in ,

“Rick and Morty”nin Yaratıcılarından Justin Roiland’a Yöneltilen Aile İçi Şiddet Suçlamaları Düştü

Justin Roiland’a yönelik aile içi şiddet suçlamaları düşürüldü. Rick and Morty dizisinin ortak yaratıcısı ve seslendirmeni için açılan dava delil yetersizliği nedeniyle reddedildi.

Justin Roiland Aile İçi Şiddet
- Reklam -
- Reklam -

Justin Roiland hakkında ortaya atılan aile içi şiddet suçlamaları, ABD savcıları tarafından reddedildi. Sanatçı, geçen aylarda dava sebebiyle Rick and Morty projesinden uzaklaştırılmıştı.

Adult Swim kanalının popüler yetişkin animasyon dizisi Rick and Morty; geçen aylarda önemli bir yol ayrımı yaşamıştı. Dan Harmon ile birlikte yapımın yaratıcılığını paylaşan Justin Roiland, aile içi şiddet suçlamaları nedeniyle yapımdan ayrılmak durumunda kalmıştı. Roiland aynı zamanda çizgi dizinin başkarakterleri olan Rick Sanchez ile Morty Smith’i de seslendiriyordu.

Orange County bölge savcılığından bir sözcünün Associated Press’e verdiği demeçte, Roiland’ın eski bir kız arkadaşı hakkındaki suçlamalarının “makul şüphelerin ötesinde yeterli delil sağlanamaması nedeniyle” reddedildiğini söyledi.

- Reklam -

Rick and Morty Yaratıcısı Justin Roiland: “Adalet”

Roiland kararın ardından “Adalet” yazılı bir Tweet paylaşırken yaptığı açıklamada, “Hâlâ hakkımda söylenmeye devam eden korkunç yalanlar beni derinden sarsıyor,” ifadesini kullandı. “İlerlemek” istediğini kaydeden Roiland sözlerine şöyle devam etti:

“O kadar çok insanın gerçekleri hiç bilmeden, yalnızca yargı sürecini atlatıp beni iptal ettirmeye çalışan küskün bir eski sevgilinin sözüne dayanarak bu kadar hızlı karar vermesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu durumun kısmen de olsa başarılı olmuş olması utanç verici.”

Roiland, açıklamasında itibarını geri kazanmaya odaklanacağını ifade etti. Öte yandan sanatçının tehdit ve taciz mesajlarını içeren ekran görüntüleri, hâlâ sosyal medyada yer almaya devam ediyor.

Justin Roiland Aile İçi Şiddet Suçlamaları

Neler Yaşanmıştı?

43 yaşındaki Justin Roiland, 2013 yılında Dan Harmon’la birlikte Rick and Morty dizisini yarattı ve bir bilim insanı ile torununu konu alan Emmy ödüllü animasyon sitcom’unun başkarakterlerini seslendirdi.

Suçlamalar geçen ocak ayında ortaya çıktığında Cartoon Network’ün bir parçası olan Adult Swim kanalı, Roiland ile “ortaklıklarını sona erdirdiklerini” ve Rick and Morty’nin 7. sezonuna onsuz devam edeceğini duyurdu.

R&M’in ardından Hulu’da yayınlanan Solar Opposites ve Koala Man animasyon yapımları da Roiland ile çalışmayı bırakma kararı aldı

Hulu ve BBC kanalları düşürülen suçlamaların ardından herhangi bir yorumda bulunmadı.

- Reklam -

Roiland’ın kuruculuğunu üstlendiği oyun şirketi Squanch Games de geçen ocak ayında “Justin Roiland’ın istifasını aldıklarını” açıklamıştı.

Rick and Morty Yaratıcısı Justin Roiland Diziden Ayrıldı

Mayıs 2020’de Kaliforniya’daki savcılar, Roiland’a o sırada onunla birlikte yaşayan kimliği belirsiz bir kadını tehdit ettiği, ona şiddet uyguladığı, dolandırıcılık ve / veya aldatma yoluyla kadına fiziksel zarar verdiği ve kadına ev içi darp uyguladığı yönünde suçlamalar yöneltmişti.

Bir polis şikayeti, o yılın ocak ayına ait olduğu iddia edilen olayın kadın için “travmatik bir duruma” yol açtığını belirtmişti.

Bu ocak ayında Justin Roiland’ın avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu söyleyerek şunları ekledi:

“Justin’in adını temize çıkarmak ve mümkün olan en kısa sürede yoluna devam etmesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz.”

Justin Roiland’ın yaşadıklarına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin Oyun Oluyor

Ninja Kaplumbağalar Evreninde Geçen “God of War” Büyüklüğünde Bir Aksiyon RPG Oyunu Geliyor

Mitat Fragmanı: Doğu Yücel Uyarlaması Ufukta Gözüktü

Başrolünde Kadir Doğulu’nun Yer Aldığı Doğu Yücel Uyarlaması “Mitat” Filminden İlk Fragman