in

Maisie Williams: “Arya Stark’ın Kuir Olduğunu Sanıyordum”

Maisie Williams, Game of Thrones’taki karakteriyle ilgili konuştu. Williams, Arya Stark’ı Gendry ile sevişene dek kuir bir birey sandığını açıkladı.

Maisie Williams Arya Stark Kuir Game of Thrones,
- Reklam -
- Reklam -

Maisie Williams, Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Arya Stark karakteri hakkında en çok şaşırdığı anı anlattı.

Birçok eleştirmen tarafından tarihin en iyi televizyon dizilerinden biri olarak kabul edilen HBO’nun Game of Thrones dizisi 2011’de başladı ve 2019’da 8. sezonuyla tamamlandı. Seri, yayınlandığı süre boyunca toplam 59 Emmy kazandı ve final sezonu 32 dalda aday gösterildi. Sonuç olarak yapımın 8. sezonu bir yıl içinde tek bir televizyon dizisinin aldığı en fazla adaylık rekorunu kırdı.

Ned Stark ve eşi Catelyn’in kızı olan Arya, beş Stark çocuğundan biriydi ve Game of Thrones’un ana karakterleri arasında yer alıyordu. Dizinin toplam 73 bölümünün 59’unda görünen Arya, tavrı ve güçlü karakter gelişimi ile hayranların favorisiydi. Taht Oyunları sona erdiğinde karakter gelişimi onu deneyimli bir suikastçı haline getirdi. Alıngan bir genç kızdan acımasız, sert bir savaşçıya dönüşen Arya, aşka ilgisi olmayan birkaç ana karakterden biriydi. Bu durum dizinin final sezonunda değişti ve burada Gendry Baratheon ile kısa da olsa bir romantizm yaşadı.

- Reklam -

Maisie Williams: “Arya Stark Kuir Sanıyordum, Final Sezonu Büyük Bir Sürpriz Oldu”

Maisie Williams Arya Stark Kuir Game of Thrones,

Karaktere hayat veren Maisie Williams, Teen Vogue ile yaptığı bir söyleşi sırasında Game of Thrones’un son anlarına kadar Arya’nın kuir olduğunu varsaydığını itiraf ediyor. Bu yüzden Arya ve Gendry arasındaki malum anı senaryoda görmesi Williams’ı şoka uğrattı. Birçok Game of Thrones hayranı da Arya’nın kuir bir karakter olabileceği izlenimine kapıldı ve haliyle dizinin 8. sezonunda Gendry ile olan aşkına tepkiler geldi. Williams, şaşırdığı o an ile ilgili şunları söyledi:

“Arya’ya ilk şaşırdığım an sanırım son sezonda kıyafetlerini çıkarıp Gendry ile yattığı bölümdü. Doğrusunu söylemek gerekirse Arya’nın kuir olduğunu düşünmüştüm. Yani… evet. Bu büyük bir sürprizdi.”

- Reklam -

Game of Thrones’ta Gemma Whelan tarafından canlandırılan Yara Greyjoy ve Pedro Pascal’ın oynadığı Oberyn Martell karakteri gibi bir takım isimlerinin kuir kimliğine sahip olduğun gerçeğiyle Arya’nın da yöneliminin böyle olabileceği fikri garip gelmiyor. Karakterin Gendry ile yatması yine de biseksüel veya panseksüel olabileceği anlamına gelse de, hem Williams’ın hem de hayranların Arya’nın lezbiyen olabileceğine dair varsayımları final sezonuyla yıkılmış oldu.

Dizinin finalinden sonra birçok hayran, Arya’nın gelişiminin devamında neler olacağını merak ettiği için ona dair bir solo dizi yapılmasını talep etti. Ancak şimdilik bu şansı, Jon Snow karakterini canlandıran Kit Harington kaptı. Karaktere odaklanan yeni bir dizinin duyurusu geçenlerde yapıldı. Bu durum Arya’ya ait bir dizinin de önünü açabilir gibi duruyor.

Maisie Williams’ın şaşkınlığını final sezonunda sizler de yaşadınız mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Teen Vogue

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jurassic World Dominion gişe hasilatı

Jurassic World: Dominion Gişede Zirveye Oturdu

bill clinton 51 bölge uzaylı

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, 51. Bölge’ye “Uzaylı Aramak” için Federal Ajan Gönderdiğini İtiraf Etti