in , ,

Rick and Morty Yaratıcısının Yeni Dizisi Krapopolis, Blok Zinciri Kullanarak Tarihe Geçecek

Rick and Morty serisinin yaratıcısı Dan Harmon, Krapopolis adında Antik Yunanistan’da geçen bir çizgi dizi hazırlıyor. Blockchain ve NFT özellikli olacağı duyurulan dizi için özel şirket kuruluyor.

Rick and Morty Krapopolis
- Reklam -
- Reklam -

Rick and Morty severler, serinin yaratıcısı Dan Harmon’ın bir süredir Krapopolis adında yeni bir çizgi dizisi hazırlığı içinde olduğunu bileceklerdir. Antik Yunanistan’da geçeceği bilinen yeni çizgi film serisinin bazı sürprizlerle birlikte gelebileceği de tahmin ediliyordu. Fakat gelen yeni haber, sektördekileri büyük ölçüde şaşırtacağa benziyor.

Serinin yapım şirketi Fox, yeni çizgi film serisinin tanıtımı için büyük bir teknolojik hamleye başvuracak. Krapopolis, tamamen Blockchain üzerine kurulu ilk çizgi film projesi olarak tarihe geçecek. Şirket bu amaç doğrultusunda Blockchain Creative Labs adında bir NFT şirketi kurma hazırlığı içinde olduğunu da duyurdu. Böylelikle çizgi filmin yayın ayağı da farklı bir boyuta taşınmış olacak. Fox Entertainment CEO’su Charlie Collier şirketin çevrim içi yapılan sunumunda, konuyla ilgili olarak şu sözleri paylaştı:

“Şimdilik çok detay vermeyeceğim ama reklam odaklı, sanatçı öncelikli ve animasyon takıntılı bir şirket olarak Fox, reklamcıları NFT’yle birlikte blockchain güvencesindeki paraların dünyasına götürecek. Ve Dan’in adı şimdilik Krapopolis olan serisi, blockchain üzerine kurulu ilk seri olacak. Bunu kendi animasyon serimiz için yapıyoruz. Ayrıca NFT üzerinden sizin markalarınızın da doğrudan hayranlarla buluşmasını sağlayacağız. Sizinle ve sizin için Fox, markalarla birleşen sanatın teknolojiyle de birleşmesine yardımcı olacak.”

- Reklam -

Krapopolis için Oluşturulan Sanal Market ile Hayranlara Özel Deneyimler Sunulacak

Dan Harmon Krapopolis

Fox, Krapopolis için sanal bir market oluşturacak. Bu markette benzeri olmayan karakterler, arka plan görselleri ve çeşitli GIF’lerle birlikte özel sosyal deneyimler sunacak ve büyük hayranları ödüllendirecek olan jetonlar da yer alacak.

Kısaca NFT olarak ifade edilen “non-fungible token”, gerçek hayatta sahip olduğumuz oyun kartlarının sanal hali olarak görülebilir. Genelde sanat eserleri, müzik ve video gibi unsurlardan oluşurlar ve her biri kendine hastır. Bu kartların alım satımı kripto para üzerinden gerçekleşir. Kartlar her ne kadar kendine has olsa da kopyalanabilir fakat bu kartlar, “kopyalanmış ürünlerin” belirlenen resmi halleridir diyebiliriz. Örnek olarak internetteki meşhur “disaster girl” görselinin birçok farklı versiyonu yapılıp paylaşıldı. Fakat fotoğraftaki kızın, NFT üzerinden 500.000 dolar kazandığı da biliniyor. Dolayısıyla bu teknolojinin, üreticisini büyük ölçüde memnun edecek türden olduğunu düşünebiliriz.

- Reklam -

Antik Yunanistan’da geçecek olan Krapopolis, kusurlu insanlığın, tanrıların ve canavarların birbirlerini öldürmeden dünyanın öncü şehirlerine kaçma çabasını anlatacak. Seri şimdiden adından söz ettirmeye başlamış gibi görünüyor. Ancak henüz yayın tarihi hakkında bir duyuru yapılmadı.

Siz Krapopolis ve sektöre getireceği yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter ve Felsefe Taşı 20. Yıl Özel

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 20. Yılına Özel 2 Proje Duyuruldu

Atiye 3. sezon çıkış tarihi final netflix

Atiye 3. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu: Beren Saat’li Netflix Dizisi Finale Hazırlanıyor