in ,

Kralkatili Güncesi Dizi Uyarlaması Ortada Kaldı

Patrick Rothfuss’un sevilen fantastik serisi Kralkatili Güncesi’nin dizi uyarlamasından kötü haber geldi. Showtime kanalı diziyle yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Kralkatili Güncesi
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda hem sinemanın süper kahraman filmleri tarafından işgal edilmesi, hem de Game of Thrones’un televizyon ekranlarından beyaz perdedeki filmleri kıskandıracak büyüklükteki başarısı nedeniyle birçok yapımcı gözünü fantastik eserlere dikti. Amazon’un Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi dizi uyarlamalarının yanı sıra; The Witcher, Kralkatili Güncesi, Diskdünya ve son olarak Yerdeniz gibi fantastik eserler de kendi dizilerine kavuşmak için gün saymaya başladı.

Patrick Rothfuss’un 3 kitaptan oluşan ve henüz sadece iki bölümü yayımlanmış fantastik serisi Kralkatili Güncesi, kendisine bulabileceği en uygun yapımcılardan biri olan Lin Manuel Miranda’yı kadrosuna katıp bizleri iyice sabırsızlandırmıştı. Dizinin yapım şirketi olarak Lionsgate ve yayınlanacağı kanal olarak ise Showtime açıklanmıştı. Böylece 2017 yılından beri dizinin yapımını ortaklaşa üstlenmişlerdi.

Bugün ise Showtime, dizinin senaryo aşaması neredeyse tamamlanmak üzereyken projeden ayrıldığını açıkladı. The Hollywood Reporter’a göre, Showtime dizinin bundan sonra kendileriyle alakası kalmadığını ve serinin tekrardan Lionsgate firmasının ellerine geri döndüğünü söylüyor. Böylece elinde bitmeye yakın bir senaryo ve harika bir kaynak materyal ile evsiz kalan Lin Manuel Miranda ve John Rogers (yazar ve yapımcı) ikilisine yeni bir ev arama yolu gözüktü.

- Reklam -

Kralkatili Dizisi Yeni Evini Arıyor

Bu noktada hâlihazırda üçüncü kitabı bekleyen Kralkatili Güncesi hayranları için ekstra bir bekleme nedeni daha çıkmış oldu. Dizinin yayın için hangi kanallarla görüşeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Kingkiller dizi uyarlamasi

Aslına bakarsanız uyarlamaya karşı tek umudumuz Lin Manuel Miranda’nın, Kralkatili Güncesi’ne çok yakışan müzikal bir geçmişe sahip olması ve Patrick Rothfuss’un diziye akıl hocalığı yapmasıydı. Yine de bu iki ismin projede bulunması bile diziyi heyecanla beklememize neden oluyor.

- Reklam -

Kralkatili Güncesi hayranları olarak yüzümüz biraz gülsün istiyoruz. Dizinin bir an önce kendisine yeni bir yayıncı kanal bulmasını diliyor ve kendisini sorunsuz şekilde izlemeyi umut ediyoruz. Biz Kralkatili sevenler artık bu seri için daha fazla beklemek istemiyoruz.

Öte yandan Kralkatili’nin hem dizi hem film hem de video oyuna uyarlanacağını hatırlatalım.

Peki, siz Kralkatili Güncesi’nin bu bahtsızlığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Dizi hangi kanalda yayınlansın isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Kralkatili Güncesi Uyarlamalarının Yapımcısı Lin-Manuel Miranda’yla Söyleşi

* Kralkatili Güncesi Hakkında En Çok Konuşulan Birbirinden Fantastik Teoriler

* Patrick Rothfuss’un Kralkatili Güncesi Serisi’nde Hangi İsim, Nasıl Telaffuz Ediliyor?

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    İyi olmuş. Amazon prime’da yayınlasınlar en güzeli öyle olur. Adamlar zaten fantastik dizi çekecek materyel arıyor.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Netflix yayınlasın siyahi karakter var güçlü kadın karakter var eşcinsel karakter var ekstra bir şeyler
    eklemelerine gerek yok. Aslında şimdi fark ettim Y Son Erkek uyarlasalar da olabilir ana karakterlerden biri eşcinsel biri siyahi karakterleri değişmelerine gerek kalmaz.

  3. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Game Of Thrones faciasından sonra kimse bitmemiş bir esere girmek istemez bence, özellikle büyük bütçeli bir yapım olacaksa başı sonu belli eserler tercih edilir.

  4. Avatar for hunter hunter dedi ki:

    Kitaplar ortada kaldı, dizi ortada kalsa ne olur (!)

  5. Avatar for Tilqi_Gin Tilqi_Gin dedi ki:

    İnşallah 3. kitabı bitirene kadar sürüncemede kalır, bir adım bile ilerletemezler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Elif Şafak İntihal İddia

Elif Şafak İmzalı Booker Adayı Kitapta İntihal İddiaları

Harry Potter

Harry Potter Yazarı J.K. Rowling, Araştırma Merkezine 15 Milyon Sterlin Bağışladı