in

Disney Plus, Bir Döneme Damga Vuran “LOST” Dizisini Geri Getiriyor

Lost dizisi Disney Plus ile geri dönmeye hazırlanıyor. Bir döneme damgasını vuran kült yapım, yeni atılımlara hazırlanan dijital yayın platformu ile tekrar izleyicinin karşısına çıkacak.

lost disney plus yayın
- Reklam -
- Reklam -

Lost dizisi yeniden yayınlanmaya hazırlanıyor. Disney Plus, yeni orijinal içeriklerin yanı sıra güçlü bir arşivle rekabet arenasına çıkmakta kararlı görünüyor. Bir döneme damga vuran ikonik dizi, Disney’in dijital kanalında izleyicilerin karşısına çıkacak.

The Walt Disney Campany’nin dijital yayın dünyasındaki ayağı olan Disney Plus, 12 Kasım 2019 tarihinde ABD’de hizmete başladı. Platform kısa zaman içerisinde dünyanın birçok ülkesinde yayına girdi. Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic, 20th Century Fox ve Disney yapımlarının yer aldığı platform Türkiye’de ise 14 Haziran 2022 tarihinde yayına başlayacak. Aylık abonelik ücreti 34,99 TL olarak açıklanan platform, bir yandan da Türkçe orijinal içerikler geliştirerek Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor.

Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Apple TV+ ile birlikte Disney Plus da dijital dünyadaki yayın pastasından büyük dilimler almak istiyor. Platformun kütüphanesine katmaya hazırlandığı son yapım ise bir zamanların efsane dizisi Lost oldu.

- Reklam -

2004 – 2010 yılları arasında toplam 6 sezon ve 121 bölüm süren Lost, ABC kanalında yayınlanmış ve televizyon dünyasına damga vurmuştu. Yapımın bölümleri ortalama 15 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Lost Dizisi, Disney Plus Kanalı ile Tekrar Yayınlanacak

Türkiye’de de yabancı dizi kavramının yaygınlaşmasında en etkili yapımlar arasında sayılan Lost, ülkemizde de geniş bir izleyici kitlesine erişmeyi başarmıştı.

Netflix ya da benzeri bir çevrim içi platformda yer almayan Lost, diziye yeniden başlamak isteyen izleyicileri DVD ya da Blu-ray versiyonlara mecbur bırakıyordu. Dijital çağda bu yöntemleri kullanmak istemeyenler ise zaman zaman korsan yollara başvurabiliyordu.

Şimdi ise yapımın resmi olarak çevrim içi ortamda izlenebileceği bir alternatif geliyor. Disney Plus, efsane dizi Lost’u tekrar yayınlamak için harekete geçti.

- Reklam -

Lost Dizisi liste

Disney Plus, Lost’u yeniden ekranlara taşıyarak hem tekrar izlemek isteyen eski izleyici kitlesini hem de yeni başlayacak olan kişileri platformuna davet etmeyi hedefliyor.

Yeni orijinal yapımlar kadar, eski içeriklerin de platformlara ciddi aboneler kazandırdığı biliniyor. Örneğin Netflix, How I Met Your Mother, Friends ve Modern Family gibi eski yapımları tekrar yayınlayarak ciddi erişim rakamlarına ulaşmayı başarmıştı.

Disney Plus cephesinden gelen bu hamle hakkında sizin görüşünüz nedir? Lost ile yeniden karşılaşma fikri sizleri de heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Televizyon Gazetesi

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for E_U E_U dedi ki:

    Bu haberde bir anlam kargasasi var maalesef. Ben yurt disinda yasiyorum ve Disney+ da Lost zaten mevcut ve yayinda. Yani ozel olarak bir yayina koyma veya yayinlama cabasi yer almiyor. Tipku diger yapimlar gibi Disney+ Turkiye’de aktif oldugu anda Lost’da kutuphanedeki yerini diger yapimlar gibi alacak. Bilginize…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix will smith filmi fast and loose

Netflix, Will Smith Olayına Kayıtsız Kalmadı: Aktörün Başrolde Olduğu Fast and Loose’u Durdurdu

Doctor Who Legend of the Sea Devils fragmanı

Doctor Who’nun “Legend of the Sea Devils” Adlı Özel Bölümünden İlk Fragman