in ,

Seinfeld ve ALF Dizilerinde Rol Alan Liz Sheridan Hayatını Kaybetti

Liz Sheridan yaşamını yitirdi. 90’ların popüler sit-comu Seinfeld dizisinde Jerry’nin annesi Helen’i canlandıran aktris, 93 yaşında aramızdan ayrıldı.

Liz Sheridan Yaşamını Yitirdi: Seinfeld Oyuncusuna Veda
- Reklam -
- Reklam -

Liz Sheridan hayatını kaybetti. Uzun yıllar devam eden durum komedisi Seinfeld dizisinde Jerry Seinfeld’ın annesi Helen’i canlandıran ve Türkiye’de de çok popüler olan ALF’te de yer alan aktris, 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Elizabeth Ann Sheridan adıyla da tanınan Liz Sheridan 10 Nisan 1929’da New York’un Rye şehrinde, bir müzisyen ve piyanistin kızı olarak dünyaya geldi. Performans kariyeri başlangıçta Hollywood’dan çok uzakta, gece kulüplerinde şarkıcı ve dans sanatçısı olarak sahneye çıkmasıyla başladı. 40’lı yaşlarına geldiğinde Broadway yapımlarında yer buldu. 1970’lerin sonlarında Meryl Streep ve Back to the Future’ın yıldızı Christopher Lloyd ile birlikte oynadığı Happy End de dahil olmak üzere çeşitli müzikallerde ve oyunlarda birçok rol üstlendi.

Hollywood ile tanışmadan önce Sheridan’ın yıldızlığa ilk dokunuşu, 50’lerin sinema ikonu James Dean ile yaşadığı tutkulu bir ilişki ile başladı. Oyuncu söz konusu ilişkisine ait detayları da 2000 yılında yayımlanan Dizzy and Jimmy: My Life with James Dean – A Love Story adlı kitabında anlattı.

- Reklam -

Hayatını Kaybeden Liz Sheridan, Seinfeld Dışında ALF Dizisiyle de Tanınıyordu

Liz Sheridan Yaşamını Yitirdi: Seinfeld Oyuncusuna Veda

Sheridan, Hollywood’a taşındıktan sonra karakter oyuncusu olarak onlarca yıllık bir kariyere başladı. En belirgin rolleri 9 sezon boyunca 21 bölümde Helen’i oynadığı Seinfeld ve 34 bölümde meraklı komşu Bayan Ochmonek’i oynadığı ALF dizileriydi. Bunlarla beraber birçok farklı televizyon ve film projelerinde de rol aldı. 2010’da ise oyunculuktan emekliye ayrıldı. Aktrisin yer aldığı son projelerinden biri de, 60 Minutes ile adını duyurmuş olan Andy Rooney ile müstehcen sahnesiyle tartışmalara yol açtığı 2009 komedisi Play the Game filmiydi.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Liz Sheridan 93 yaşında yaşama veda etti. Ünlü aktiristin hayatını doğal sebeplerden kaybettiği bildirildi. Üzücü haber, temsilcisi Amanda Hendon tarafından da doğrulandı. Oyuncunun 1985’ten başlayarak uzun bir süre evli kaldığı ve 2003 yılında ölen müzisyen eşi William Dale Wales’ten sahip olduğu bir kızı bulunuyor. Yaklaşık iki hafta önce de yine Seinfeld dizisinde George Costanza’nın annesini oynayan Estelle Harris yaşamını yitirmişti.

Liz Sheridan’ın Seinfeld performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yıldız oyuncuya dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    RIP.

    Geçenlerde Friends’den Gunther vefat etmişti, insan sevdiği yapımlardan biri ölünce tuhaf oluyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ölüler ile konuşulan metaverse live forever

Ölen Yakınlarınızla Konuşabileceğiniz Yeni Bir Sanal Evren Kuruldu

2022 The Story Prize kazananı brandon taylor

2022 The Story Prize’ın Kazananı Brandon Taylor Oldu