in

Octavia E. Butler’ın Zaman Yolculuğu Temalı Bilimkurgu Romanından Uyarlanan “Kindred” Dizisi Yayınlandı

Kindred dizisi FX kanalında izleyicilerin karşısına çıkmaya başladı. Octavia E. Butler’ın kült romanından uyarlanan yapımın başrolünde Mallori Johnson yer alıyor.

Kindred Dizisi FX Octavia E Butler
- Reklam -
- Reklam -

Kindred dizisi ilk sezonu ile FX kütüphanesindeki yerini aldı. Octavia E. Butler’ın ünlü bilimkurgu romanından uyarlanan mini dizi, zaman yolculuğu ile ailesinin kökleriyle tanışan genç bir kadının hikâyesini takip ediyor.

Tarih, bilimkurgu ve fantazi türlerini bir araya getiren Kindred romanı, Türkçeye Yakın adıyla ve Emek Ergün imzasıyla tercüme edildi. Roman kendi dilinde ilk olarak 1979 yılında yayımlandı ve Locus Ödülleri’ne aday gösterildi.

13 Aralık 2022 tarihinde FX üzerinden yayına başlayan Kindred, henüz Disney Plus’ın Türkiye kataloğuna eklenmedi. Yurt dışında da FX paketini özellikle satın alanlar erişebiliyor.

- Reklam -

Birinci sezonu toplam 8 bölümden oluşan ve mini dizi formatında olan yapımın yaratıcılığını Watchmen ve Outer Range ile tanınan Branden Jacobs-Jenkins üstleniyor. Bilimkurgu draması dizi, Mallori Johnson (WeCrashed) tarafından canlandırılan Dana James karakterinin hikâyesine odaklanıyor.

Kindred Dizisi, MacArthur Bursu Alan İlk Bilimkurgu Yazarı Olan Octavia E. Butler’ın Eserinden Uyarlanıyor

Octavia E. Butler, bilimkurgu edebiyatı açısından özel bir konumda yer alıyor. Butler, MacArthur Dâhi Bursu alan ilk bilimkurgu yazarı olmasının yanı sıra eserleri milyonlarca okura satacak kadar adından söz ettirmeyi başaran ilk Afrikalı-Amerikalı bilimkurgu yazarı olmasıyla da tanınıyor.

Kindred Dizi

Kidred dışında, yazarın Fledgling adlı vampir romanı HBO tarafından ekrana taşınıyor. Parable of the Sower kitabı için ise A24 imzasıyla film uyarlaması çalışmaları sürüyor.

Kölelik Yıllarının Sert Yüzü ve Zaman Yolculuğu

Siyah bir genç kadın olan Dana, tuhaf bir şekilde parçası olduğu zaman yolculuğu aracılığıyla 1979 yılından Amerika’da köleliğin hâlâ yürürlükte olduğu iç savaş öncesi döneme adım atıyor. Dana, 1817 yılında hem ailesinin geçmişiyle hem de dönemin şartlarıyla mücadele etmek durumunda kalıyor.

Dizinin yaratıcısı Branden Jacobs-Jenkins, zaman yolculuğu konseptini şu sözlerle aktarıyor:

- Reklam -

“Hem geçmişte hem de şimdide, farklı hızlarla yaşıyor. Geçmişte ne kadar uzun süre vakit geçirirse eve dönmesi de giderek zorlaşıyor.”

Kindred Dizisi FX

Kindred Oyuncu Kadrosu ve Yaratıcısı Hakkında

Dana’nın eşi Kevin’i, The Right Stuff’taki Deke Slayton rolüyle tanınan Micah Stock canlandırıyor. Dana’nın geçmişte tanıştığı (ve geleceğiyle bağları varmış gibi görünen) güneyli karakterler arasında Thomas Weylin rolünde Ryan Kwanten (Glorious), Thomas’ın eşi Margaret Weylin rolünde Gayle Rankin (GLOW) ve genç çocuk Rufus rolünde David Alexander Kaplan (Stranger Things) yer alıyor. Austin Smith, Sophina Brown ve Sheria Irving oyuncu kadroda yer alan diğer isimler.

Dizinin yürütücüsü Branden Jacobs-Jenkins, televizyon işlerinden çok Obie Ödüllü bir oyun yazarı olmasıyla tanınıyor. Gloria ve Everybody oyunlaru, Pulitzer finalisti olurken Jenkis The New York Times tarafından “en orijinal ve parlak yazarlarından birisi” tanımını kullandı.

Kindred Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Siz dizi uyarlamasını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir ve Google Haberler üzerinden bizleri daha hızlı takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Cameron Avatar 2 Notları

James Cameron, “Avatar 2” için Yazar Ekibine 800 Sayfalık Not Verdiğini Açıkladı: “Önce Ödevinizi Yapın”

İlk Göktürk - Sanat Yönetmeni Sonja Klaus

Alper Çağlar’ın “İlk Göktürk” Filmine Hollywood Takviyesi: Dünyaca Ünlü Sanat Yönetmeni Projeye Katıldı