in ,

Kült Bilimkurgu Filmi Metropolis Televizyona Uyarlanıyor

Mr. Robot dizisinin yaratıcısı Sam Esmail, Fritz Lang’in 1927’de yayınlanan efsane yapımını tekrar canlandıracak.

Metropolis Film - Dizi Uyarlama
- Reklam -
- Reklam -

Çekilen ilk bilimkurgu filmi değil belki ancak Metropolis’in bilimkurgu sineması için çok önemli bir yeri olduğu su götürmez. Alman dışavurumcu yönetmen Fritz Lang’in 1927’de eşi Thea von Harbou’nun kendi romanından uyarladığı senaryodan yola çıkarak çektiği bu film hem kullanılan özel efektlerle kendi döneminin en pahalı yapımlarından biri oldu hem de Lang’in zamanın ötesindeki tasarımlarıyla ve yapılan politik eleştirilerle kendinden sonra gelen birçok esere ilham verdi. Hollywood’u saran remake (yeniden çevrim) furyasının bugüne kadar uzak durduğu Metropolis farklı bir mecrada tekrar karşımıza çıkacak. Ancak bu sefer projenin başında güvenebileceğimiz bir isim var.

The Hollywood Reporter‘ın yaptığı habere göre yapımcılığını Universal’ın üstleneceği televizyon dizisinin arkasında Mr. Robot gibi son zamanlara damgasını vurmuş bir diziyi hayata geçiren Sam Esmail olacak. Esmail’in projede nasıl bir görev alacağı tam olarak belli değil ancak zaten projenin 2-3 yıldan önce gerçekleşmesi beklenmiyormuş. Esmail’in en fazla beş sezon olacağını söylediği Mr. Robot’ta oldukça aktif bir şekilde yer aldığını düşünürsek (ikinci sezondaki bütün bölümleri kendisi yönetti) Metropolis’in yapımına Mr. Robot bittikten sonra başlanması oldukça mantıklı görünüyor.

Bir mini dizi olması planlanan Metropolis orijinal yapımda olduğu gibi zengin iş adamlarının büyük gökdelenlerde yaşayıp şehri yönettiği, artık mekanikleşen işçi sınıfın ise gece gündüz demeden şehre enerji sağlamak için çalıştığı bir gelecekte geçecek. Şehir yöneticisinin oğlu alt sınıftan birine aşık olur ve bu çarpık sistemi yok etmeye çalışırlar. Tabii Sam Esmail’in hikayede ne gibi değişiklikler yapacağını kestirmek şu an için mümkün değil.

- Reklam -

Dizinin hangi kanalda yayınlanacağı veya kaç bölümden oluşacağı bilinmiyor ama Universal diziye bölüm başı 10 milyon dolar gibi oldukça büyük bir bütçe ayırmış. 100 milyon dolara mal olan Westworld’un elde ettiği başarı yapımcıların gözlerini kamaştırmış olmalı. İki üç kişiden oluşan senarist ekibinin şu an için senaryodan ziyade filmin konseptinin dizi formatına nasıl uyarlanabileceği üzerine çalıştığı da haberde belirtiliyor.

- Reklam -

Projeyle ilgili yeni haberler geldikçe biz de sizinle paylaşacağız. Ayrıca bu sene En İyi Drama Dizisi dalında Altın Küre alan Mr. Robot da önümüzdeki sene üçüncü sezonuyla bizlerle olacak.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

elisabeth moss offred handmaids tale 1

Damızlık Kızın Öyküsü Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

saga ust

Saga’nın Dördüncü Cildi Raflarda!