in

Lucifer 6. Sezon Resmi Onayını Aldı: Netflix ile Final Vakti!

Lucifer 6. sezon Netflix tarafından resmen onaylandı. Cehennem Lordu’nun final bölümleri “666” vurgulu bir paylaşımla duyuruldu.

Lucifer 6. Sezon Onayı
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Cehennem Lordu cephesinde güzel haberleri art arda veriyor. Önce Lucifer 5. sezon yayın tarihi açıklandı. Şimdi de Lucifer 6. sezon Netflix tarafından resmen onaylandı. Artık ortada bir belirsizlik yok. Çizgi roman uyarlaması popüler seri, altıncı sezonu ile final yapacak.

Dizinin 3. sezon sonrası Fox’taki macerasının sona ermesi, hayranları oldukça öfkelendirmişti. Yapım 2018’in mayıs ayında Fox ile yollarını ayırmış, sonrasında da Netflix’e geçmişti. 4. sezon ile birlikte yepyeni bir kitleye ulaşan ve iyice popülerleşen diziye, 5. sezon onayı da gecikmemişti. Ancak beşinci sezonun aynı zamanda final sezonu da olduğu ortaya çıktığında en azından yapımın havada kalmayan bir final ile noktalanacağı düşünülmüştü.

Fakat uyarlamanın haklarını ellerinde bulunduran Warner Bros. sürpriz bir 6. sezon teklifi ile gelince işler biraz karıştı. Dizi 5. sezon ile tamamlanacak şekilde tasarlanmış ve hatta çekimlere de başlamıştı. Olası 6. sezon durumu uzun süre gündemi meşgul etti. Serinin baş yapımcıları Ildy Modrovich ve Joe Henderson anlaşmaya yanaşsa da başrol Tom Ellis süreci oldukça sıkıntılı geçti. Nihayetinde Tom Ellis’ten de olur geldi.

- Reklam -

Lucifer 6. Sezon Onayı

Koronavirüs süreci nedeniyle çekimlere ara veren Lucifer, 5. sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Dizinin beşinci sezonu toplamda 16 bölüm sürecek ve iki kısım halinde yayınlanacak. İlk kısmın Netflix’te gözükeceği tarih ise 21 Ağustos 2020.

Lucifer 6. Sezon En Erken Ne Zaman Yayınlanabilir?

Dizinin Twitter hesabı, 6. sezon onayını ve finali aşağıdaki Tweet ile duyurdu:

Kültür dünyasında ve inanç tarihinde sık sık şeytanla ilişkilendirilen “666” vurgusu ile duyurulan 6. sezon tanıtımında, “Lucifer’ın altıncı ve son sezon için geri döneceği ve bunun nihai final olacağı” açıklandı.

Başrol Lucifer Morningstar rolünde ünlü aktör Tom Ellis’in yer aldığı yapımda Chloe Decker rolüyle Lauren German, Dan Espinoza rolüyle Kevin Alejandro ve Mazikeen rolünde de Lesley-Ann Brandt karşımıza çıkıyor.

- Reklam -

Peki 6. sezon en erken ne zaman izleyici ile buluşabilir? Pandemi koşulları değerlendirilirse pek çok ülkenin “yeni normal” adıyla andığı normalleşme sürecinin, çeşitli tedbirlerle birlikte yavaş yavaş başlaması; prodüksiyonu da hızlandıracaktır.

Lucifer 6. Sezon Ne Zaman?

Yaratıcı ekip zaten karantina sürecinde bir yandan 6. sezon anlaşmaları ile uğraşırken diğer yandan da olası hikâyeleri kurmakla meşguldü. 5. sezonun da 2 kısım halinde yayınlanacağını hesaba katarsak 21 Ağustos 2020 tarihinde paylaşıma sunulacak ilk kısım sonrası, 8 bölümlük 2. kısım için biraz daha beklememiz gerekecek. Haliyle bu durumda 6. sezon çekim ve post prodüksiyon süreci için de gerekli zaman kazanılmış olacak. Anlayacağınız eğer her şey planlara uygun şekilde giderse 2021 yılının ilk aylarında Lucifer 6. sezon ile buluşmamız son derece olası. Bu buluşma, 5. sezon finali ile aradaki süreyi de kısaltacak şekilde planlanıyor gibi görünüyor.

İlk olarak DC’nin çizgi roman markası Vertigo tarafından basılan The Sandman serisinde karşımıza çıkan Lucifer karakteri Neil Gaiman, Sam Kieth ve Mike Dringenberg tarafından yaratıldı. Gaiman’ın Sandman’inin de şu sıralar Netflix için bir uyarlamaya hazırlandığını hatırlatalım.

Lucifer Çizgi Roman Neil Gaiman

Kim bilir, belki de Cehennem Lordu’nu Tom Ellis olarak Sandman dizisinde de görmemiz mümkün olur? Ne dersiniz? Sonuçta önümüzde bir Crisis on Infinite Earths örneği var.

Yeni sezon onayı ve gelecek bölümlere dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Türk Demonolojisi: Türler, Özellikler ve Korunma Yolları

Kaynak: Tor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeşilin Kızı Anne - Avonlea - L.M. Montgomery

Yeşilin Kızı Anne 2. Kitap Avonlea: Netflix’in Anne with an E Dizisine İlham Olan Seri

The Flash Michael Keaton

Michael Keaton, Tekrar Batman Olabilir: Gözler The Flash Filminde