in

J.J. Abrams’tan Madame X Dizisi Geliyor

Madame X dizisi yolda. J.J. Abrams, Justice League Dark ekibinden Xanadau için solo bir proje geliştiriyor.

Madame x dizisi jj abrams
- Reklam -
- Reklam -

J.J. Abrams ve Bad Robot Production, HBO Max ile birlikte Madame X dizisi üzerinde çalışıyor. Senaryosunu Angela Robinson’un yazacağı adaptasyon hakkında henüz detaylı bilgiler olmasa da geliştirmenin ilk aşamalarında olduğu açıklandı. Robinson aynı zamanda 2017 yılı yapımı Professor Marston and the Wonder Woman filminin senaryosunda da yer almıştı. Abrams henüz işin başında olmalarına rağmen bu projenin Justice League Dark evrenine dâhil olabileceğini de ekledi.

Warner Bros. kendi yayın platformunu kuracağını açıkladıktan sonra çeşitli DC eserlerinin beyaz perde adaptasyonları üzerine çalışmaya başlamıştı. Green Lantern antolojilerinin bulunduğu bir seriyle birlikte The Suicide Squad ile bağlantılı Peacemaker dizisi de çalışma aşamasında. Ayrıca Matt Reeves’in kadroda olduğu The Batman devam filminin de geliştirilmekte olduğu açıklanmıştı.

DC eserlerin arasında J.J. Abrams’ın başında bulunduğu Justice League Dark evreni de bulunuyor. Ünlü yönetmenin Marvel Sinematik Evreni gibi bir proje ortaya çıkarmak istediği söylenenler arasında. Söz konusu evrende John Constantine dizisi ve Zatanna’nın solo bir filmi olması da bekleniyor.

- Reklam -

Dizinin Baş Karakteri Madame X Kimdir?

Madame X ya da diğer isimleriyle Madame Xanadau ve Nimue Inwudu DC Comics’in ölümsüz bir büyücüsü. Justice League Dark serilerinin bir parçası olarak 1978 yılında David Michelinie ve Val Mayerik tarafından yaratılmıştı. Karakteri Doorway to Nightmare çizgi roman serisinin ilk sayısında görmüştük. Vertigo çizgi romanlarının özellikle bu dönemde ele aldığı ‘mistik’ ögeleri arasında kendisine kolaylıkla yer buldu. Tarot fallarına bakarak Ölüm ile anlaşmış ve böylece ölümsüz olabilmişti.

Madame x dizisi jj abrams

Ayrıca DC evreninin hemen hemen her doğaüstü olayında danışılan bir karakter olma özelliği de taşıyor. Genellikle John Constantine, The Spectre ve Suicide Squad gibi ekiplerle birlikte çalıştığını okumuştuk. Ayrıca New 52 evreninde açıklandığı üzere Doctor Destiny’nin de annesi. Madame X’i daha önce Swamp Thing dizisinin birinci sezonunda Jeryl Prescott tarafından canlandırılmıştı.

- Reklam -

Madame X’in 2008 ve 2011 yılları arasında Matt Wagner tarafından yazılıp Amy Reeder Hadley tarafından çizilen bir 29 sayılık bir serisi de olmuştu. Karakterin DC evrenine katılmadan önceki geçmişini anlatan seri, Madame X’i DC’nin Altın Çağına getirmesiyle son bulmuştu.

Siz Madame X dizisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Justice League Dark geliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gökten Düşen Şeyler - Selja Ahava | Haftanın Kitabı #180

Gökten Düşen Şeyler – Selja Ahava | Haftanın Kitabı #180

uzay neden karanlık

Sayısız Yıldıza Rağmen Uzay Neden Karanlık?