in

Disney+, James Wan Önderliğinde Yeni Bir King Kong Dizisi Hazırlıyor

Yeni bir King Kong dizisi geliyor. James Wan ve Stephanie Folsom’dan Disney Plus için MonsterVerse’ün dışında geçen bir live-action hazırlıyorlar.

King Kong dizisi James Wan
- Reklam -
- Reklam -

Yeni bir King Kong dizisi James Wan önderliğinde Disney Plus ’a geliyor. MonsterVerse dışında geçen live-action yapımını Stephanie Folsom kaleme alacak.

King Kong, 1933 yılında beyaz perdeye gelen filmi ile sinema tarihinin dönüm noktalarından ve en ikonik figürlerinden biridir. Dev maymun benzeri canavar, film yapımcısı Merian C. Cooper tarafından yaratıldı. Başlangıçta karakterin mülkiyetini talep etmeye çalışsa da, hakimler, 1976’ya kadar, Cooper’ın mülkünün orijinal filmin ve 1933’te yayınlanan devamı Son of Kong’un dışındaki King Kong’un haklarına sahip olduğuna kesin olarak karar vermedi.

O zamandan beri King Kong, 1976’daki yeniden yapımdan Peter Jackson’ın 2005’teki uyarlamasına kadar yıllar boyunca birçok kez büyük ekranlara geldi. Kong, yakın zamanda Warner Bros. ve Legendary Pictures’ın MonsterVerse film serilerinde önemli bir karakter oldu ve 2017’deki Kong: Skull Island ile 2021’deki Godzilla vs Kong’da göründü. İkinci film, COVID-19 pandemisinin ardından vizyona giren ilk büyük filmlerden biriydi.

- Reklam -

Yeni King Kong Dizisi MonsterVerse ile Bağlantılı Olmayacak

yeni king kong dizisi

Şimdi Deadline’ın haberine göre, Disney Plus da yeni bir King Kong serisi geliştirmenin ilk aşamalarında. Seri, Aquaman yönetmeni James Wan tarafından hazırlanacak ve Paper Girls’ün orijinal yaratıcısı Stephanie Folsom tarafından senaryolaştıracak. Dizinin King Kong’u modern çağa taşıyan bir aksiyon/macera draması olması bekleniyor. Tam adı henüz açıklanmayan dizinin Kong’un mitolojisini ve kökenini, ayrıca Kafatası Adası’nı ve evinin çeşitli doğaüstü unsurlarını keşfetmesi de bekleniyor. Dizinin kaynak malzemesi ise birlikte yeni romanlar üreten Merian C. Cooper Estate ve çizer Joe DeVito arasındaki iş birliği ile sağlanacak.

Yeni projenin, tıpkı Apple TV+’ta kurulması planlanan Godzilla dizisi gibi MonsterVerse’e bağlı olmayacağını belirtmekte fayda var. Bununla birlikte Netflix’in, MonsterVerse’e bağlı Skull Island’da geçen bir animasyon dizisi geliştirdiği de uzun süre önce açıklanmıştı. Kong’un bu hikâyenin bir parçası olup olmadığı bilinmiyor

- Reklam -

Dev yaratık, Dan Stevens, Wyatt Russell ve Kurt Russell’ın başrolde olduğu ve 15 Mart 2024’te vizyona girecek olan Godzilla vs. Kong’un devam filminde tekrar beyaz perdede görünecek.

son of kong monsterverse filmi

Sizler MonsterVerse dışında geçen yeni bir King Kong dizisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce kıyaslama yapılabilecek farklı büyük stüdyolarda yeni işler hazırlanması iyi bir şey mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fate: The Winx Saga 2. sezon fragmanı

Netflix’in Winx Efsanesi Dizisinin 2. Sezonundan Yeni Fragman

Dune Awakening oyun

Hayatta Kalma Temalı Yeni Dune Oyunu “Awakening” Duyuruldu: İlk Fragman Paylaşıldı