in

HBO Max Türkiye’nin İlk Orijinal Yapımı Belli Oldu: Konusu ve Detayları Ortaya Çıktı

HBO Max Türkiye’nin ilk orijinal dizisi belli oldu. “Kör Nokta” adıyla çıkacak olan dizinin konusu ve detayları da ortaya çıktı.

kör nokta hbo max
- Reklam -
- Reklam -

Kör Nokta, HBO Max Türkiye’nin ilk orijinal dizisi olacak. Ülkemizde yayın hayatına başlamak için hazırlıklara devam eden yayın platformu, yerli projeler için düğmeye bastı.

Dijital yayın servisleri arasındaki rekabet her geçen gün daha da artıyor. Netflix şu an için hâlâ lider konumunda olsa da, son olarak bazı projelerini iptal etmesi ve 150 kişiyi işten çıkartması ile durumu pek de iyiye gitmiyor. Disney’in dijital yayın servisi olan Disney+ ile aksine abone sayısını gün be gün artırmaya devam ediyor. İkili dışında şu an için en çok aboneye sahip olan bir diğer platform da Warner Bros.’un ve HBO’nun içeriklerini yayınlayan HBO Max.

Disney Plus, 14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatına başlayacak. Daha şimdiden birçok yerli projesi duyuruldu. Bunlar arasında Engin Akyürek’li Kaçış ve Aras Bulut İynemli’li Atatürk dizileri en çok beklenen projeler arasında yer alıyor. HBO Max’in Türkiye’ye yıl sonuna doğru geleceği konuşulsa da, şu an için içeriklerine Türkçe dublaj yapması dışında herhangi bir bilgi duyurulmamıştı. Ta ki şimdiye kadar.

- Reklam -

Yeni HBO Max Dizisi Kör Nokta, Polisiye Türünde Olacak

HBO Max Türkiye

Gazeteci Sina Koloğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre HBO Max, Türkiye için ilk orijinal dizisinin hazırlığına çoktan başlamış bile. Adı Kör Nokta olan yapımın senaristliğini son olarak Netflix dizisi Pera Palas’ta Gece Yarısı’nı da hazırlamış olan Elif Usman üstleniyor. Usman, Genco, Hanımın Çiftliği, Şeref Meselesi ve Tatlı Küçük Yalancılar gibi dizilerin de senaristliğini yapmış bir isim. Projenin yönetmenliğini ise Ahmet Katıksız üstlenecek. Katıksız da dijital yayın platformlarına uzak bir isim değil. Daha önce Netflix için Aşk 101’i yöneten isim aynı zamanda Yol Arkadaşım, Bizim İçin Şampiyon, Çarpışma ve Alev Alev gibi yapımlara imza attı.

- Reklam -

Dizinin kasabasına dönen bir kadın karşılaştığı cinayeti çözmeye çalışmasını konu edinecek. Bu sırada kasabanın sırları ve geçmişi ortaya çıkacak. Gizemli bir polisiye olarak lanse edilen yapımın çekimleri ise Temmuz 2022’de Gökçeada’da başlayacak. Şu an için başrole iki isim düşünüldüğü ve birine teklif götürüldüğü belirtiliyor. Ancak şimdilik isimler açıklanmış değil.

Yıl sonuna doğru Türkiye’de yayın hayatına başlayacağı belirtilen fakat şimdilik hakkında resmi bir açıklama yapılmayan HBO Max’in ülkemizde servise ne zaman gireceği önümüzdeki aylarda belli olacak.

Kör Nokta’nın konusunu nasıl buldunuz? Sizce HBO Max, uluslararası arenada olduğu gibi Türkiye’de de iyi işler yapabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things 4. sezon 1. bolum izle

Stranger Things’in 4. Sezonunun İlk 8 Dakikası Yayınlandı ve Bölüm Süreleri Belli Oldu

Death Stranding Director's Cut ücretsiz oldu

Norman Reedus Açıkladı: Death Stranding 2 Geliyor