in

Doctor Who’da 15. Doktor Ncuti Gatwa’nın Yol Arkadaşı Millie Gibson Olacak

Millie Gibson, Doctor Who kadrosuna katıldı. İngiliz aktris, yeni sezonda 15. Doktor Ncuti Gatwa’nın yol arkadaşı Ruby Sunday’i canlandıracak.

Millie Gibson Doctor Who Yeni Yol Arkadaşı
- Reklam -
- Reklam -

Millie Gibson, Doctor Who yeni sezon kadrosuna katılan isim oldu. Genç aktris, BBC dizisinin 13. sezon bölümlerinde 15. Doktor Ncuti Gatwa’nın yol arkadaşı Ruby Sunday karakterine hayat verecek.

BBC’nin köklü bilimkurgu ve macera dizisi önemli bir değişimin eşiğinde. Dizi, 13. sezon finali ile 13. Doktor’u Jodie Whittaker’a ve dizi sorumlusu Chris Chibnall’a veda etti. 60. yılını kutlayacak yapım, 14. Doktor için özel bölümler kapsamında David Tennant ile, sezonun geri kalanı için ise Sex Education dizisiyle tanınan Ncuti Gatwa ile anlaştı.

Yeni Doktor’un belli olmasıyla hayranlar arasında yeni yol arkadaşı (ya da arkadaşları) için de meraklı bekleyiş başlamıştı. BBC bu soruyu yanıtlayarak 15. Doktor’a eşlik edecek oyuncuyu duyurdu.

- Reklam -

18 yaşındaki İngiliz oyuncu Millie Gibson, daha önce Coronation Street, Butterfly, Jamia Johnson ve Love, Lies and Records yapımlarında rol almıştı.

Millie Gibson, Doctor Who Evrenine Yol Arkadaşı Olarak Dahil Oluyor

Millie Gibson’ın yeni rolü, BBC One’da yaıynlanan Children In Need programında canlı olarak açıklandı. Gibson, yaptığı ilk açıklamada, “Bu rol bir armağan ve bir rüyanın gerçekleşmesi,” ifadesini kullandı.

Oyuncu, Coronation Street’teki Kelly Neelan rolüyle adından söz ettirmiş ve ödüle layık görülmüştü.

Millie Gibson - Doctor Who

Gibson sözlerine şöyle devam etti:

“Doktor’un yol arkadaşı olarak seçilmekten büyük bir onur duyuyorum. Benden önce seyahat eden yol arkadaşlarının boşluğunu doldurmak için her şeyimi vereceğim.”

15. Doktor Gatwa da bu rolün seçimine dair şunları kaydetti:

“Millie tam bir yol arkadaşı. Tamamıyla yetenek ve güçle dolu. Gözlerinde küstah bir ışıltı var ve bir jilet kadar keskin.

- Reklam -

“Odaya girdiği ilk andan itibaren coşkusuyla tüm dikkatimizi çekti. Ardından yeteneğinin katıksız gücüyle bu dikkati iyice sağlamlaştırdı.

“Çok vahşi ve eğlenceli bir macera olacak. Millie ile evrene yelken açmak için sabırsızlanıyorum.”

Millie Gibson Doctor Who Yeni Yol Arkadaşı BBC

Yapımın yeni sorumlusu Russell T Davies ise “yeni nesil yetenekleri keşfetmenin büyük bir onur olduğunu” kaydetti.

“Parlak, dinamik, akıllı ve harika bir oyuncu. Bir oronation Street hayranı olarak Millie’nin kovalamacalardan, silahlardan ve kuşatmalardan sağ çıktığını gördüm. Ama tüm bunlar, Ruby Sunday ile kıyasladığında hiçbir şey.”

David Tennant’ın 14. Doktor olarak yapıma geri dönüşü, Kasım 2023 tarihinde yayınlanacak üç özel bölümle birlikte olacak.

Dizinin yeni sezonu, dünya çapında Disney+ üzerinden yayınlanacak. Disney, Doctor Who üzerinde yaratıcı söz hakkına da sahip olacak ve yapımın bölüm bütçeleri de ciddi oranda artacak.

Siz yeni yol arkadaşı seçimini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Grey's Anatomy 19. Sezon - Ellen Pompeo Veda Ediyor

Grey’s Anatomy’nin Yıldızı Ellen Pompeo, 19 Sezonun Ardından Diziden Ayrılıyor

Chris Hemsworth, Alzheimer Nedeniyle Oyunculuğa Ara Verdi

Thor’un Yıldızı Chris Hemsworth Oyunculuğa Ara Verdi: Alzheimer’a Yakalanma Riski Var