in

La Casa De Papel Dizisinden Netflix’e Yeni Bir Rekor Geldi

Netflix’te 3. sezonuyla yayınlanan ve uzun süredir heyecanla beklenen La Casa De Papel dizisi, yeni bir rekora imza attı.

La Casa de Papel
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in sevilen yapımlarından La Casa De Papel geçtiğmiz günlerde üçüncü sezonuyla yayınlanmıştı. Ve yayınlandığı ilk haftada izlenme rekorları kırdı!

Diziyi daha ilk haftasından dünya çapında 34 milyon 355 bin 956 Netflix hesabı tarafından izlendi. Hatta toplam seyirici kitlesinin %70’ini oluşturan 24 milyon hesap da yeni sezonunun tamamını daha ilk hafta dolmadan bitirdi.

La Casa de Papel yayinda

- Reklam -

Netflix US Twitter sayfasında da konuyla ilgili şu şekilde bir paylaşım yapıldı:

- Reklam -

Hatırlarsanız başka bir rekor haberini yine geçtiğimiz günlerde Stranger Things ile alakalı yapmıştık. Dizi ilk 4 gününde toplamda 40.7 milyon hesap tarafından izlenmiş ve yeni bir rekor elde etmişti. Fakat 4 Temmuz’da yayınlanan dizinin tamamı, ilk dört günde sadece 18,2 milyon hesap tarafından seyredilmişti. La Casa de Papel ilk 3 gününde aldığı 24 milyonluk izleyici sayısıyıla bu rekoru geçmiş oldu.

Netflix bir filmin ya da dizinin izlendi sayılabilmesi için o kişinin videonun en az %70’ini izlemiş olması gerekliliği üzerinden hesap yapıyor. Elbette eldeki verileri başka bir kaynak doğrulamış değil. Sözü söyleyen kanalın kendisi. Haliyle bu rakamlara güvenip güvenmemek sizin elinizde.

Netflix’in Adam Sandler, Jennifer Aniston ve Luke Evans’lı Murder Mystery filmi ilk üç günde 30 milyon kişi tarafından izlenmişti. Sandra Bullock’lu Bird Box filmi ise ilk 7 günde 45 milyona ancak ulaşabilmişti.

Peki ya sizler La Casa De Papel’in yeni sezonunu izlediniz mi? Ve nasıl buldunuz? Sizce başarı sayılabilecek bu rekoru hak etti mi? Yoksa bu kadar izlenme sayısı alacak bir tarafı yok muydu? Görüşlerinizi bizlerle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz!


* La Casa de Papel 3. Sezonunda Neredeyse Ankara da Olacakmış!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Rıhtım Ekip

Kayıp Rıhtım Yeni Ekip Arkadaşları Arıyor!

2019 Televizyon Eleştirmenleri Birliği Ödülü

2019 Televizyon Eleştirmenleri Birliği Ödülleri Sahiplerini Buldu