in

Disney’in “Atatürk” Dizisinde Ali Rıza Efendi’yi Oynayacak Aktör Belli Oldu

Mehmet Günsür, Disney Plus’ın Atatürk dizisi kadrosuna katıldı. Yıldız aktör yapımda Ali Rıza Efendi’yi canlandıracak.

mehmet günsür atatürk dizisi disney ali rıza efendi rolü
- Reklam -
- Reklam -

Mehmet Günsür, Disney Plus’ın Türkiye orijinali olacak Atatürk dizisi kadrosuna dahil oldu. Yıldız oyuncu şimdiden çok konuşulan yapımda Ali Rıza Efendi’ye hayat verecek.

Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanan Disney Plus, birbiri ardına yeni prodüksiyonlara hız vermeyi sürdürüyor. Ülkemizde 14 Haziran 2022’de hizmete başlaması planlanan dijital yayın servisinin en merak edilen işi ise kuşkusuz Atatürk yapımı.

Hakkındaki dedikoduların gerçeklerle iç içe geçtiği yapımda, Mustafa Kemal Atatürk rolünü Çukur dizisinin yıldızı Aras Bulut İynemli canlandırıyor. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım karakteri ise geçen günlerde açıklananlara göre Songül Öden’e emanet edildi.

- Reklam -

Dizi hakkında ortaya atılan iddialardan birisi de Harry Potter’ın Hermione Granger’ı Emma Watson’ın da kadroya katılacağı yönündeydi. Bir başka iddia ise Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer’ın dizinin müziklerini yapacağıydı. Ancak bu iki bilgi henüz yurt dışı kaynakları tarafından doğrulanmadı.

Mehmet Günsür, Atatürk Dizisinde Ali Rıza Efendi Karakterini Canlandıracak

Bugün ise kadroda olduğu zaten bilinen ancak rolü sır gibi saklanan Mehmet Günsür hakkında yeni bir detay ortaya çıktı.

TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Muhteşem Yüzyıl’da Şehzade Mustafa’yı canlandıran Mehmet Günsür, Disney Plus’ın Atatürk dizisinde Ali Rıza Efendi’yi canlandıracak.

46 yaşındaki aktör daha önce Aşk Tesadüfleri Sever, O şimdi Asker, Atiye ve Fi gibi yerli; Lea – Un nuovo giorno, La compagnia del cigno ve Figli gibi yabancı yapımlarda rol almıştı.

mehmet günsür atatürk dizisi disney ali rıza efendi rolü

- Reklam -

Aras Bulut İynemli ile Mehmet Günsür, Muhteşem Yüzyıl’da abi – kardeş rollerinde yer almıştı. İynemli yapımda Şehzade Bayezid karakterini canlandırıyordu. Böylece ikili yine bir tarihi yapımda bir araya gelme fırsatını yakalamış oldu.

Yayın devinin Atatürk projesi, Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine 2023 yılında izleyicilerle buluşmaya başlayacak. Dizinin ilk sezonu toplamda 6 bölüm sürecek.

Disney Plus’ın izleyicilerle buluşturacağı yerli yapım ise Kaçış adlı dizi olacak. Platform ayrıca Recep İvedik 7 filmini ve Organize İşler dizisini geliştirmeyi sürdürüyor.

Siz bu rol tercihini nasıl buldunuz? Disney Plus’ın Atatürk dizisinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Olumlu katkıda bulunabileceğini düşünüyorum, kadronun kaliteli oyunculardan oluşturulması artı bir değer. Umarım senaryo ve çekimler de iyi olur, hayal kırıklığı yaşamayız :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yolun açık olsun fragmanı netflix

Netflix Türkiye’nin Yeni Filmi “Yolun Açık Olsun”dan Fragman Yayınlandı

ubisoft satış

Assassin’s Creed’in Yapımcısı Ubisoft Yakın Gelecekte El Değiştirebilir