in

Kralkatili Güncesi Dizisi Hâlâ Ön Hazırlık Aşamasında

Kralkatili Güncesi dizisi hâlâ ön hazırlık aşamasından ileri gidebilmiş değil. Serinin yapımcısı Lin-Manuel Miranda sürece dair bilgi verdi.

Kralkatili dizisi ön hazırlık
- Reklam -
- Reklam -

Kralkatili Güncesi (Kingkiller Chronicle) dizi uyarlamasından hâlâ olumlu haberler gelmiyor. Son olarak geliştirme aşamasındayken kanalsız kalan proje, ön hazırlık sürecine devam ediyor. Dizinin yapımcısı Lin-Manuel Miranda sürece dair bilgi verdi.

Patrick Rothfuss’un ünlü serisi Kralkatili Güncesi dünya çapında büyük bir kitleye ulaşmış, hayranlar tarafından içerikleri merakla beklenen bir evren olmuştu. Zaman içinde seriye Sessizliğin Müziği adında bir yan kitap eklenmiş olsa da ana hikâyenin üçüncü kitabından yıllardır ses seda gelmemişti. Hayranlar üçüncü kitabı beklerken sevindirecek bir dizi uyarlaması haberi geldi. Fakat görünen o ki bu diziyi de kısa süre içinde izlememiz pek de mümkün olmayacak. Dizinin uygulayıcısı yapımcısı Lin-Manuel Miranda, dizi için “hâlâ çözülmeyi bekleyen bir kod” yorumunda bulundu.

Serinin uyarlamasının haklarını almak için yıllarca sürmüş bir rekabet olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 2015’te bu rekabeti kazanan Lionsgate serinin dizi, film ve video oyunu haklarını almayı başarmıştı. 2016’da Lin-Manuel Miranda, projeye uygulayıcı yapımcı olarak dahil edildi. 2017’de dizinin yapımına başlandığı söylenmiş, bir süre sonra da yapıma ara verildiğine dair bazı haberler çıkmıştı.

- Reklam -

His Dark Materials Uyarlaması, Kralkatili Güncesi Öncesi İyi Bir Pratik Olmuş

Aynı zamanda His Dark Materials serisinin dizi uyarlamasında da çalışmış olan Lin-Manuel Miranda, bu serinin ona Kralkatili Güncesi’ni uyarlama konusunda çok farklı bir bakış açısı kattığını, hikâyenin harika ve keşfetmeye hazır bir dünya içerdiğini fakat henüz “çözülemediğini” belirtti.

Kralkatili dizisi ön hazırlık

- Reklam -

Game of Thrones örneğinde görüldüğü üzere henüz tamamlanmamış bir seriyi uyarlamak birçok açıdan zorluk barındırıyor. Kralkatili Güncesi’nin ikinci kitabının çıkmasının üzerinden dokuz yıl geçti. Sonrasında geçen süre boyunca Rothfuss, üçüncü kitap hakkında çok az bilgi paylaştı ve en son yaptığı açıklamada “işlerin ilerlediğini” söylemekle yetindi. Fakat Rothfuss’un editörü ve aynı zamanda DAW Books’un yöneticisi ve yayıncısı olan Betsy Wollheim bu konuya pek de iyimser yaklaşmıyor. Birkaç ay önce bir Facebook gönderisinde, “Rohtfuss’un altı yıldır hiçbir şey yazmadığını düşündüğünü,” belirtmiş, üçüncü kitabı heyecanla bekleyen hayranlarını üzmüştü.

Böyle bir seriyi uyarlamak sahiden de zor olacak gibi görünüyor. Kralkatili Güncesi’nin dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten de “çözülemeyecek bir kod” niteliğinde zor bir evrene mi sahip yoksa yazar ve ekip arasında bazı anlaşmazlıklar yüzünden mi işler yavaş ilerliyor? Olası uyarlama hakkında görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Sorun değil, 3. kitap da hazırlık aşamasında.

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:
    1. kitap gibi dizide lanetlenmiş :upside_down_face:
  3. Avatar for ulu.taborlin.kvothe ulu.taborlin.kvothe dedi ki:

    Dizisinin gelmesine hiç istemiyorum. Sebeplerime gelirsek öncelikli olarak seri kvothenin ağzından anlatılıyor bir sürü düşüncesini okuyoruz fikrini okuyoruz içinden geçenleri okuyoruz vb. Dizi bunu bize kitaptaki kadar güzel anlatamaz. Daha sonra eğer kötü bir dizi olursa insanlar kral katili güncesi lafını duyunca aklında kötü şeyler canlanır. Samimiyetsiz fanlar çıkar saçmasapan sayfalar açılır. Daha yazacağım şeyler var ama sonuca bakarsak dizinin çıkmasını asla istemiyorum inşallah da çıkmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Olivia Colman Joyride

Joyride Filmi Olivia Colman ile Geliyor

Sahaf - Roald Dahl

Sahaf: Roald Dahl’ın Playboy Dergisi’nde Yayımlanan Öyküsü Türkçede İlk Defa Raflarda