in ,

Kemal Kuruçay Hayatını Kaybetti: Usta Oyuncuya Veda

Kemal Kuruçay vefat etti. Geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında aramızdan ayrılan usta oyuncu, son olarak Seksenler dizisinde rol alıyordu.

Kemal Kuruçay Vefat Etti
- Reklam -
- Reklam -

Kemal Kuruçay hayatını kaybetti. Son olarak TRT 1’deki Seksenler dizisi ile sevenlerinin karşısına çıkan usta oyuncu, 59 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Kuruçay’ın vefat haberi ilk önce tiyatrocu arkadaşı Nedim Saban tarafından paylaşıldı. Saban, yaptığı paylaşımda “Çok yetenekli bir oyuncu, çok iyi bir insandı Kemal Kuruçay. İki Oda Bir Sinan oyununda birlikte çalışmıştık, büyük bir sevgi ve özveriyle bağlıydı mesleğe. Çok üzgünüm.” ifadelerine yer verdi.

Yer aldığı Seksenler dizisinin setinde, çekimlere hazırlık yaparken fenalaşan oyuncu, hastaneye kaldırıldı. Kemal Kuruçay’ın tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamadığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği duyuruldu.

- Reklam -

Usta oyuncunun vefat haberinin detaylarını Birol Güven’in ağabeyi ve Seksenler dizisinin yapımcısı olan Ali Güven anlattı. Güven, Kemal Kuruçay’ın rahatsızlanmadan 1 saat önce sete gelerek hazırlık yaptığını ve bu esnada ezberini okurken yere yığıldığını gördüklerini söyledi. Hızlıca 112 Acil’e haber verdiklerini ve hastanede 45 dakika boyunca müdahale edildiğini belirten Ali Güven sözlerine şu şekilde devam etti:

“Burada 45 dakika arkadaşlar mücadele ettiler, ancak kurtaramadık. Şimdi eşi geldi, evlatlarını bekliyoruz nereye gömülecek, nereye gidecek kendileri karar verecekler. Biz de karar verilene kadar onlara burada yardımcı olacağız.”

Kemal Kuruçay Vefat Haberi Sonrası Sosyal Medyada Birçok Kişi ve Kurum Taziye Mesajları Paylaştı

Kemal Kuruçay Vefat Etti

- Reklam -

Oyuncular Sendikası, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kuruçay için “Değerli meslektaşımız Kemal Kuruçay hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun,” cümlelerini kullandı. Son rol aldığı Seksenler dizisinin Twitter hesabında ise “Usta oyuncu, güzel insan Kemal Kuruçay’ın vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Seksenler dizimizdeki Seyfi karakteriyle hepimizin gönlünü kazanan Kuruçay’a Allah’tan rahmet; ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz,” denildi. Aynı zamanda oyuncunun rol arkadaşları ve farklı birçok ünlü isim taziye mesajlarını sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

10 Haziran 1962’de Ankara’da doğan ve Türk televizyonlarının sevilen yüzlerinden biri olan Kuruçay, bugüne dek İnce İnce Yasemince, Zor Baba, En İyi Arkadaşım, Pulsar, Kutsal Damacana 2: İt Men, Zengin Kız Fakir Oğlan, Mandıra Filozofu ve Çocuklar Duymasın gibi yapımlarda rol almıştı. Usta oyuncu aynı zamanda Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocaları ve kurucuları arasında yer alıyordu. 1990’lı yılların başında tiyatrocu Mehmet Karagül ile çalıştı ve İstanbul Bura mı? sinema filminde Karagül ile birlikte rol aldı.

Seksenler dizisinin bir başka oyuncusu olan Rasim Öztekin de geçen mart ayında geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında aramızdan ayrılmıştı.

Kemal Kuruçay’ın bulunduğu hangi yapımları izlemiştiniz? Usta oyuncuyu en çok hangi işiyle hatırlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    80’ler dizisinde muhtar olmak uğursuzluk getiriyor sanırım. İlk muhtar Rasim Öztekindi, ikinci muhtar ise Kemal Kuruçaydı. Rasim Öztekin öldükten sonra diziyi izlemeyi bırakmıştım. Kemal Bey’de çok iyi bir sanatçıydı. Özellikle 80’lerdeki rolü çok iticiydi ama bir o kadar da komikti. Işıklar içinde uyusun.

    Ekleme: Eskiden dizinin ismini yanlış hatırlamıyorsam Gurbetçilerdi. O dizide de rol almıştı.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  3. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    İleride bir dizi çıkaracak olsaydım kötü karakter olarak oynatmayı planlıyordum. En iyi Arkadaşım’da tanımıştım Kemal’i.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ruhu huzur içerisinde, mekanı cennet olsun. Bana kalırsa, rollerini o kadar güzel oynuyordu ki resmen onunla özdeşleşiyordu :cry:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hocus pocus 2 filmi disney

Hocus Pocus 2 Filminde Çekimler Başladı: Sinemanın Ünlü Cadıları Geri Dönüyor

Aylık Öykü Seçkisi 144. Sayı "Eşkıya Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi’nin 144. Sayısı Yayında: “Eşkıya Öyküleri”