in ,

Locke & Key ile Sandman Dizisi Aynı Bölümde Buluşabilir

Locke & Key yaratıcıları, Neil Gaiman imzalı The Sandman için yapılan dizi uyarlamasıyla crossover bir bölümde buluşmak istediklerini söyledi.

Locke and Key Sandman
- Reklam -
- Reklam -

Netflix tarafından uyarlanan Locke and Key dizisi, geçen günlerde 2. sezonu ile dijital yayın servisi kütüphanesindeki yerini aldı. Neil Gaiman tarafından yazılan The Sandman de yine merakla beklenen bir uyarlama ile izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sandman’in yayın tarihi bile henüz belli değilken Locke & Key yaratıcıları Joe Hill ve Gabriel Rodriguez heyecan verici açıklamalarda bulundu. İkili, Sandman evreninin bir bölümünü kendi dizilerinde görmek istiyor.

İlk defa 2008 yılında IDW Yayınları tarafından basılan Locke & Key, çizgi roman dünyasında adından söz ettiren bir yapım oldu. Pek tabii bu başarı ile dizi uyarlaması da geldi. Hatta uzun süre 3. sezonunun geleceği de kesinleşti. Çizgi roman kültürünü yeni baştan yazan The Sandman ise merakla beklenen dizi uyarlamasına nihayet kavuşmak üzere. Her iki çizgi romanın Netflix tarafından uyarlanması ise akıllara heyecan verici bir soruyu getirdi.

Locke and Key’in yaratıcıları Joe Hill ve Gabriel Rodriguez verdikleri bir röportajda dizinin The Sandman ile crossover bir bölümde buluşmasını istediklerini söyledi. Romanlarıyla da tanıdığımız Joe Hill, yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“Neil Gaiman’ın Sandman hikâyelerini (dizide) görmek istiyorum. Belli olmaz, bu belki de olabilir. Bu herkesin istediği bir şey fakat hislerim bana ‘çok ümitlenme’ diyor. İkili çizgi romanlarda bu anı yaşamıştı.”

The Sandman ve Locke & Key Evrenleri Çizgi Romanlarda Buluşmuştu

The Sandman - Locke and Key

Çizgi roman dünyasında önemli yere sahip iki eser Ekim 2020’de Locke and Key/The Sandman Universe: Hell and Gone isimli eserle bir araya gelmişti. Cehennem Anahtarı etrafında kurulan çizgi romanda on yıldır ölü olan John “Jack” Locke’un garip hikâyesini dinlemiştik. Anlatı, Mary Locke’un cehennemden oğlunu kurtarmak için Roderick Burgess’e başvurmasıyla The Sandman evrenine bağlanıyor. İlk sayının varyant kapağında The Sandman karakterlerinden Cain, Abel, Death, Fiddler’s Green ve Corinthian’ı 1920’lerin kıyafetleriyle görüyoruz.

Ayrıca ikilinin açıklamasına göre Joe Hill, The Sandman evrenininde geçecek yeni bir hikaye üzerinde çalışıyor.

- Reklam -

“Sandman evreninin kıyılarını aydınlatan yeni bir hikâyesinin olması her zaman muhtemel. Özellikle evrenlerin neden 1920 yılında çakıştığı fakat sonradan aynı şekilde devam etmediğine dair bir hikâye yazmak istiyorum. Aklımda neden iki evrenin sonradan ayrıştığına dair bir fikir var. Yine de bunun için bir başka Mary Locke hikâyesine ihtiyacım var.”

Carlton Cuse, Meredith Averill ve Aron Eli Coleite tarafından uyarlanan Locke & Key 2. sezonu ile Netflix’teki yerini aldı.

Siz Morpheus’u crossover bir evrende görmek ister misiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güney Sibirya Şaman Test

Güney Sibirya Türklerinin Şaman Geleneklerine Ne Kadar Hakimsin? [TEST]

2021 ve 2022'de Gelecek 15 Anime Yapımı

2021 ve 2022’de Gelecek 15 Anime Yapımı