in

Joss Whedon’ın Oyuncularına Psikolojik Şiddet Uyguladığı Ortaya Çıktı

Joss Whedon hakkında psikolojik şiddet ve gücünü kötüye kullanma suçlamaları yükseliyor. Buffy the Vampire Slayer oyuncusu Charisma Carpenter’dan yıllar sonra açıklama geldi.

Joss Whedon psikolojik şiddet charisma carpenter
- Reklam -
- Reklam -

Buffy the Vampire Slayer, Angel, Agents of S.H.I.EL.D ve Firefly gibi dizilerin yaratıcısı Joss Whedon, psikolojik şiddet ve gücü kötüye kullanma iddiaları ile karşı karşıya. Buffy the Vampire Slayer ve Angel dizilerinde oyuncu olarak yer alan Charisma Carpenter, Twitter hesabında paylaştığı gönderide Whedon’ın kendisine uyguladığı şiddetten bahsetti. Oyuncu kısa süre içerisinde büyük destek gördü.

Buffyverse yapımlarında Cordelia Chase karakteri ile karşımıza çıkan Charisma Carpenter, yıllar sonra dizinin yaratıcısı Joss Whedon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Carpenter, Whedon’ın kendisine psikolojik şiddet uyguladığını ve kendisini sürekli kovmakla tehdit ettiğini açıkladı.

Carpenter, dört aylık hamile olduğu dönemde Whedon’ın kendisine “şişman” dediğini, çocuğu aldırmayı düşünüp düşünmediğini sorduğunu ve o sezonun sonunda da herhangi bir açıklama yapılmadan kovulduğunu ifade ediyor.

- Reklam -

Joss Whedon psikolojik şiddet charisma carpenter

Hamileyken çalışma saatleri konusunda da istismara uğradığını belirten oyuncu, gece 1’de gelen iş çağrılarıyla kendisine “misilleme” yapıldığına inandığını belirtiyor.

“Bana çocuğu aldırıp aldırmayacağımı sordu. Karakterime saldırmaya devam etti. Dini inançlarımla dalga geçti ve beni diziyi sabote etmekle suçladı. Sezonun sonunda, doğum yaptıktan sonra da beni açıklama yapmaksızın kovdu.”

Oyuncu, ilhamını Justice League filminde Cyborg karakterini canlandıran Ray Fisher’ın, Whedon’ı profesyonel olmayan davranışlarından ötürü eleştirmesinden aldığını belirtiyor. Fisher, ilerleyen filmlerde stüdyo tarafından görevinden alınmıştı.

Charisma Carpenter’ın Twitter üzerinden yaptığı detaylı açıklama şu şekilde:

- Reklam -

Carpenter, yaşananlardan dolayı hâlâ acı çektiğini ifade ederken Ray Fisher’ın yanında olduğunu da belirtiyor.

Joss Whedon Hakkındaki İddialara Buffy the Vampire Slayer Oyuncularından Destek

Carpenter’ın yıllar sonra gelen itirafı sonrası Buffy the Vampire Slayer dizilerinin oyuncularından da destek mesajları gecikmedi.

Dizide başrol Buffy Summers’ı canlandıran Sarah Michelle Gellar, konu hakkında bir Instagram gönderisi paylaştı. Oyuncu, Buffy Summers adı ile anılmaktan memnun olduğunu ancak aynı memnuniyeti Joss Whedon ile anılmaktan duymadığını belirtti. İstismara maruz kalanların yanında olduğunu açıkladı.

buffy the vampire slayer oyunculari

Yapımda Tara Maclay karakterine hayat veren Amber Benson, dizinin ortamının en baştan en zirveye kadar “toksik” olduğunu belirten bir Tweet paylaştı. Oyuncu, “Bu süre boyunca çok fazla hasar aldık ve çoğumuzu bunu yirmi yıldan fazla zaman sonra bile hissediyoruz,” ifadesini kullandı.

Joss Whedon ise konuya dair bir açıklamada bulunmadı.

Peki siz bu olaylar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sevilen yönetmenlerin sette oyuncularına karşı olan tutumlarının istismara varması hakkında fikirleriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety, News Sky

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Dizinin başlama tarihi 1997. Neden bu kadar yıl geçtikten sonra konuşuyorlar bende onu anlamıyorum. Zamanında olaylar tazeyken söylesenize şunları. John Whedon denen şahsa ise bir şey demiyorum, ne desem az olacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us Dizisi Başrol Oyuncuları

The Last of Us Dizisinde Ellie ve Joel’u Canlandıracak İsimler Belli Oldu

Cara Dune Gina Carano the mandalorian

Cara Dune’ü Canlandıran Gina Carano, The Mandalorian Dizisinden Kovuldu