in

Lost’un Danielle Rousseau’su Mira Furlan Yaşamını Yitirdi

Mira Furlan 65 yaşında Batı Nil virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu Lost ve Babylon 5 dizileri ile tanınıyordu.

Mira Furlan Lost
- Reklam -
- Reklam -

Lost ve Babylon 5 dizilerindeki rolleri ile tanınan Yugoslavya doğumlu Hırvat oyuncu Mira Furlan yaşamını yitirdi. 65 yaşında hayatını kaybeden ünlü aktrisin ölüm nedeni ise Batı Nil virüsü olarak açıklandı.

Babylon 5 adlı aksiyon, macera, bilimkurgu ve drama dizisinde Delenn karakterini, ikonik dizi Lost’ta ise Danielle Rousseau’yu canlandıran Mira Furlan 65 yaşında aramızdan ayrıldı.

1955 yılında Zagreb’de, Yahudi bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Mira Furlan bir dönem Hırvatistan Milli Tiyatroları’nda görev aldı. When Father Was Away on Business gibi Yugoslav filmlerinde oynadı. Asıl ününü ise 1993 ve 1998 yılları arasında toplamda 5 sezon devam eden Babylon 5 dizisi ile kazandı.

- Reklam -

mira furlan babylon 5

Yapımın başrolü olan Furlan, tam 111 bölümde izleyici ile buluştu. Sonrasında ise tüm dünyada ses getiren Lost dizisinde Danielle Rousseau rolü ile karşımıza çıktı.

Oyuncunun ailesi, BBC’ye aktrisin Batı Nil virüsü kaynaklı komplikasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini aktardı.

Lost ve Babylon 5 Dizilerinin Yıldızı Mira Furlan Aramızdan Ayrıldı

Açıklamada şu sözler yer aldı:

“Mira Furlan’ın ölümünü teyit etmekten dolayı büyük üzüntü duyuyorum. O iyilik, güç ve şefkatle dolu bir kadındı. Los Angelas’taki evinde, ailesi ile birlikte huzur içinde yaşamını yitirdi. Hepimiz onun hayatını ve mirasını sürdürmeye devam edeceğiz. Onun her zaman burada, bizimle olacağını bileceğiz.”

Tropik ve ılımak iklimlerde bulunan Batı Nil virüsü, ilk olarak 1937 yılında Uganda’da görülmüştü. Sivrisinekler aracılığıyla bulaşan hastalık, tüm memeli hayvanlara ve insanlara geçebiliyor. Yüksek ateş, bulantı ve ağrı gibi belirtilere sahip.

Babylon 5’ın yaratıcısı J. Michael Straczynski ise Twitter hesabı üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

- Reklam -

“Arkadaşımız ve yoldaşımız, artık ona ulaşamayacağımız bir yere gitti.”

Oyuncunun resmi Twitter hesabında da, Furlan’ın otobiyografik kitabından alıntıyla şu sözlere yer verildi: “Yıldızlara bakıyorum. Açık bir gece ve Samanyolu çok yakın görünüyor. Yakında gideceğim yer orası.”

İzleyicinin karşısına son olarak 2020 yılında yayınlanan televizyon dizisi Space Command’daki Vonn Odara rolü ile çıkan aktris, aktif olarak sinema ve televizyon dünyasında yer almaya devam ediyordu.

Peki siz Mira Furlan hakkında neler söylemek istersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Everest Dağı Çevre Atık Sanat

Everest Dağı’nı Sanat Kurtaracak: Dünyanın En Yüksek Dağı Atıklar Yüzünden Zor Durumda

Uğur Mumcu TRT Arşiv Videoları

Uğur Mumcu Videolarının TRT Arşiv’den Kaldırıldığı İddia Edildi