in

Lucifer 6. Sezon Black Lives Matter Bölümü ile Geliyor

Lucifer 6. sezon Black Lives Matter hareketinden etkilenen özel bir bölüm ile gelecek. Dizinin yaratıcıları yeni sezona dair konuştu.

Lucifer 6. Sezon Black Lives Matter Bölümü
- Reklam -
- Reklam -

Lucifer 5. sezonunun ilk yarısını geçen günlerde yayınladı. Yapım, ülkemiz dahil pek çok yerde de hızlıca Netflix’te en çok izlenen içerik tahtına geçmiş bulunuyor. Sezonun ikinci yarısı henüz çıkmamış olsa da, 6. sezon ile ilgili şimdiden bilgiler gelmeye başladı. Dizinin yaratıcıları Ildy Modrovich ve Joe Henderson bir röportajda yeni sezonda dizinin Black Lives Matter hareketini işleyen bir bölümle karşımıza çıkacaklarını belirttiler.

Black Lives Matter örgütsüz bir toplumsal adalet hareketi. 2012’de siyahi Trayvon Martin’i vurup öldüren polis memuru George Zimmerman’ın ceza almayışıyla sosyal medyada başlayan hareket en son George Floyd cinayetiyle alevlenmiş; ABD’deki sistematik ırkçılığa karşı ülke çapında protestolar düzenlenmesine neden olmuştu.

Modrovich ET’ye verdiği röportajda polisiye bir dizi olarak hareketten ve polis departmanlarındaki sistematik sorunlardan bahsetmenin görevleri olduğunu düşündüklerini açıkladı:

- Reklam -

“Yeni sezonu yazmaya başladığımız zaman bir polisiye dizi olarak polislikle ilgili sorunlar hakkında sessiz kalmamızın da soruna eklediğini fark ettik. Bu konuları gündemimize getirmeye karar verdik, bir bölümümüz direkt olarak hareketle ilgili olacak. Şu an yaşadığımız kültürel hesaplaşmadaki rolümüzü ve bir şeyler söyleme yönündeki sorumluluğumuzu göz önüne aldık.”

Lucifer 6. Sezon Black Lives Matter Bölümü

Lucifer 6. Sezon Çok Sesli Yazar Kadrosundan Faydalanacak

Henderson oyuncu kadrosunun da Black Lives Matter’ı konu alan bir bölüm için heyecan duyduğunu belirtti:

“Kamu spotundan öteye gitmeyen bir bölüm olmayacak. Konuyu toplumsal ve duygusal açıdan işleyeceğiz. Yazar kadromuz çok sesli, çeşitli kültürlerden insanlardan oluşuyor. Bölümü yazması normalden daha uzun sürdü çünkü sorunla alakalı her konuyu konuştuk, göz yaşları aktı.

“Bu bölüm oyuncu kadromuz için de önemli. D.B. Woodside (Amenadiel) konuyla özellikle ilgilenen aktörlerden birisiydi, aynı şekilde Lesley-Ann Brandt (Mazikeen) ve Tom Ellis (Lucifer) de. Normalde yeni bölümleri anlattığımız zaman hikâyeyi biraz da mitoloji katarak önlerine sunarız sonrasında da çekime başlarız. Bu bölümde hepsini dinledik, nasıl hissettiklerini sorduk. Tek taraflı bir aktarım olmadı.”

Yaratıcı ekip yeni sezonda daha derinlikli bir final yapma imkânı bulduklarını da açıklamıştı.

- Reklam -

Lucifer 6. Sezon Black Lives Matter Bölümü

Lucifer Evreninde Koronavirüs Yok

BLM dizinin gündeminde olsa da Koronavirüs salgını dizide kendisine yer bulmayacak. Modrovich de Henderson da bu konuda çok netler.

“Pandemi konusunda sadece hayır diyoruz. Lucifer’da hiç kimse COVID’ten bahsetmek istemiyor.”

Lucifer 5. sezonunun ilk yarısı Netflix’teki yerini aldı. 2. kısmın yayın tarihi ise henüz belli değil.

Lucifer yaratıcılarının toplumsal sorunlardan bahsetme kararını nasıl karşıladınız? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


* Lucifer 5. Sezon İncelemesi: Birileri Olup Biteni Anlatabilir mi Artık?

Kaynak: Comic Book

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İslahiye Sabiha-Aziz Bali İlçe Halk Kütüphanesi Gaziantep Cezaevi

Gaziantep’te 61 Yıllık Cezaevi Kütüphaneye Dönüştürüldü

Powerpuff Girls Dizisi Live Action

Powerpuff Girls Dizisi Geliyor: Hem de Kanlı Canlı!