in

“Mezbaha No: 5” Uyarlamasında Kanal ve Yönetmen Belli Oldu

Kurt Vonnegut’un bilimkurgu türündeki “Mezbaha No: 5” romanının uyarlamasından yeni haberler var! Dizinin başına The Handmaid’s Tale’den de hatırlayacağımız bir isim geçiyor!

mezbaha no5 dizi
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere geçen sene hiciv ustası Kurt Vonnegut’un önemli eseri “Mezbaha No: 5“in (Slaughterhouse-Five) ekranlara uyarlanacağı haberini paylaşmıştık. Dilimizde de son dönemlerde April Yayıncılık aracılığıyla okuma şansına eriştiğimiz yazarın eserinin uyarlaması, kuşkusuz sevenleri için heyecanlandıran bir haber olmuştu. Ancak ne yazık ki uzun zamandan beri dizi hakkında yeni bir gelişme paylaşılmamıştı. Ta ki bu haftaya kadar!

Variety‘de yer alan habere göre Mezbaha No: 5, Epix adlı Amerikan televizyon kanalında geliştirilmeye başlandı. Dizinin yazarlığını ve baş yapımcılığını üstlenen Patrick Macmanus’un yanı sıra idari yapımcı ekibinde Gale Anne Hurd,  Jon Brown ve Bradley Yonover da yer alacak.

mezbaha no 5 kitap

- Reklam -

Yapım için yeni gelen güzel haberlerden bir diğeriyse, sevilen dizi The Handmaid’s Tale’de yönettiği After bölümü ile Emmy adaylığı bulunan Kari Skogland’ın dizinin yönetmenliğine getirilmiş olması.

Billy Pilgrim adındaki genç bir Amerikan askerinin İkinci Dünya Savaşı sırasında zaman ve mekânda kaybolduğu Mezbaha No: 5, yazarın çoğu eserinde olduğu gibi bilimkurgu, hiciv ve kara mizah öğelerinin başarılı bir karışımından oluşuyor.

- Reklam -

20. yüzyılın en başarılı eserlerinden biri sayılan, yayın hayatı boyunca birçok kez sansüre karşı savaş veren bu eserin uyarlamasının nasıl olacağını merakla bekliyoruz.

Dizi hakkında sizin beklentileriniz var mı? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kucuk seyler ust

“Türk Edebiyat Klasikleri” Serisi Hız Kesmiyor: “Küçük Şeyler”

bu olumsuz ust

Roger Zelazny’nin “Bu Ölümsüz”ü Raflarda