in

Magic Kingdom Evreni Başlıyor: Disney Tema Parkları Kendi Dizilerine Kavuşuyor

Magic Kingdom Evreni için hazırlanın. Serinin ilk dizisi Society of Explorers and Adventurers, For All Mankind’ın yaratıcısı Ron Moore tarafından geliştirilecek.

Magic Kingdom Evreni
- Reklam -
- Reklam -

Disney tema parkları ve klasik filmlerden tanınan karakterleri yeni yüzlerle hayata getirecek. Magic Kingdom Evreni dizilerinin ilki Ron Moore tarafından geliştiriliyor.

Ronald D. Moore, Magic Kingdom Universe’in ilk dizisi Society of Explorers and Adventures (Kaşifler ve Maceracılar Topluluğu) üzerinde çalışmaya başladı. Kendisi pek çok Star Trek dizisinde ve en son da alternatif bir tarihi işleyen For All Mankind dizisinde yazarlık yapan bir isim. Dizi, bütün tema parkları ve klasik Disney karakterlerinin gerçekten var olduğu bir dünyada geçecek.

Society of Explorers and Adventures, Disney tarafından satın alınan 20th Century Television ve Disney+ ortak yapımı olacak. Society of Explorers and Adventurers başarılı olduğu takdirde Moore evrendeki yeni dizilerin geliştirilmesine başlayacak ve bütün serinin başındaki isim olacak.

- Reklam -

Magic Kingdom Universe için Moore, Disney Imagineering (hayal gücü ve mühendislik kelimelerinin birleşiminden oluşturulmuş) ekibiyle yakından çalışıyor. Disney Imagineering, tema parklarının tasarımı ve inşasından sorumlu olan ekibin adı. Ayrıca, evrenin temellerini atacak bir yazar grubu da şimdiden kurulmuş. Disney şimdi projeye dâhil olacak üç tecrübeli senarist arıyor.

Magic Kingdom Universe, Ekranlara Yeni Disney Karakterleri Getirecek

Magic Kingdom Evreni

Disney’e yakın kaynaklara göre Jungle Cruise’ın kaptanı, Big Thunder Mountain’ın madencisi veya Matterhorn tırmanıcıları gibi daha önce hikâyesi dizi veya filmlerde anlatılmamış, sadece tema parklarda yaşayan karakterleri The Society of Explorers and Adventurers’ta ete kemiğe büründürmek ilk plan.

Moore, Disney+’la imzaladığı uzun soluklu anlaşmayla Sony TV ile olan bağını da koparmış oldu. Henüz kendine ait bir yayın servisi olmayan Sony TV’yle birlikte Moore, Apple’a For All Mankind ve Starz’a Outlander dizilerini hazırlamıştı. Disney+’la imzalanan yeni anlaşmanın sekiz haneli bir ödemeyi barındırdığını da belirtelim. Ayrıca, Moore’un yapım şirketi Tall Ship Productions da artık sadece Disney projelerinde görev alacak.

- Reklam -

Moore’un açıklamaları şöyle:

Disney+’la yaptığım anlaşma çoğunlukla çocukluğumun Disney ürünleriyle birlikte geçmiş olmasından. Anaheim’deki Disneyland’a her hafta aynı heyecanla gidecek kadar hayranıydım. Disney’in klasik karakterleriyle birlikte çalışma fırsatı hem içimdeki çocuğa hem de kendi çocuklarıma verebileceğim en güzel hediyeydi.”

Magic Kingdom Evreni ile birlikte Disney+ milyonlarca izleyiciyi bağlayacak üçüncü büyük evrenini de başlatmış oldu. Daha önce de çevrim içi yayın servisine gelecek onlarca Marvel ve Star Wars dizisi duyurulmuştu.

Klasik Disney karakterlerini yeniden keşfetmek için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: THR

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pasajlar Dergisi 7. Sayı Posthümanizm

Pasajlar Dergisi 7. Sayı Posthümanizm Dosyası ile Geliyor

Ketebe Yayınları Exlibris Dizisi

Ketebe Yayınları, Exlibris Dizisi ile Edebiyatın Kuramsal Denizlerine Yelken Açıyor