in ,

Kingdom Hearts Disney+ Dizisi Olabilir

Efsane oyun serisinden harika bir haber geldi. Disney+ üzerinde yayınlanmak üzere bir Kingdom Hearts dizisinin planları yapılıyor.

kingdom hearts dizi
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde çoğu oyun sever tarafından dahi bilinmese de Kingdom Hearts dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip. Yirmi yıl önce ilk oyunu Playstation 2 için duyurulduğunda fikir herkese çılgınca gelmiş, kimse oyunun tam olarak ne olduğunu anlayamamıştı. Konsept, Disney karakterleriyle Final Fantasy dünyasını birleştirmek ve yeni karakterlerle farklı dünyalara yolculuk etmek üzerine kuruluydu.

Üstelik bu oyun, Sqaure Enix’in yeni aksiyon RPG unsurlarını da içerecekti. Kulağa garip geliyor, değil mi? Fakat bu “garip” oyun büyük bir başarı yakaladı ve yirmi yıl boyunca farklı oyun konsollarına birçok yan oyunuyla konuk oldu. Oyun severler de Sora, Donald ve Goofy’yle birlikte maceradan maceraya atladı.

Serinin son halkası olan Kingdom Hearts III geçen yıl PS4 ve Xbox One için çıkmış, ilk haftasında 5 milyon adetlik bir satışa ulaşarak serinin en hızlı ve en çok satan oyunu haline gelmişti. Görünüşe göre Disney, bu başarıyı daha da geniş kitlelere yaymak istiyor. Söylentilere göre Disney+’ta yayınlanmak üzere bir Kingdom Hearts dizisinin planları yapılıyor. Serinin hayranlarının bilineceği üzere Kingdom Hearts merkezine yalnızca ana karakter Sora’yı değil, birçok farklı karakteri alan bir seri. Kingdom Hearts: Birth by Sleep ya da Kingdom Hearts: 358/2 Days gibi farklı karakterleri yönettiğimiz oyunlar da mevcut.

- Reklam -

kingdom hearts disney+

Kingdom Hearts Dizisinde Final Fantasy Karakterleri Yer Alacak mı?

Fakat bu dizi için ana karakterlerin alıştığımız üzere Sora, Donald ve Goofy olması planlanıyor. Seriye genel olarak bakıldığında bu kararın mantıklı olduğu görülebilir zira Kingdom Hearts oldukça karışık bir evrene sahip ve diğer karakterlerin odak noktasına konması seriyle ilk defa karşılaşacak kişiler için kafa karıştırıcı olabilirdi.

Merak edilen bir diğer konuysa Final Fantasy karakterlerinin dizide yer alıp almayacağı. Kingdom Hearts’ın ilk oyunu 2002’de çıktığında Disney ve Final Fantasy karakterlerini birlikte görmüştük. Diğer oyunların yapımcılığını da Square Enix üstlenmesine rağmen her oyunda giderek daha az Final Fantasy karakteri görmeye başladık. Bu sebeple, dizide de FF evreninden kimseyi görmeyeceğimiz tahmin ediliyor.

- Reklam -

Yirmi yıl içinde PS2, Nintendo DS, Gameboy Advance, PSP, Nintendo 3DS, PS3, PS4 ve Xbox One gibi konsollarda gördüğümüz Kingdom Hearts’ın dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de diziyle birlikte serinin hayran kitlesi genişler mi yoksa Sora’nın maceralarının yalnızca video oyun dünyasında kalması gerektiğini savunanlardan mısınız?

Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın!


* Narnia Günlükleri Film Yerine Netflix Dizisi mi Olacak?

Kaynak: We Got This Covered

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Popeye Temel Reis Genndy Tartakovsky

Popeye Beyaz Perdeye Geliyor: Yeni Bir Temel Reis’e Hazırlanın

Interview with the Vampire anne rice amc

Anne Rice Romanları AMC Tarafından Uyarlanacak