in

The Da Vinci Code’un Öncesini Anlatacak Langdon Dizisinin Yayın Platformu Belli Oldu

Langdon dizisinin yayın platformu belli oldu. The Da Vinci Code’un öncesini anlatacak yapım, NBC’nin dijital yayın servisi olan Peacock’ta yayınlanacak.

Langdon dizisi The Da Vinci Code Peacock
- Reklam -
- Reklam -

The Da Vinci Code öncesini konu alan Langdon dizisi, yayınlanacağı adresi buldu. Başlangıçta NBC kanalı için pilot bölümü hazırlanan dizi, dijital yayın servisi Peacock üzerinden yayınlanacak.

Langdon dizisi Dan Brown’ın Kayıp Sembol kitabına dayanıyor. Brown’ın Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi, Cehennem ve Kayıp Sembol gibi kitapları çıktığı dönemlerde en çok satan kitaplar arasında yer almıştı. Dan Brown’ın romanları, kurgusal karakterlerle alternatif din tarihini keşfediyordu. Romanlarnın baş karakteri ise Robert Langdon. Harvard Üniversitesi profesörü Robert Langdon, sanat tarihi hakkında engin bilgiye ve tarihi sembolleri deşifre etmek için kusursuz bir sezgiye sahip.

2006 yılında, Tom Hanks’ın oynadığı The Da Vinci Code film uyarlaması, Robert Langdon üçlemesini başlattı ve dünya çapında iyi bir gişe başarısı kazandı. NBC kanalı 2019 yılında, Da Vinci Şifresi olaylarından önce geçen bir dizinin çekileceğini duyurdu. Başına da The Blacklist’ten tanınan Daniel Cerone getirildi. Nihayet merakla beklenen dizi kalıcı bir yuva bulmuş gibi görünüyor.

- Reklam -

The Wrap sitesinin haberine göre Langdon dizisi, geçen sene yayın hayatına başlamış olan Peacock’ta yayınlanacak. Ashley Zukerman’ın Robert Langdon rolünü üstlendiği dizi, ana karakterin ilk maceralarına odaklanacak.

Dan Dworkin ve Jay Beattie tarafından kaleme alınan Langdon dizisi, akıl hocasının kaçırılmasının ardından kendisini sinir bozucu bir komplonun içinde bulan genç Harvard sembol bilimcisinin maceralarını konu edinecek. CIA tarafından işe alınan Robert Langdon, sınırlı bir süre içinde ölümcül bulmacaları çözmekle görevlendirilecek.

Dan Brown Langdon Dizisi İçin Oldukça Heyecanlı

Langdon dizisi The Da Vinci Code Peacock

Dizinin yapımcıları arasında, kitapların yazarı Dan Brown ile birlikte film uyarlamalarını da yöneten Brian Grazer ve Ron Howard bulunuyor. Bu durum da yaratıcı ekibe Langdon’ın maceralarını detaylandırması için yeni bir sayfa sunarken, kaynak malzemeye sadık kalma sözü veriyor.

- Reklam -

Robert Langdon’ın yayınlanmasını dört gözle bekleyen yazar Dan Brown şunları söyledi:

“Hepimiz bir süredir Kayıp Sembol’ü yapmak istiyorduk. Dan Dworkin ve Jay Beattie olağanüstü derecede büyüleyici bir senaryo yazdılar ve oyuncu kadrosu ve performanslar mükemmel.”

Valorie Curry, Eddie Izzard, Sumalee Montano, Rick Gonzalez ve Beau Knapp’in de rol aldığı dizide henüz bir yayın tarihi bulunmuyor. Ancak yakın zamanda tanıtım fragmanları ile birlikte bu bilgilerin de netleşmesi bekleniyor.

Langdon’ın konusu ilginizi çekti mi? Daha önce yayınlanan Da Vinci Şifresi üçlemesini izlediniz mi veya okudunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TV Line

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aylık Öykü Seçkisi 138. Sayısı Yayında: "Öğrenci Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi 138. Sayısı Yayında: “Öğrenci Öyküleri”

Yeşilçam Dizisi BluTV Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy’lu BluTV Dizisi Yeşilçam’dan İlk Görseller