir yenisi daha eklendi. Jon Snow karakterine odaklanacak bu yapımın diğerlerinden en büyük farkı ise orijinal hikâyenin “öncesinde” değil de, “sonrasında” yaşananları konu alacak olması.

- Reklam -

Jon Snow Dizisi Game of Thrones Evreninden Bazı Tanıdık Karakterleri Geri Getirebilir

Şu anda erken geliştirme aşamasında olan Jon Snow dizisi, Kit Harington’ı geri getirerek maceraya devam etmeyi hedefliyor. Harington, daha önce Snow rolüyle iki defa Emmy ödüllerine aday gösterilmişti.

Snow, Taht Oyunları’nın finalinde gerçek kimliğini keşfetmiş ve Demir Taht’ın potansiyel varisi Aegon Targaryen olduğunu öğrenmişti. Westeros’tan sürgün edilen Snow, eski hayatını geride bırakarak Kuzey Duvarı’na gitmişti.

jon snow dizisi game of thrones Kit Harington

Öte yandan bu yeni dizinin Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) ve Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) gibi Game of Thrones evreninden hayatta kalan diğer karakterlerin de yeniden izleyicilerle buluşmasına neden olabileceği öne sürülüyor.

Jon Snow dizisi ile birlikte şu anda toplam 7 yeni Game of Thrones yapımı hayranları bekliyor olacak. Bunlardan ilki, 21 Ağustos’ta yayına girecek olan ve Targaryen Hanedanı’nın geçmişini konu alan House of the Dragon dizisi.

- Reklam -

Live-action formatlı diğer diziler ise 10.000 Ships, 9 Voyages ve Tales of Dunk and Egg şeklinde sıralanıyor. Bunlarla birlikte üç de animasyon yapımının yolda olduğu biliniyor.

Jon Snow dizisinin detaylı konusu, çıkış tarihi ve yaratıcıları hakkında şu an için bilinen başka bir detay yok.

Harington, geçen yıllarda yaptığı bir açıklamada “Snow karakterine geri dönmek istemediğini, dünyanın daha fazla maskülen karaktere ihtiyacı olmadığını” ifade etmişti.

(GÜNCELLEME: George R.R. Martin projeyi onayladı ve yapımdan bazı detaylar paylaştı. Gelişmelere BURADAN göz atabilirsiniz.)

Siz bu yeni spin-off projesini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    Ne gereyi var diye sormak lazım, tabi aşırı fanları mutlu eder heralde ama son 2, 3 sezondaki faciayı telafi etmez.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Sur’un kuzeyinde geçerse ilgi çekici olabilir.

  3. Avatar for burjuva33 burjuva33 dedi ki:

    Kitapta olabilecek hikayeyi ters köşe yapcaz , farklı olcaz diye adamda hiç bir vasıf bırakmadınız.Küçük emrah gibi geziyordu ortada. Dizi alternatif bir son üzerinden devam ederse izlenir. Yoksa şuan ki haliyle izlenecek hali kalmadı.

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Son sezonlarda karakteri Bran ile beraber Fatmagül’ün suçu ne karakterine çevirmişlerdi resmen ki Kit Harington ın karakteri dümdüz oynamasından da gına gelmişti.

  5. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Buz ve Ateşin Şarkısı dünyası hiç çekici gelmiyor artık bana.Hep aynı hikaye var çünkü.Dram,sex,kan ve vahşet,entrika birazda fantastik öğe.Yeni çıkacak olan Targeryan diziside aynı.Bu Jon dizisi de muhtemelen Jon’un yabanıllar arasında yaşamını ve yine Kings Landing’i anlatacak.Jon karakterinin zaten sevilecek bir yanı olmaması diziye direkt eksi katıyor.İlk bölümünü izlerim ama iyi bir dizi olacağını sanmıyorum

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Bloomsday james joyce kutlama

James Joyce’a Adanan Bloomsday Etkinliklerle Kutlandı: Leopold Bloom’un O Ünlü Yürüyüşe Çıktığı Gün Unutulmadı

tim sale batman çizeri

Efsanevi Batman Çizeri Tim Sale 66 Yaşında Hayatını Kaybetti