in

Loki Dizisinde Kang The Conqueror Söylentileri

Loki dizisinde Marvel Sinematik Evreni’nin yeni büyük düşmanıyla tanışabiliriz. Kang The Conqueror, Disney+ yapımında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Loki Kang The Conqueror
- Reklam -

Marvel Başkanı Kevin Feige, 4. Faz dizilerinin filmlerle ve ana hikâyelerle önceki dizilerden çok daha fazla bağlantılı olacağı bilgisini bizlerle paylaşmıştı. Yeni gelen bir haberle de bu söz daha güçleniyor. Thanos sonrası büyük düşmanın Loki dizisiyle bize merhaba diyeceği dedikoduları dolaşıyor.

Avengers: Endgame, zaman yolculuğu görünümlü evrenler arası yolculuklarıyla Marvel Sinematik Evreni’ni resmen Marvel Sinematik Çokluevreni’ne dönüştürmüştü. “Çokluevren” Marvel çizgi romanları için alışılageldik bir kavram olsa da, film evreni için yeni bir konsept ve beraberinde keşfedilecek pek çok alan getiriyor. Loki’yi en son görüşümüz de bu keşfedilecek alanların en büyüklerinden birisinin başlangıcı olabilir. Alternatif New York Savaşı’ndan elinde Tesseract ile kaçmasından sonra evrenlerde daha önce var olmayan ve şimdi başıboş şekilde pek çok evrende istediği gibi gezinebilecek bir Hilekar Tanrı söz konusu.

loki avengers dizi marvel disney

- Reklam -

Loki’nin Disney+ reklamında gösterildiği birkaç saniyelik hali de işte bu durumdan yola çıkarak, çığ gibi büyüyüp Kang söylentilerine sebep oluyor. Loki’yi esir düşmüş halde buluyoruz. Çizgi romanlarda bu düzeyde bir tutuklamaya yetkisi olan tek organizasyon ise Time Variance Authority . Başıboş zaman yolcularının çokluevrenlere zarar veremeden ortadan kaldırılmasını görev edinmiş bir otorite. Fatih Kang da bu organizasyonun başındaki adam. Çokluevrenlere zarar verecek etkileri ortadan kaldırmaktan çok, çokluzamanı fethederek korumayı planlıyor.

Loki ile Çokluzamanlarda Çoklu Karakterli Olmak

Kang The Conqueror, Thanos gibi “geldim, yendim, gittim” mentalitesinde bir düşman değil. Avengers’la pek çok farklı yaşta, pek çok farklı karakter olarak karşılaşıyor.

Immortus Kang’ın çizgi romanlardaki en yaşlı hali. Fetih işlerini bırakmış ve zamanın hakimliğini olaylara dışarıdan etki ederek yapıyor. Genç hali Kang’ın metodlarından nefret ediyor, bazı evrenlerde Immortus’la Kang’ın birbirleriyle savaşını bile izleyebiliyoruz. Endgame’in zamanla ve çokluevrenlerle oynamasını göz önüne alınca Immortus’un olaya el atmasını bekleyebiliriz.

Kang The Conqueror Loki

Iron Lad Kang’ın gençliğindeyiz şimdi de. Kang’ın yıkımını görüp, ileride kendisinin bu adam olacağını öğrenince dehşete düşen ve bunu engellemek için elinden geleni yapan bir ergen. Geleceğe gidip Kang’ın zırhını çalıyor ve günümüze dönüp Genç Avengers’i kuruyor. İşler planlandığı gibi gitmese de, Kang’la Iron Lad’in savaşı ve kimlik bunalımları çizgi romanların en zevkli hikâyelerinden birisini sunmuştu.

- Reklam -

Rama-Tut X-Men: Apocalypse’i hatırlayanınız var mı? En Sabah Nur’u? Film her ne kadar silik olsa da En Sabah Nur ilk mutant olarak Kang’ın hayatında önemli bir yere sahip. Kang daha henüz zaman fetihlerine bile başlamamışken Nur’un güçlerini ele geçirme amacıyla Antik Mısır’a gidiyor ve firavun Rama-Tut olarak bir kez daha karşımıza çıkıyor. Kang’lık, fetihçilik bu planın suya düşmesinden sonraki kariyer tercihi.

En Sabah Nur
En Sabah Nur

Bütün bu kişiliklerden sıyrıldığında ise, Kang aslında 31. yüzyıldan bir bilim insanı. Adı da Nathaniel Richards. Reed Richards’ın torunu. Rama-Tut’un planlarını suya düşüren de Reed Richards’ın başında olduğu Fantastik Dörtlü’den başkası değil. Fantastik Dörtlü de geçmişe dönüp Rama-Tut’u yenmelerini mümkün kılan zaman yolculuğu teknolojisini Doctor Doom’dan ediniyor. Yani Kang sadece kendisini değil, film geçmişinin talihsizliklerini hepimizin bildiği Dörtlü’yü de MCU’ya getirebilir.

Bütün bunlar tabii ki de henüz çok erken ve dedikodu niteliğinde söylentiler. Marvel Stüdyoları tarafından Kang’la ilgili bir onay veya yalanlama gelmiş değil. Loki’yi kimin esir tuttuğu bile belli değil ama bütün yeni bilgilerin gösterdiği oklar aynı yere gidiyor.

Disney+ dizisi Loki, 2021 baharında ekranlarımıza gelecek. Ondan önceyse Mayıs 2020’de Black Widow, 20 Ağustos 2020’de Falcon and The Winter Soldier ve 2020 sonbaharında WandaVision bizi bekleyen Marvel yapımları.

Siz MCU’nun dördüncü fazından neler bekliyorsunuz? Yalan Tanrısı’nın kaderinde neler görüyorsunuz? Teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da dinleyelim!


* Mark Hamill, Netflix’in He-Man Animesinde İskeletor’u Seslendirecek

Kaynak: Comicbook

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Zaman yolculuğu yapacaklar o zaman sürekli. Çok sağlam bir karaktertir Kang. Ama, iyi mi yoksa kötü mü bir türlü belli olmuyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Diablo Overwatch Netflix

Diablo ve Overwatch Animasyonları Netflix’e Geliyor

Penny Dreadful: City of Angels

Penny Dreadful: City of Angels Dizisinden Yeni Fragman