in

Yeni Leyla ile Mecnun Dizisinde Leyla’yı Canlandıracak İsim Belli Oldu

Leyla ile Mecnun dizisi Exxen ile tam kadro geri dönüyor. Yapımda Leyla karakterini canlandıracak oyuncu ortaya çıktı.

leyla ile mecnun exxen yeni deniz ışın
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Leyla ile Mecnun dizisi ufukta gözüktü. Acun Ilıcalı’nın dijital yayın platformu Exxen, popüler yapımı geri getiriyor. Seri büyük çoğunlukla ana kadrosunu korurken akıllara gelen ilk soru ise Leyla karakterinin kimin tarafından canlandırılacağı olmuştu. Nihayet bu belirsizlik de yanıt buldu. Dizinin yönetmeni Onur Ünlü, paylaştığı gönderi ile o ismi duyurdu. Deniz Işın, ikonik rolü canlandıracak yeni kişi olacak.

Dün akşam Leyla ile Mecnun setinden ilk fotoğrafın paylaşılması ile sosyal medyada #LeylaileMecnun etiketi yeniden gündem oldu. Serkan Keskin, “Hoopp,” diyerek klasik ceketi ile hayranlarını selamlarken Ali Atay bu gönderiye, “İsmail abiiiyyyğğğ!!!!” şeklinde yanıt verdi. Yeni Leyla’nın kim olacağı sorusuna yanıt ise yönetmen Onur Ünlü’den geldi.

onur ünlü deniz ışın leyla ile mecnun

- Reklam -

Geçen mayıs ayında resmi bir hâl alan Leyla ile Mecnun’un dönüşü sonrası prodüksiyon çalışmaları da böylece başlamış oldu. Eski dizi hem teknik hem de oyuncu kadrosu açısından ana iskeletini koruyarak yeniden izleyicilerle buluşmak üzere harekete geçti.

Dizide senarist koltuğu Burak Aksak’a, yönetmenlik ise Onur Ünlü’ye ait olacak. Exxen’de çevrim içi olarak yayınlanacak yapımda, orijinal dizinin önemli oyuncuları da rollerine geri dönecek.

Ali Atay (Mecnun), Serkan Keskin (İsmail Abi), Osman Sonant (Yavuz), Ahmet Mümtaz Taylan (İskender) ve Cengiz Bozkurt (Erdal Bakkal) eski karakterlerini yeniden canlandıracak isimler arasında.

leyla ile mecnun yeni set

Dizi şimdiye dek 3 sezonda toplamda 4 ayrı Leyla ile karşımıza çıkmıştı. Ezgi Asaroğlu, Müge Boz, Zeynep Çamcı ve Melis Birkan’dan sonra yeni Leyla’yı canlandıracak isim de böylece belli olmuş oldu.

Leyla ile Mecnun Dizisinin Yeni Leylası Deniz Işın Oldu

2011 senesinde TRT 1 kanalında yayınlanmaya başlayan yapım, 3 sezon ve 104 bölümde 4 farklı Leyla ile ekrana çıkmıştı. Beşinci Leyla ise Deniz Işın oldu.

- Reklam -

Son dönemlerde giderek popüler hâle gelen Işın, Masumiyet, Eee Sonra?, Sefirin Kızı, İyi Günde Kötü Günde, Atiye ve Her Yerde Sen adlı dizilerde rol aldı. 1992, İzmir doğumlu genç aktrisin diziye nasıl dahil olacağı ise merak konusu.

Dizinin meşhur finali ile Leyla karakterinin neden sürekli değişip durduğu ortaya çıkmıştı. Felç geçirdiği için televizyon karşısında yatan ve hayaller kuran Mecnun’un lisede âşık olduğu kızın adı Leyla’dır. Tam olarak anımsamakta güçlük çektiği için Leylalar da zaman zaman değişkenlik göstermektedir. Leyla formunun değişmesinin bir başka nedeni de Mecnun’un televizyonda gördüğü farklı kadın karakterlerdir. Mecnun, aşkını gördüğü oyunculara benzettiği için de Leyla’yı oynayan isim değişip durmaktadır.

leyla ile mecnun dizisi tam kadro

Dizi malum finalinden nasıl geri dönecek, yeni Leyla’nın hikâyesi nasıl bağlanacak hep birlikte göreceğiz.

Çekimleri başlayan dizinin yayın tarihi henüz açıklanmış değil.

Siz bu oyuncu tercihini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bu yeniden çevrimlerde hep atlanan bir duygu var:Zeitgeist. 2011-2013 yılları arasında yayınlanmış ve oldukça başarılı olmuş olabilirsiniz ama bunu 2021 yılına getirmeye çalışmak beyhudedir. Dizinin başlangıcından 10 sene geçmişken, 10.yıl özel sezonu çeker gibi olmuş, aynı kadroyu ve aynı konuyu alıp yeniden işlemek hem yaratıcı olamamak hem de büyük bir kayıp.

    Çünkü bu dizi, dizinin karakterleri, oyuncular ve konusu 2011’de güzeldi. 2021’de aynı olmayacak. Dizinin 2011 ya da 2012 bölümlerinden birinde İskender diyordu hatta:O geri gelse senin tanıdığın kişi değil ki. Geri gelseniz bile bizim tanıyıp, sevdiğimiz o dizi değilsiniz. Zaman da, o zaman değil. Behzat Ç, Sihirli Annem ya da Çocuklar Duymasın gibi bir fiyasko bekliyorum.

  2. Avatar for UlfricHanim UlfricHanim dedi ki:

    Ben de kötü bir yapım olacağını düşünüyorum , tadında bırakılsaydı keşke. Bir de “Exxen” de yayınlanacak bunu duyduktan sonra ufak umutlarım da sönüyor

  3. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Exxen gibi bir yerde ne kadar siyasi göndermelerini yapabilirler mâlum. Kaldı ki dizinin yönetmeni Onur Ünlü’nün 1453 zulmü, Ermeni soykırımı iddiası gibi konulardaki görüşleri ve senarist Burak Aksak’ın görüşleri geçen süreçte fazlasıyla tepki çekti. Çoğu insan ideolojik olarak bile diziden uzaklaştı. Bakalım göreceğiz, hayırlısı olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Julia Cahill'in Laneti – George Moore | Çeviri Öykü

Julia Cahill’in Laneti – George Moore | Çeviri Öykü

Christine film

Stephen King’in “Christine” Romanı Hannibal Yaratıcısı ile Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor