in ,

Marvel’ın Yeni Dizilerinden WandaVision Hakkında Bildiğimiz Her Şey

2021 yılında Disney+’ta yayınlanacak WandaVision dizisiyle ilgili şimdiye kadar neler biliyoruz? Gelin kısaca göz atalım.

Marvel WandaVision
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Faz’ında bulunan dizi ve filmler, geçtiğimiz ay düzenlenen San Diego Comic-Con’da açıklanmıştı. Marvel, Disney+ platformunda yayınlanmak üzere beş yapım (The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If…?. WandaVision ve Hawkeye) hazırladıklarını da duyurdu. Bunlardan biri de 2021 yılında yayınlanması planlanan WandaVision. Peki, WandaVision ile ilgili şimdiye kadar ne biliyoruz?

Dizinin 6 bölümden oluşması ve birer saat sürmesi planlanıyor. WandaVision ile en ilginç kısım ise dizinin 1950’lerde geçmesi ancak Avengers: Endgame’den sonra olanları anlatması diyebiliriz. Kaç bölüm 1950’lerde geçecek, karakterler bu zaman dilimine nasıl geçiyor henüz bir bilgi yok. Ancak diyebiliriz ki Endgame’de zaman yolculuğu yapamamış Scarlet Witch ve Vision için yeni bir deneyim olacak. WandaVision’da ayrıca Captain Marvel’dan bir karakter göreceğiz, bu karakter de diziyi Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ a bağlayacak.

Sadece Scarlet Witch ve Vision üzerinde duracak olan dizi doğal olarak Avengers: Infinity War ile ilgili olacak. Hatırlarsanız, ikili bu filmde Thanos tarafından farklı şekillerde öldürülmüştü. İkilinin hayatını ve ilişkisini dizi üzerinden izlemek de hayli ilginç olacak. Karakter gelişimleri ve yeni maceraları nasıl olacak merak ediyoruz. İşte WandaVision ile ilgili bildiklerimiz:

- Reklam -

WandaVision Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen ve Paul Bettany Dizide Yer Alacak

Paul Bettany ve Elizabeth Olsen, Vision ve Scarlet Witch olarak eski rollerine WandaVision’da devam edecek. Ayrıca Olsen gelecekteki Marvel evreni filmlerinde de Scarlet Witch karakterini canlandırmaya devam edecek. Vision’ın ölümden dönme şekline göre de Bettany, 4 ve 5. fazlarda Vision olarak devam edebilir.

Bettany’i ilk önce Tony Stark’ın yapay zekâsı JARVIS’in sesi olarak tanıdık. Daha sonra Avengers: Age of Ultron’da Tony ve Bruce Banner tarafından Zihin Taşı kullanılarak fiziksel bir forma dönüştürüldü. Olsen’ı ise ilk önce Captain America: The Winter Soldier’da jenerik sonrası bölümde gördük.

Vision thanos

Vision Diziye Dönüyor

Paul Bettany’nin Vision olarak dönüşü kesinleştiği için WandaVision, karakterin Avengers: Infinity War’daki ölümünden bahsedecek. Marvel evreni zaman çizelgesine göre Vision, başında bulunan Zihin Taşı’nı almak için Thanos tarafından öldürülmüştü. Vision’ın ölümü, Thanos’un parmak şıklatmasından önce gerçekleştiği için, kalıcı olarak görülmüştü. Scarlet ise bu yüzden kaybolmuş, Avengers: Endgame’in sonunda geri gelmişti. WandaVision ise, Endgame’den sonrasını anlattığı için Vision’ın dönüşünün kesinlikle şaşırtıcı ve dizinin odağı olacağını söyleyebiliriz.

Vision’ın diziye dönüşünün nasıl olacağı belirtilmedi ancak San Diego Comic-Con’da stüdyo müdürü Kevin Feige dizi için şöyle konuşmuştu:

“Daha önce yaptığımız hiçbir yapıma benzemiyor.”

Oyuncu Elizabeth Olsen şunu söylemişti:

“Derinliği olan değişik bir dizi olacak, birçok sürpriz var.”

Scarlet Witch’in güçleri Sonsuzluk Taşlarından geldiği için belki de kendisi Vision’ı hayata döndürür. Bir başka ihtimal ise Scarlet Witch, Doctor Strange ile farklı evrenlere giderken Vision’ı başka bir evrenden getirmeleri olabilir.

Monica Rambeau Karakteri de Dizide Yer Alacak

Monica Rambeau, If Beale Street Could Talk oyuncusu Teyonah Parris tarafından canlandırılacak. WandaVision, Endgame sonrasını anlatacağı için Monica karakterini yetişkin olarak göreceğiz. Monica’nın hikâyesi, Captain Marvel’daki olayları tamamlayacak şekilde bize gösterilecek. Monica’yı ise ilk olarak Captain Marvel’da Maria Rambeau’nun 11yaşındaki kızı olarak görmüştük.

