in

Afşin Kum Romanı “Kübra” Dizi Oluyor: İşte Çağatay Ulusoy’lu Netflix Dizisine İlk Bakış

Kübra dizisinden ilk kare paylaşıldı. Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan yeni Netflix dizisinin başrolünde Çağatay Ulusoy yer alıyor.

Kübra Dizisi Netflix Çağatay Ulusoy
- Reklam -
- Reklam -

Kübra dizisinden ilk bakış fotoğrafı yayınlandı. Netflix, Sıcak Kafa sonrası Afşin Kum’un bir diğer romanını da uyarlıyor. Dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Taylan Biraderler var.

Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan Sıcak Kafa, ilk sezonuyla Aralık 2022’de macerasına başlamıştı. 2020’nin başından bu yana çalışmaları devam eden dizi, platforma geldiğinde oldukça ilgiyle karşılanmış ve genel anlamda olumlu eleştiriler almıştı. Ancak hiç beklenmedik şekilde şubat başlarında Netflix’in dizinin yeni sezonunu iptal ettiği haberi paylaşıldı. Şevket Çoruh’un “Çok abuk bir ayrılık oldu,” paylaşımında bulunduğu yapım böylece macerasını yarım şekilde tamamladı.

Ancak şimdi, yazarın diğer romanının da Netflix dizisi olacağı duyuruldu. Sıcak Kafa’ya göre daha sessiz sedasız ortaya çıkan yeni uyarlamanın başrolünde de, Netflix Türkiye’nin ilk uyarlamasının başrol oyuncusu yer alıyor.

- Reklam -

Kübra - Afşin Kum

Netflix’in yeni dizisi Kübra, Yağmur Taylan ve Durul Taylan imzası taşıyor. Afşin Kum’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, başrolünde ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy’a yer veriyor. Senaryosunu Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı’nın kaleme aldığı dizi, İstanbul’un arka sokaklarında yaşayan Gökhan’ın hayatını alt üst eden bir sanal arkadaşlık grubundan gelen mesajlarla başlıyor.

Mahallesinin sevilen, saygılı ve inançlı bir genç olarak tanınan Gökhan, Kübra adlı bir kullanıcının mesajlarıyla beklenmedik bir yolculuğa çıkıyor. Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Ahsen Eroğlu, Cihan Talay, Aytek Şayan ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi güçlü oyuncuların yer aldığı dizi, Gökhan’ın seçilmiş kişi olduğuna inandığı bu yolculukta destekçileri ve düşmanlarıyla karşılaşmasını konu alıyor.

Çağatay Ulusoy’lu “Kübra” Dizisi Ne Anlatacak?

Kübra Dizisi İlk Bakış: Çağatay Ulusoy Başrolde

Şubat 2020’de April Yayıncılık etiketiyle yayımlanan kitabın konusu kısaca şu şekilde:

- Reklam -

Gökhan, İstanbul’un ücra sokaklarında yaşayan sıradan bir adamdır. Ancak hayatının aşkıyla evlenmek için mücadele verirken, bir gün hayatı tamamen değişir. Gökhan’ın sanal arkadaşlık grubunda, Kübra isimli bir hesaptan gelen mesajlar düzenli hayatını alt üst eder. Kübra, gizemli ve beklenmedik olaylar hakkında bilgi ve uyarılar vermeye başlar.

Gökhan, Kübra’nın mesajlarına karşı ilk başta şüpheyle yaklaşır, ancak zamanla ona güvenmeye başlar. Kübra’nın yol göstericiliğiyle, Gökhan hayatının gerçek amacını bulmak için bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculukta, Gökhan sadece destekçileriyle değil, aynı zamanda düşmanlarıyla da mücadele etmek zorunda kalır.

İstanbul’un arka sokaklarında yaşayan Gökhan’ın hikâyesi, beklenmedik bir yolculukta seçilmiş kişi olma yolunda ilerlerken, zorlu sınavlara tabi tutulacaktır.

