in ,

30 Yılı Aşkın Süredir Batman’i Seslendiren Kevin Conroy 66 Yaşında Hayatını Kaybetti

Kevin Conroy yaşamını yitirdi. Batman animasyonlarında Kara Şövalye’nin sesi olan usta sanatçı, 66 yaşında aramızdan ayrıldı.

Kevin Conroy: Batman'in Sesi Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Kevin Conroy hayata veda etti. Ünlü oyuncu Batman: The Animated Series ve Arkham üçlemesi dahil olmak üzere yaklaşık 30 yıldır Kara Şövalye’yi seslendiriyordu.

1990’lı yıllardan bu yana Batman: The Animated Series’ta Kara Şövalye olarak da bilinen Bruce Wayne’i seslendiren ve artık sesiyle Batman’in vücut bulmuş haline bürünen seslendirme sanatçısı Kevin Conroy, 66 yaşında hayatını kaybetti. Kendisi onlarca yıldır çizgi roman dünyasının ikonik karakterlerinden birine sesiyle hayat veriyordu: Buna live-action dizi ve video oyunlar da dahildi.

Bugüne dek birçok yetenekli seslendirme sanatçısı, Kara Şövalye’yi çeşitli animasyon dizileri ve filmlerde seslendirme şansına erişmiş olsa da, Kevin Conroy Batman: The Animated Series çizgi dizisinden bu yana 30 yıl boyunca karakteri en uzun süre seslendiren kişi olma unvanını elinde tutuyordu.

- Reklam -

kevin conroy vefat

Oyuncunun dün (10 Kasım) trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle dünya önemli bir ismi daha erken bir veda etmiş oldu. Batman: The Animated Series’ta DC’nin kötü karakterlerinden olan Poison Ivy’yi seslendiren Diane Pershing, Facebook sayfasında epeydir hasta olan aktörün 10 Kasım’da yaşamını yitirdiğini doğruladı. Warner Bros. Home Entertainment ayrıca, seslendirme yönetmeni Andrea Romano, Batman: The Animated Series’de Joker’ı seslendiren ve uzun zamandır arkadaşı/yardımcısı olan Mark Hamill ve son olarak yapımcı Paul Dini’nin açıklamalarıyla Conroy’un ölümünü doğruladı.

Mark Hamill: “Kevin Conroy Her Zaman Benim Batman’im Olacak”

ANDREA ROMANO: Kevin, rol almak ve yönetmekten zevk aldığım bir aktörden çok daha fazlasıydı: O, nezaketi ve cömert ruhu sınır tanımayan 30 yılı aşkın bir süredir sevdiğim bir arkadaşımdı.

Kevin Conroy Batman Arrowverse Batwoman

MARK HAMILL: Kevin’in sıcak kalbi, nefis derin gülüşü ve saf yaşam sevgisi sonsuza kadar benimle olacak. Kevin mükemmeldi. Bu gezegendeki en sevdiğim insanlardan biriydi ve onu bir kardeş gibi severdim. Etrafındaki insanları gerçekten önemsiyordu; yaptığı her şeyde nezaketi ortaya çıkıyordu. Kendisini her gördüğümde veya onunla konuştuğumda moralim yükselirdi. Kevin ışıltılı bir aktördü. Birkaç nesildir tartışmasız bir Batman’di. Tam doğru parça için tam doğru adamı buldukları mükemmel senaryolardan biriydi ve dünya bunun için daha iyiydi. Ritimleri ve incelikleri, tonları ve sunumu – bunların hepsi performansımı şekillendirmeye de yardımcı oldu. İdeal ortaktı – çok tamamlayıcı, yaratıcı bir deneyimdi. O olmadan yapamazdım. O her zaman benim Batman’im olacak.

- Reklam -

PAUL DINI: Kevin, ister kayıt kabininde elinden gelenin en iyisini yaparak, isterse 11 Eylül’de ilk müdahaleyi yapanları besleyerek ya da onu bekleyen her hayranın Batman’iyle bir anının olduğundan emin olmak için her yere yanında bir ışık getirdi. Kelimenin tam anlamıyla bir kahraman. Yeri doldurulamaz.

batman arkham kevin conroy ölüm

Conroy ayrıca Rocksteady tarafından geliştirilen Batman: Arkham video oyunu serisinde ve NetherRealm Studios tarafından Injustice dövüş oyunlarında da karakteri seslendirme rolüne geri dönmüştü.

Arkham serisi, özellikle The Animated Series’ten ilham almasıyla şimdiye kadar yaratılmış en iyi çizgi roman uyarlaması oyunlar arasında sayılıyor. Arkham’ın başarısının bir kısmı, Conroy’u Batman ve Mark Hammil’ı Joker rolüne geri getiren seslendirme kadrosundan kaynaklanıyor. Conroy son olarak Arrowverse dizisi Batwoman’ın ortak bölümünde de rol almış ve ilk defa canlı aksiyonda Bruce Wayne karakterini canlandırmıştı.

Kevin Conroy’un Batman seslendirme performansı konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Gerçekten çok üzüldüm. DC Animasyon Evreni’ni yakın zamanda izledim ve izlerken kendisine resmen hayran kalmıştım. Çizgi roman okurken kafamda duyduğum Batman sesi onunki oldu artık öyle söyleyeyim. Ayrıca DC Pride 2022 için bir hikaye yazmıştı ve o hikayeyi de beğenmiştim. DC Animasyon Evreni’ni izlemeyenler Arkham oyunlarından da sesini hatırlayabilir. Yaptığı her şeyde çok başarılıydı. Huzur içinde yatsın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güzel ve Lanetli - F. Scott Fitzgerald

Amerikan Edebiyatının Usta Yazarı F. Scott Fitzgerald’ın “Güzel ve Lanetli” Romanı İlk Defa Türkçede

Lucasfilm Studio Ghibli ortak proje

Studio Ghibli ve Star Wars’un Yapımcısı Lucasfilm’den Gizemli Bir Ortak Proje Geliyor