in ,

Octavia E. Butler’ın Başyapıtı “Kindred” Diziye Uyarlanıyor: Başrol Belli Oldu

Kindred dizi oluyor. Octavia E. Butler’ın tarih ve bilimkurguyu harmanlayan ünlü romanı Yakın, FX ekranlarına geliyor. Başrol ve yönetmen belli oldu.

Kindred Dizi Octavia E. Butler fx
- Reklam -
- Reklam -

Octavia E. Butler imzalı ünlü roman Kindred (Yakın) FX dizisi olmaya hazırlanıyor. Uyarlamanın başrolü ve yönetmeni belli oldu. 

Geçen aylarda duyurulan yapımın yönetmen koltuğunda Lemon, ZOla ve Woman in Deep ile tanınan Janicza Bravo oturacak. Ana karakter Dana Franklin’e hayat verecek olan isim ise Mallori Johnson olacak. Yapım, Johnson’ın rol alacağı ilk televizyon dizisi olacak.

Dizinin senaryosu ise Watchmen dizisinin yapımcılarından Branden Jacobs-Jenkins tarafından kaleme alınacak. 

- Reklam -

Romanla üniversite yıllarında tanıştığını söyleyen yönetmen Bravo kitabı şöyle tanımlıyor:

“Kendimi daha önce böyle bir dünyanın içinde ve kuşkusuz merkezinde de görmemiştim. Eser, görünmez bir kadının portresinin yanında, geçmişle olan bağımızın bizi geleceğe nasıl yakınlaştırdığının yetkin bir örneği. Bu özel eserin uyarlamasını yönetecek olmak benim için büyük bir başarı. Ayrıca Branden ile çalışmayı uzun zamandır istiyordum.”

Mallori Johnson kindred dizi
Janicza Bravo

Kindred Dizi Uyarlaması Bilimkurgu ve Tarihi Bir Araya Getiriyor

1979’da yayımlanan Kindred, Dana Franklin karakterinin 1970’lerin Los Angeles’ından, 1800’li yılların Maryland’ine, siyahların köle olduğu zamanlara giderek kökleriyle tanışmasını anlatıyor. 

Roman, Dana Franklin’in bir kolu kesik şekilde hastane odasında uyanmasıyla başlıyor. Eşi Kevin ve Dana, soruşturmaya gelen polislere doğruyu anlatamıyorlar. Zira olayın iç yüzünü anlatsalar da kimsenin inanmayacağını biliyorlar. 

Bir sonraki bölüm ise Dana’nın başına gelenlerle başlıyor. Dana Franklin yeni taşındığı evinde eşi Kevin ile eşyalarını açarken bayılır ve uyandığında kendini bir nehrin kıyısında buluyor. Bir çocuğun boğulmak üzere olduğunu görür ve onu kurtarmaya çalışıyor. Çocuğun annesi ise onu oğlunu öldürmeye teşebbüs etmekle suçluyor ve bir adam Dana’ya silah doğrultuyor. Bu sırada tekrar bayılan Dana, kendini tekrar Kevin’ın yanında yeni evine dönmüş olarak buluyor. Fakat bu, Dana’nın yapacağı tek yolculuk olmayacak.

- Reklam -

yakın octavia e butler

Her yolculuğunda geçmişin izlerine dokunacak olan Dana’nın öğrenecekleri çok olsa da, zamanda yaptığı bu yolculuklar, ruhundan ve bedeninden bir şeyleri yitirmesine neden oluyor. 

Emek Ergün’un Türkçeye tercümesiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlanan Yakın romanı, tarih ve bilimkurgunun harmanlandığı Afroamerikan edebiyatının en güçlü örneklerinden. 

Ölümünden 14 yıl sonra Parable of the Sower romanı ile New York Times En Çok Satanlar listesine giren Octavia Butler’ın, ayrıca Wild Seed ve Dawn kitapları üzerinde de projeler geliştirilmeye devam ediliyor. 

Octavia E. Butler imzalı Yakın romanını okudunuz mu? Diziye uyarlanması hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cehennem Atlası: Wounds Nathan Ballingrud

Netflix Filmi Wounds’a İlham Olan Öyküyü de İçeren Cehennem Atlası Kitabı Türkçede

Dune Yorumları

Dune Filminden Karakter Posterleri ve Resmi Vizyon Tarihi Paylaşımı