in

Ortalığı Karıştıran İddia: Teknoloji Devi Microsoft, Netflix’i Satın mı Alıyor?

Microsoft, Netflix’i satın mı alıyor? Teknoloji devinin, dijital yayın servisini bünyesine katabileceği iddia ediliyor.

microsoft netflix'i satın alabilir
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft, Netflix platformunu satın alabilir. Son zamanlarda finansal olarak zor bir dönemden geçen dijital platform, yayın haklarını Microsoft’a kaydırabilir. Uzmanlar yayın şirketinin bu hamlesi ile birlikte yatırımcıların yüzünü güldürebileceğine inanıyor.

2022 yılının ilk çeyreğinden bu yana finansal anlamda darboğaza giren Netflix çıkış yolunu Microsoft’ta bulmuş olabilir. Gelecek çarşamba günü yılın ikinci çeyreği için raporlarını açıklayacak şirket, 25 yıllık döneminin en kritik zamanına giriyor. 2011 yılından bu yana ilk defa abone sayısı düşen Netflix, sadece izleyicilerini değil aynı zamanda yatırımcılarını da hızlıca kaybediyor. Borsada %70’in üzerinde düşüş yaşayan şirketin (NFLX) kısa dönemde kayıplarını durdurabileceği düşünülmüyor. Uzmanlar platformun gelecek sonbaharda 2 milyon aboneyi daha kaybedeceğini tahmin ediyor. Dolayısıyla açıklanacak raporlar Netflix’in geleceğini şekillendirebilir.

Dijital platform bu darboğazdan çıkmak için, sosyal medya üzerinden büyük tepki toplayan reklamlı abonelik gibi farklı bir sistem duyurusuyla gelmişti. Şifre paylaşma özelliğinin kaldırılması ve yeni içerik üreticilerinden desteklerin çekilmesiyle Netflix kemer sıkma politikasına geçmişti. Şirket, kısa süre önce yapılan açıklamayla da reklam tarafında ortaklığı Microsoft ile kurduğunu duyurmuştu. Satış danışmanları bu açıklamanın Microsoft ve Netflix arasındaki yakınlaşmayı gösterdiğini söylüyor ve yakın gelecekte iki firmanın birleşebileceğini iddia ediyor.

- Reklam -

Needham yardımcı analisti Laura Martin Yahoo’ya yaptığı açıklamada Netflix’in aradığı çıkışı bulabileceğini söylüyor:

“Netflix’in aradığı çıkış bu olabilir. Şirket, Microsoft’a yakınlaşmaya çalışıyor ve onların Activision satın alımını hazmettikten sonra kendilerine dönmelerini bekliyorlar.”

Microsoft Netflix Ortaklığı Wall Street Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

Microsoft Netflix Ortaklığı

Öte taraftan Wall Street ise yayın platformunun açıklayacağı rakamları bekliyor. İzleyici kaybetmesine rağmen dünyanın en büyük abone sayısına sahip olan şirketin geleceğe dair ne tür planlar yaptığı yatırımcılar tarafından merakla izleniyor.

- Reklam -

Magid Araştırma Departmanı başkanı Andrew Hare, CNN için verdiği demeçte Netflix’in kararlarının yatırımcılar tarafında nasıl yankı bulabileceğinden bahsediyor ve şunları söylüyor:

“Yatırımcılar, gemiyi düze çıkarmak için platforma gereken süreyi vereceklerdir ancak bunun için geleceğe dair ayakları yere basan planları duymaya ihtiyaçları var. Ticarette gelişim ancak iyi bir iletişimle mümkün olabilir ve (Netflix’in) yayıncılık alanında nasıl kazanmaya devam edeceğine dair yatırımcılarını bilgilendirmesi gerekiyor. Bu işin içindeki kimse, her çeyrekte milyonlarca abone kaybetmeyi kaldıramaz.”

Netflix’in finansal anlamda nasıl kalkınacağı merakla beklenirken, olası Netflix Microsoft ortaklığının gelecekte neleri değiştirebileceği analizciler tarafından araştırılıyor. İki dev şirket şimdilik konuya dair resmi bir açıklama yapmadı.

Siz Microsoft Netflix ortaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune Part 2 Çekimleri Başladı

Dune: Part Two’nun Çekimleri Başladı: Denis Villeneuve Yönetmenliğindeki Bilimkurgu Macerası Devam Ediyor

Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig | Haftanın Kitabı #230

Gece Yarısı Kütüphanesi – Matt Haig | Haftanın Kitabı #230