Kübra - Afşin Kum

Çekimleri başlamış olan Kübra’nın ne zaman yayınlanacağı ise henüz açıklanmadı. Bu sırada yazarın sitemiz için kaleme aldığı romanın çıkış macerasını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kübra’yı okumuş muydunuz? Sıcak Kafa’nın iptali sonrası bu dizinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yapay Zeka bu kadar gündem olmuşken bence zamanı gelmişti.

  2. Avatar for elhacGani elhacGani dedi ki:

    Bu iş ne durumda bilen var mı?

  3. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ben 3 hafta önce İzmir Kitap Fuarı imza gününde Afşin Kum ile sohbet ederken yakın zamanda Netflix’de yayına gireceğini söylemişti. Ama net bir tarih vermedi.

  4. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Diziyi izledim herkese tavsiye ederim. Güzel bir dizi olmuş.

    Öte yandan benzer bir konuyu öykü olarak 221b dergisinde okumuştum. Polisiye odaklıydı, bu eserse bilimkurgu ve teoloji odaklıydı. Öykü mü önce yayınlandı yoksa roman mı bilmiyorum. Kaldı ki telif muhabbeti olur mu onu da bilmiyorum. Öyküyü akşam bulursam buradan atarım.

    Gelelim diziye, teoloji odaklı dizide tanrı ve tanrının aracı seçerek emirleri iletmesi söz konusu ama bu genel olarak dinsel anlatıya uymuyor. Uymadığı için çiğlik/olmamışlık hissi uyandırıyor.

    Şöyle ki tanrıya inanın ya da inanmayın benim için fark etmez ama tanrıyla ilgili anlatılar var. Bu anlatılarda örneğin süleyman peygamber ve karıncada yahut peygamberimizin mağraya sığınmasıyla örümceğin ağ örmesi veya musa geçsin diye denizln yarılması…

    Bu anlatıların ortak özelliğinin aracının aciz olması, yani şuursuz olması veya bilgisiz olması… Zira örümcek peygamberi koruyayım diye ağ örmez, deniz yarılmaz, karınca bilge cevaplar vermez. Bu aracıların aciz olması arkasındaki gücü simgeler. Bilge bir insan gelip süleymana cevapları verse bu bilge insana bağlarız her şeyi öte yandan bir karıncaya bağlayamadığımız için arkasında bir güç olduğunu varsayarız.

    İşte dizinin temel çatışması bu oluyor. Teoloji anlatımına uymayacak derece aracı aciz değil (kübra) güçlü ve zekaya sahip. Uymadığından aracının arkasında bir gücün olduğundan şüphe duyuluyor.

    Güzel bir çatışma ortaya atılmış, ancak bu çatışmayı temel alıp inşa edilen inanç durumu da haliyle dengesiz oluyor. Bu dengesizlikten de çiğlik/yavanlık ortaya çıkıyor.

    Şöyle ki zamanında internette yayılan gömlek resmi vardı. Pembe mi yeşil mi diye soruyorlardı herkes farklı cevap veriyordu. Böyle bir çatışmanın üzerine ben düğmelerin yansıtma özelliği olduğunu ve gömleğin yeşil rengini yansıtarak yeşil görüldüğünü söylesem ve sınra düğmelerin dikişinde pembe ip kullanılmış ve kullanılan bu ipten dolayo düğmelerin pembe görüldüğünü söylesem…

    Temeldeki çatışmayı (gömlek rengi) iki olasılığını da destekleyen (düğme rengi) savlar ortaya sürsem karşımdaki okuyucu/izleyici kişiyie tamamen kaygan zemine mahkum etmiş olurum. Dizi de bize bunu veriyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

II. Ramses Tapınağı Mumya

Mısır’daki II. Ramses Tapınağında 2.000 Mumyalanmış Koç Başı Bulundu

Jason Momoa, Aquaman Rolü

Jason Momoa, DC’nin Yeni Döneminde Aquaman Rolüne Geri Dönebilir