in

Loki’nin Biseksüel Olduğu, Disney’in Yeni Dizisinde Kesinleşti

Loki’nin biseksüel bir karakter olduğu, yeni Disney+ dizisi ile doğrulandı. Tom Hiddleston’un başrolünde olduğu Marvel yapımı, 3. bölümü ile ekranlara geldi.

Loki biseksüel 3. bölüm dizi
- Reklam -
- Reklam -

Loki biseksüel olduğunu, Disney+ dizisi ile bizzat doğruladı. Kötülük ve kurnazlık tanrısının geçmişte hem kadın hem de erkek sevgilileri olduğu, bizzat kendi ağzından duyuruldu.

İlk çıkışını 2011 yılında Thor filmi ile yapan Loki, kısa süre içerisinde Marvel Sinematik Evreni’nin en popüler karakterlerinden biri haline geldi. Başta tamamıyla kötü bir karakter gibi karşımıza çıksa da, sonrasında anti kahramana dönüşen ve Avengers: Endgame ile hayata veda eden karakter, neyse ki kendi solo macerasıyla yola devam ediyor.

İskandinav mitolojisinde öne çıkan bir figür olan karakterin cinsiyet akışkanlığı ve biseksüelliği aslında bilinen bir şey. Loki kendini genellikle bir erkek olarak sunsa da, birçok efsane onun kadın formuna dönüştüğünü de gösterir. Örneğin bir hikâyede Loki’yi Thor’dan Mjöllnir’i çalmak için bir hizmetçi kılığına girmiştir. Bir başka hikâyede onu hamile olarak, Odin’in sekiz bacaklı atı Sleipnir’i doğururken görürüz.

- Reklam -

Marvel’ın çizgi romanları da aslında bu mitolojiye bağlı kalmaya ve karakterin kimliğini olduğu gibi yansıtmaya devam etti. Özellikle cinsiyet akışkanlığı konusu dizinin ilk bölümünün yayınlanmasından birkaç gün önce çıkan bir tanıtım videosu ile ortaya çıkmıştı. Daha sonra bu bilgi Loki’nin baş yazarı Michael Waldron tarafından doğrulandı. Loki’nin cinsiyet akışkanlığı, ikinci bölümün sonunda, kötü varyantın Lady Loki (Sophia Di Martino) olduğu ortaya çıktığında daha da genişletildi ve şimdi 3. bölüm ile Loki’nin cinsel yönelimi daha da belirginleşti.

Loki Karakterinin Biseksüel Olduğunu Yönetmeni Sosyal Medya Hesabından Duyurdu

Loki ve Sylvie biseksüel

Söz konusu itiraf, Loki ile Loki’nin kadın versiyonu olan Sylvie arasındaki bir konuşma sırasında geldi. İkili, hayatları hakkında birbirlerini sorguluyorlardı ve alternatif bir evrende doğmuş olsalardı ne olabileceklerini merak ediyorlardı.

Konu aşk hayatlarına geldiğinde ise Sylvie, Loki’ye “Peki ya sen? Prenssin sen. Elbette birkaç prenses olmuştur. Ya da belki de bir prens.” diye soruyor. Bir süre sessiz kalan Loki, o bilindik gülümsemesi ile “İkisinden de biraz,” diye cevaplıyor.

- Reklam -

Dizinin yayınlanmasından sonra yönetmeni Kate Herron da, sosyal medya hesabından söz konusu anla ilgili bir gönderi paylaştı.

Yönetmen, diziye katıldığından beri Loki’nin biseksüel olduğunu kabul etmesini bir amaç olarak belirlediğini söyledi. Bu durumun küçük bir adım olduğunu kabul etse de, hem Loki’nin hem de kendisinin kim olduğunu kabul etmesi adına önemli bir an olduğunu da belirtti.

Peki ya siz Loki’nin yönelimini açıklama konusu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Time

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Mitolojik olarak bakarsak Zoofiliye kadar yolu var Loki’nin. Çok da ilginç değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Salma Hayek The Matrix trinity rolü

Salma Hayek, Matrix’teki Trinity Rolünü “Tembellik” Nedeniyle Kaçırdığını Söyledi

Modigliani tablosu sır bir kızın portresi

Modigliani Tablosundaki Sır, 100 Yıl Sonra Yapay Zekâ Tarafından Aydınlatıldı