in ,

Türk Mitolojisine Odaklanan Kızıl Çağ Dizisi Geliyor

Kızıl Çağ dizisi için ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Türk mitolojisi odaklı yeni yapım için hazırlıklar devam ediyor.

Kızıl Çağ Türk Mitoloji Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Türk mitoloji dizisi Kızıl Çağ için ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.

“Yeni bir çağ başlıyor” cümlesiyle geçen yıl tanıtımlara ve hazırlıklara başlayan ekip, Türk mitolojisini esas alarak ilerleyen bir formatta hazırlanıyor. Anıl Kaya’nın 2018 yılında yazdığı Türk Mitolojisi’ni temel alarak hazırlamaya başladığı dizi projesi, süreç içerisinde yanına katılan diğer arkadaşlarıyla birlikte daha da büyüdü.

İlk olarak adının İmparator Koruyucuları olması planan dizi, daha sonra Türk mitolojisine daha uygun olacağı düşünülen Kızıl Elma ismini aldı. Milliyetçi duyguların da dizinin adında yer almasını düşünen ekipteki birkaç isim MU’nun da dizi adında yer alması gerektiğini belirtti. Ardından ekipteki isimlerin aynı anda bu ismi düşünmesi ile projenin adı MU olarak değişti.

- Reklam -

Fakat isim değişikliği burada kalmadı. Projenin ortaklarından ve aynı zamanda başrollerinden olan Doğan Ekrek, ilk sezonun isminin “Kızıl Çağ” olabileceğini söyledi. Dizi projesinin başında yer alan Anıl Kaya’nın da ismi onaylaması ile doğrudan projenin genel adı son hallini aldı. İlk sezonun ismi de “Kağanlık Koruyucuları” olarak belirlendi.

Kızıl Çağ Dizisi Fragmanı | İZLE

Sinepiksel adı altında Anıl Kaya, Emre İnevi, Mehmet Bütüner, Nevzat Karakaş, Süleyman Salı ve Veysel Karakaş’ın başında olduğu dizide yer alacak bazı karakterlerin tanıtımları ise şu şekilde:

Avşar: Tengri’nin yer yüzündeki yansıması olan Avşar, Gog ve Magog kavimlerinin seddi yıkmasıyla birlikte Mu Kağanlığı’nı korumak için çıktığı yolda Erlik Han ile Bayındır’ın ordularına karşı savaşarak tahtın yeni kağanı; ağabeyi Kızık’ın zorlu serüvenine el verecektir.

- Reklam -

Bayındır: Sürgün hayatının gölgesinde damarlarında akan asil kanın tetiklediği intikam dolu davasına yıllardır hazırlanan Bayındır, kendisine inananları bir çatı altında toplayıp Kızıl Elma’yı ve kağanlık tahtını pars gibi keskin pençelerinin arasına almak isteyecektir.

Albastı: Mu kıtası tabiatlarının tüm dilleriyle anlaşabilen Albastı, Kağanlığın zorda kalan varislerinin gizemli yolculuğunda onlara doğa üstü özellikleri sayesinde fısıldayarak yol gösterecektir.

Ayçıl: Varisler savaşının kaçınılmaz gerçek yüzü olan sürgün hayatını bir türlü kabullenemeyen Ayçıl, yay gibi çevikliği ve oka benzer sarsıcı savaşçıl ruhuyla intikam yolunun soğuk nefesinde ağabeyi Bayındır’ın kutlu ilerleyişine destek verecektir.

Balduk: Çelik bir zırha benzeyen bileğini bükebilen tek kişi olan Kağanlık varislerinden Bayındır’ın, Kızıl Elma’yı eline geçirme ülküsündeki kudretli geri dönüşüne omuz vererek muazzam boyutu ve tılsımlı gücünün etkisiyle Mu kıtasının altını üstüne getirecektir.

İlk başta 3 sezon olarak düşünülen proje şu an için toplamda 5 sezon olacak şekilde hazırlanıyor. Her sezonda 7 bölüm bulunacak. Çalışmaları devam eden Türk mitoloji dizisi projesinin ne şekilde yayınlanacağı veya ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

Ya sizler Kızıl Çağ dizisi için hazırlanan ilk fragmanı nasıl buldunuz? Türk mitolojisi odaklı bir dizi izlemek istiyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Hangi mitolojik kaynakları baz alacakları önemli. Ertuğrul gibi olmasında …

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Belli ki Türk Mitolojisini de sulandıracaklar.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Poster dahi Assasin Creed oyununu andırıyor. Bize ait bir stilimiz olduğunu düşünmediğim veya düşünemediğim için de ‘‘hiç bizi çağrıştırmıyor’’ da diyemiyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çıktığı zaman izleyenlerden geri dönüşleri okuruz. Tabii böyle dizilerin yapılmasına da itirazım yok. Zamanla bir şeylere benzeriz belki. :slight_smile:

  4. Avatar for BledaKai BledaKai dedi ki:

    Hangi platformda yayımlanacak?

  5. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    Bu posteri görünce fazla özgün ve yaratıcı bir hikaye bekleyemiyor insan, umarım yanılırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mary Shelley müzesi

Frankenstein’ın Yazarı Mary Shelley’ye Adanmış İlk Müze Açıldı

Dinozorları Yok Eden Meteor

Dinozorları Yok Eden Meteorun Nereden Geldiği Ortaya Çıktı