- Reklam -

Marvel çizgi romanlarında, suçlu bir bilim adamı tarafından enerji engelleyici bir silah yapılıyor ve silah çok boyutlu enerjiyi içine alıyor. Monica da bu silaha maruz kaldığı için süper kahramana dönüşüyor. Kaza, Monica New Orleans Harbor Patrol’da teğmen olarak çalıştığı sırada oluyor. Birçok hikâyede olduğu gibi sıradan bir kişinin süper kahramana dönüştüğünü görüyoruz yine. Adına Captain Marvel dense de, çizgi roman boyunca Photon ve Spectrum gibi isimleri de var. Monica’nın güçleri arasında ise süper hız, güç, görünmezlik, uçabilme, herhangi bir nesnenin içinden geçme ve enerji/ışın yayma var. Ayrıca elektromanyetik spektrumda kendisini enerji biçimine de dönüştürebiliyor. Bu dönüşüm ona ölümsüzlük sağlıyor diyebiliriz. Bu yüzden yaşlanmıyor veya yaşlanma belirtisi göstermiyor.

Scarlet Witch ve Doctor Strange

WandaVision, Doctor Strange 2 ile Bağlantılı Olacak

Scarlet Witch, Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminde de yer alacak. Marvel, tüm detayları aktarmasa da San Diego Comic-Con’da en azından bunu doğruladı. WandaVision’daki olayların da Doctor Strange ile bağlantılı olacağı söylense de başka bir bilgi verilmedi.

WandaVision ve Doctor Strange 2’nin neden birbiriyle alakalı olduğunu tahmin edebiliyoruz. Scarlet Witch’in Thanos gibi düşmanları yenecek büyü güçleri olduğunu biliyoruz. Ancak, savaş dışında bu güçleri geliştirmeye vakti olmadı tabii. Bu yüzden, Mistik Sanatlar uzmanı Doctor Strange ile birlikte çalışarak kendini geliştirmesi Scarlet Witch’in karakter gelişimi açısından da oldukça iyi olacaktır.

Ayrıca Doctor Strange’in de çoklu evrende gezebildiğini biliyoruz.  Henüz doğrulanmasa da, WandaVision’ın 1950’lerde geçmesinin Doctor Strange ve çoklu evren ile bir ilgisi olduğunu tahmin ediyoruz. Yoksa Doctor Strange çiftimizi geçmişteki başka bir evrene mi gönderdi? Aklımıza şu soru geliyor hemen: WandaVision ve Doctor Strange 2 aynı zamanda mı geçiyor yoksa olaylar art arda mı gerçekleşiyor? İki seçenek de olası, ama bununla ilgili herhangi bir açıklama şuan için yok.

wanda ve vision infinity war

WandaVision 4. Faz Sırasında Gösterime Girecek

Dizi, Marvel evreni 4. Faz ile birlikte 2021 baharında gösterime girecek. Kesin bir tarih verilmese de yine de tahminde bulunabiliriz. WandaVision, belirttiğimiz gibi Doctor Strange in the Multiverse of Madness ile bağlantılı olacak. Doctor Strange, 7 Mayıs 2021’de gösterime gireceğinden dolayı dizi bu tarihten önce Nisan 2021’de yayınlanabilir.

WandaVision disney plus

WandaVision Fragmanını Ne Zaman İzleyeceğiz?

Henüz herhangi bir fragman, kamera arkası görüntü veya fotoğraf yok. Gösterim tarihi 2021 baharı olarak belirlense de çekimler 2019 sonbaharında başlıyor. Şimdilik izleyebileceğimiz bir fragman olmasa da 2019 yılının sonlarına doğru veya 2020’nin ortalarında yayınlanabilir. Marvel, 2020’de San Diego Comic-Con’a katılırsa muhtemelen orada bir fragman yayınlanacaktır.

The Punisher ve Daredevil gibi başarılı yapımlara imza atan Marvel, sizce Disney+ platformu için hazırladığı bu dizide de başarılı olacak mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Marvel, 4. Faz Film ve Dizilerini Duyurdu

Avengers 5 Yolda mı? Marvel’ın Başkanı Açıkladı!

Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dede korkut cinius

Dede Korkut Üzerine Yeni Bir Araştırma Kitabı: “Korkut”

Levent Cantek Blutv

Halka ve Bozkır’ın Senaristi Levent Cantek, BluTV ile Yola Devam Ediyor