in ,

Kralkatili Güncesi Dizi Uyarlamasında Korkutan Haber: Lin-Manuel Miranda Yapımdan Ayrılıyor

Kralkatili Güncesi dizi uyarlaması bir darbe daha aldı. Geçen yıl yayıncı krizi yaşayan yapım, şimdi de başyazarı Lin-Manuel Miranda’yı kaybetti.

kralkatili güncesi dizi uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Kralkatili Güncesi dizi uyarlaması hakkında uzun süren bir belirsizliğin ardından yeni bir haber geldi. Adaptasyonunun başındaki Lin-Manuel Miranda, projeden ayrıldığını açıkladı.

Patrick Rothfuss imzalı çoksatar fantastik kurgu serisi The Kingkiller Chronicle, 2017 yılından beri ekrana taşınmayı bekliyor. Adaptasyonun başındaki isim Lin-Manuel Miranda geçen sene verdiği röportajda dizi için “çözülmeyi bekleyen bir kod” demişti. Ancak yazar “kodu çözemediklerini” ve yapımdan ayrıldığını duyurdu.

Dünya çapında milyonlarca okura ulaşan ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Kralkatili Güncesi, 2017 yılından bu yana dizi olarak uyarlanmaya çalışılıyor. tick, tick… BOOM… ve Encanto gibi yapımlarla adından söz ettiren Lin-Manuel Miranda’nın yapımın başına geçmesi hayranları heyecanlandırmayı başarmıştı. Dizinin yapımcı şirketi Lionsgate olarak açıklanırken, yayıncı kanalın Showtime olacağı söylenmişti. Ancak proje devam ederken finansal olumsuzluklarını gerekçe göstererek Showtime Kralkatili Güncesi uyarlamasından çekildi. Böylece adaptasyon yayınlayıcı bir kuruluş olmadan Lionsgate’e geri döndü.

- Reklam -

Şimdiyse Lin-Manuel Miranda Kralkatili Güncesi dizisinden ayrıldığını açıkladı. Ünlü yazar ve oyuncu adaptasyona dair son zaman kadar ümitli açıklamalarda bulunuyordu. Geçen sene verdiği röportajda dizinin “kırılmayı bekleyen bir kod” olduğunu söylemişti. Variety’ye konuşan Miranda “kodu kıramadıklarını” açıkladı ve ekipten ayrıldı.

Kralkatili Güncesi Dizi Uyarlaması Sahipsiz Kalırken Serinin Üçüncü Kitabı da Yayımlanmayı Bekliyor

Dizi adaptasyonunun beklenen hızda ilerlememesinin yanı sıra, Kralkatili Güncesi’nin üçüncü kitabı The Doors of Stone hâlâ tamamlanmayı bekliyor. Geçen aylarda yazar Patrick Rothfuss canlı yayında son kitabının giriş bölümünü okurlarıyla paylaşmıştı. (Kayıp Rıhtım tarafından Türkçeleştirilen kısmına buradan ulaşabilirsiniz.)

Lin-Manuel Miranda

- Reklam -

Kralkatili Güncesi, şimdiye kadar serinin ilk iki kitabıyla okurlarla buluştu. Rüzgarın Adı ve Bilge Adamın Korkusu ismiyle İthaki Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan seri, Kvothe isimli karakterinin otobiyografik epik-fantezi hikâyesini anlatıyor. Üç gün boyunca anlattığı hikâyesini üç farklı kitapta toplayan Rothfuss ilk iki eseriyle büyük ilgi toplamayı başardı. Ancak yazar son kitabı Taş Kapılar için henüz bir yayın tarihi açıklamadı.

Yayın platformu Showtime’ın projeden ayrılması sonrası yapımcı Miranda da kadrodan ayrılmış oldu. Dolayısıyla The Kingkiller Chronicle dizisinin geleceği konusunda endişeler yükseldi. Konuya dair Lionsgate tarafından yapılan herhangi bir açıklama yok.

Siz Kralkatili Güncesi dizi uyarlamasının akıbeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Patrick Rothfuss’un eserini televizyon ekranında görecek miyiz dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fox fox dedi ki:

    Büyük prodüksiyon şirketlerinin tamamlanmamış bir esere girişeceklerini hiç zannetmiyorum.

  2. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Amazon Prime’da, Netflix’te, HBO’da art arda yayınlanan başarısız fantastik yapımları görünce bence projenin bir süre ortadan kalkması iyi olur. Rothfuss biraz kafasını toparlasın, son kitabı bitirsin; bakarsın o zamana kadar Lin-manuel’in programı boşalır, projeye döner. Tabi o zamana kadar saçları ağarmazsa.

  3. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Böylesi daha iyi. Ortada tamamlanmamış bir kitap var. Uyarlamanın kitaptan koptuğunda neler olabileceğine dair görülebilecek en iyi örneği Game of Thrones da gördük. Zaten bu seriyi nasıl uyarlayacaklar o da muamma. Fazlasıyla edebi bir dil. Uyarlandığında kendine ait bir hava yakalayamazsa, kendi kitap serisinin çakmasını yapmaya çalışan bir işmiş gibi görünür.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sina akyol ölüm haberi

Şair Sina Akyol Hayatını Kaybetti

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez Onuruna Yeniden Basılıyor

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez Onuruna Yeniden Basılıyor