in

Lost’un Sawyer’ı Dizideki Adayı Bir Tür “Araf” Olarak Değerlendiriyor

Lost dizisinde sevilen karakteri Sawyer’ı canlandıran Josh Holloway, yapımın finali hakkında konuşurken adayı bir tür Araf’a benzetti.

Lost Finali Josh Holloway sawyer araf
- Reklam -
- Reklam -

Lost dizisi ekranlara veda edeli 11 yıl oldu. Ancak hâlâ gündeme gelmeye devam ediyor. Dizi, finaliyle birçok izleyiciyi hayal kırıklığına uğratmıştı. Yapımın yıldız aktörlerinden Josh Holloway de, verdiği söyleşide final hakkındaki düşüncelerini ifade etti. James ’Sawyer’ Ford karakterini canlandıran Holloway, adayı bir tür Araf olarak tanımlamaktan kendisini alamıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de adeta bir fenomene dönüşen Lost, hayatımıza 2004 yılında girdi. J.J. Abrams, Jeffrey Lieber ve Damon Lindelof tarafından yaratılan gizem, fantazi ve drama türlerindeki dizi ABC kanalında ekranlara geldi. Ülkemizde “yabancı dizi izleme” kültürünün yaygınlaşmasında da büyük rol oynayan yapım; bir grup insanın uçak kazası sonrası adaya düşmesi ve burada hayatta kalmaya çalışmasını konu alıyordu.

Toplamda 118 bölüm yayınlanan ve bir Golden Globe ödülünü de hanesine yazdıran dizi, bünyesinde Jorge Garcia, Josh Holloway, Yunjin Kim, Evangeline Lilly, Terry O’Quinn, Naveen Andrews, Matthew Fox ve Michael Emerson gibi oyuncuları barındırıyordu.

- Reklam -

Lost Finali Josh Holloway sawyer araf

Dizi, 2010 yılında final yaptığında hayranlar yapımı adeta topa tuttu. Kötü şöhretli bu final, diziye dair birçok olumlu izlenimi de adeta yerle bir etti. Yapımın önemli isimlerinden Josh Holloway de verdiği söyleşide final hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Josh Holloway, Lost Finali Hakkında Konuştu

Dizi, final bölümü ile beraberinde birçok teoriyi getirdi. Cevapsız kalan sorular hem yapımcılar hem de oyuncular tarafından uzun süre netleştirilmedi. Final de izleyiciler için asla yeterli olmadı.

Yapımın sevilen karakterlerinden James ’Sawyer’ Ford’u canlandıran Josh Holloway, dizi finali hakkında hâlâ emin olmayan bazı çıkarımlara sahip. Oyuncu, kafa karışıklığını şu şekilde aktardı:

- Reklam -

“Final hakkında kafam hâlâ karışık. Size karşı dürüst olacağım. Bu sadece bir teori. Hepimiz ölmüş olabilirdik. Ya da bir çeşit Araf’ta bulunuyor olabilirdik. Bunu her zaman düşündüm ve hâlâ daha fazlası olduğuna inanıyorum. Bana göre daha mantıklı olan bu. Sondaki paralel yaşamla Araf ihtimalini bir nevi gözden sakladılar. Ama bilmiyorum. Çünkü hep, ’Hayır, o bir Araf değil,’ dediler.”

Lost Dizisi liste

Lost dizi finali yayınlandığında, bölüm birçok izleyicinin aklını bir hayli karıştırmıştı. Birçok hayran, ilk bölümden beri tıpkı Holloway’in de inandığı gibi karakterlerin ölü olduğunu iddia etmişti.

Peki siz bu Araf ihtimalini nasıl karşılıyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Finali ile uçak düştükten sonra zaten tüm o zaman dliminde yaşananların ve siyah ile beyazın kavgası araf olduğunu hepimize düşündürdü ve büyük ölçüde izleyiciyi kızdıran da bu oldu.

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Okyanusta bulunan uçak enkazı, Benjamin’in bekçi görevi üstlenmesi, adanın mistik iyileştirme gücünün olduğunun gözümüze sokulması, ölülerle iletişim kuran Miles’ın adaya gelişi ve zamanı dolanları kapıp götüren siyah duman da bunu düşündürmüştü. Yapımcıların yaptığı aksi açıklama saçma geldi her daim. Araf değil de ne peki orası? :yum:

  3. Avatar for silence silence dedi ki:

    Dizi yayınlanırken sürekli bir bilinmezlik durumu vardı. Bu bilinmezlik dizinin ateşleyicisi oldu. Son sezonda dizi artık tahmin edilebilir olunca tahmin ettiğiniz gibi değil demek için bir çok şey söylediler, yaptılar. Ne oldu peki? Dizi ve film dahil izlediğim en kötü finallerden birisini yapmayı başardılar. Aslında bu konuda da tebrik etmek gerekiyor? Böyle iyi başlayan bir işi batırmak da herkesin yapabileceği bir iş değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazar ve Çevirmen Telifleri KDV Stopaj

Yazar ve Çevirmen Teliflerinden KDV’nin Kaldırılması Teklif Edildi

Debris Fringe yeni bilimkurgu dizisi

Fringe Yapımcısından Yeni Bilimkurgu Dizisi: “Debris” Başlıyor