in

Let the Right One In Dizi Oluyor: İkonik Vampir Romanına Yeni Uyarlama

Let the Right One In dizi oluyor. İsveçli yazar John Ajvide Lindqvist’in Gir Kanıma romanı, sinema filmlerinin ardından ekrana uyarlanıyor.

Let the Right One In Dizi Vampir
- Reklam -
- Reklam -

Let the Right One In şimdi de dizi oluyor. Türkçede Gir Kanıma adındaki film uyarlamasıyla tanıdığımız roman, bu defa diziye uyarlanıyor. Showtime kanalında yayınlanacak dizinin başrolü ve yürütücü yapımcısı belli oldu.

İsveçli yazar John Ajvide Lindqvist’in ilk olarak 2004 yılında yayımlanan vampir romanı, daha sonra iki defa beyaz perdeye uyarlanmıştı. İlk uyarlama başrollerinde Kåre Hedebrant ve Lina Leandersson’ın yer aldığı 2008 tarihli Låt den rätte komma in oldu. Tomas Alfredson’ın yönetmenliğini üstlendiği yapım, 1 dalda BAFTA’ya aday oldu. Bu filme 2010 yılında Matt Reeves imzasıyla bir de Amerikan versiyonu çekildi. Let Me In başlıklı yeni yapımda Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz ve Richard Jenkins aldı. Fakat bu yapım, çoğu izleyici ve eleştirmen için ilkinin gölgesinde kaldı.

Başarılı Vampir Romanından Uyarlanacak Let the Right One In Dizisi için Çalışmalar Başladı

Şimdiyse bu popüler eser bir televizyon dizisinde izleyici ile buluşacak. Üçüncü defa uyarlanan yapımda, pilot bölüm Andrew Hinderaker (Penny Dreadful) tarafından yazılacak. Bu bölümün yönetmenliğini ise Seith Mann (Homecoming) üstlenecek.

- Reklam -

Showtime kanalı için çekilecek dizinin başrollerinden birisi ise Demián Bichir olacak. Bichir’i The Hateful Eight ve A Better Life filmlerinden tanıyoruz. Kendisi dizide baba rolünde yer alacak.

Let The Right One In

Dizinin yürütücü yapımcı koltuğunda ise Away, Penny Dreadful ve Pure Genius yazarlarından Andrew Hinderaker oturuyor.

Babasıyla birlikte yaşayan 12 yaşındaki Eleanor, yalnızca geceleri dışarı çıkabilmektedir. Kan ihtiyacını babası tarafından giderilen El, Oskar adlı insanla tanışınca işler giderek daha tuhaf bir hal alıyor. Kızı için “canavarlar” ile yüzleşen bir baba, bir vampir ve onun insan arkadaşı etrafında gelişen hikâye; vampir edebiyatı için dikkate değer bir konumda kendisine yer buluyor.

- Reklam -

John Ajvide Lindqvist imzasını taşıyan Gir Kanıma romanı Türkçede Pegasus Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkmıştı.

Dizi şu anda pilot bölüm aşamasında. Yayın tarihi hakkında ise elimizde net bir bilgi yok.

Peki siz kitabı okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Daha önceki uyarlamalar hakkındaki görüşleriniz neler? Dizi haberini nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Film Stage

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Buz ve Ateşin Şarkısı En İyi 100 Fantastik ve Bilimkurgu Kitabı

3 Yeni Game of Thrones Dizisi Duyuruldu: HBO Durmak Bilmiyor

Hoca, Baba, Amca, Ben - Murat Uyurkulak

Murat Uyurkulak’tan Yeni Öykü Kitabı: “Hoca, Baba, Amca, Ben”