in

RTÜK’ün İnceleme Başlattığı “Maske Kimsin Sen?” Programı Hakkında Fox TV’den İlk Adım Geldi

Maske Kimsin Sen? hakkında RTÜK’ün ‘satanizm propagandası’ iddiaları sonrasında başlattığı incelemeye Fox TV’den yanıt gecikmedi: Program haftada bir değil, iki akşam yayınlanacak.

maske kimsin sen rtük fox yayın akışı
- Reklam -
- Reklam -

Maske Kimsin Sen? hakkında RTÜK’ün inceleme başlatmasına programın yayıncısı Fox TV kayıtsız kalmadı. Normal akışında yalnızca cumartesi akşamları yayınlanan yarışma, artık hafta sonu iki akşamda da yayında olacak. Program sosyal medyada kimi odaklar tarafından satanizm propagandası yaptığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

Fox TV’nin yeni yıl ile yayınlamaya başladığı Medyapım imzalı Maske Kimsin Sen? yarışma programı, ilk bölümüyle büyük ses getirdi. Yarışmada ünlü sanatçılar, format gereği maske ve kostüm kullanarak kimliklerini gizleyerek şarkı söylüyor. Jüri üyeleri ve seyirciler de performanslardan yola çıkarak maskeli kişinin kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyor.

Özellikle Squid Game dizisiyle eğlence dünyasında maske kullanımı hızını iyice artırmıştı. Maske Kimsin Sen? yarışması da özünde tıpkı Kalamar Oyunu’nda olduğu gibi bir Güney Kore yapımı. Format King of Mask Singer adlı yarışmanın Türkiye’ye uyarlanmış hâlinden yola çıkarak hazırlanmış.

- Reklam -

RTÜK İnceleme Başlatmıştı: Maske Kimsin Sen? Programı Haftada 2 Gün Yayınlanacak

RTÜK, akıllara 90’lı yılları getiren satanizm propagandası tartışmalarının yayılmasından sonra harekete geçti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, sosyal medyada programın yayından kalkması gerektiğini ifade eden bir kullanıcıya şu yanıtı verdi:

“Evet ilgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır.”

maske kimsin sen? rtük

İnceleme sonunda çıkacak karar henüz açıklanmamış olsa da yarışmanın yayıncısı Fox TV’den cevap gecikmedi. Kanal, normal yayın akışına göre yalnızca cumartesi akşamları yayınlamayı planladığı programı haftada iki akşama çıkarttı.

- Reklam -

Maske Kimsin Sen? yarışmasının yeni bölümleri 8 Ocak Cumartesi ve 9 Ocak Pazar akşamları yayınlanacak.

Maske Kimsin Sen? İzlenme Oranlarında Dikkat Çeken Bir Açılış Yaptı

1 Ocak ve 2 Ocak tarihlerinde seyircilerin karşısına çıkan program ilk gününde Total grubunda altıncı, AB grubunda ise beşinci sırada yer aldı. İkinci bölüm ise Total reyting grubunda beşinci sırayı, AB grubunda ise dördüncü sırayı almayı bildi.

maske kimsin sen? yarışma

Sunuculuğunu Tansel Öngel’in üstlendiği yarışmada jüri koltuklarını Alican Yücesoy, Melis Sezen, Eda Ece ve Doğu Demirkol paylaşıyor.

Siz programa getirilen eleştirilere ve RTÜK’ün inceleme kararına dair ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi, Mynet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ferhat_Coskun Ferhat_Coskun dedi ki:

    Bu toplumda da nasıl ahlak ve din anlayışı varsa her bölümde 40 kişinin öldürüldüğü mafyatik dizilerde bozulmaz, normal bir insanın hayaline bile gelmeyecek iğrençliklerin saatlerce konuşulduğu gündüz programlarında da bozulmaz, her gün bir kadın vahşice öldürülürken hiç bozulmaz ama iki kişi kostüm giyince bozulur, birbirini seven iki insan elele tutuşsa bozulur falan…

  2. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Welcome to the Matrix.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter Return to Hogwarts yeni bilgiler

Harry Potter: Return to Hogwarts ile Ortaya Çıkan 15 İlgi Çekici Bilgi

twitch türkiye kara para bit skandalı operasyon

Twitch’teki Kara Para Aklama Skandalından Sonra İlk Operasyon: 40 Şüpheli Gözaltına Alındı