in ,

Narnia Günlükleri Film Yerine Netflix Dizisi mi Olacak?

Narnia Günlükleri film yerine dizi olarak mı gelecek? Netflix’in yayın haklarını aldığı fantastik seri hakkında Lewis’in üvey oğlu ve yapımcı Douglas Gresham konuştu.

narnia günlükleri alıntıları
- Reklam -
- Reklam -

Narnia Günlükleri yapımcısı Douglas Gresham, Netflix için hazırlanan The Chronicles of Narnia projelerinin filmden ziyade dizi olarak hazırlanması gerektiğini ifade etti. Bununla birlikte bir süredir platformun kendisiyle herhangi bir şekilde iletişime geçmediğini de söyledi.

C.S. Lewis’in fantastik serisi Narnia Günlükleri, basıldığı tarihten bu yana küçük televizyon ve radyo uyarlamalarına sahip olsa da adının tüm dünyaya duyulmasını sağlayan film serisi Disney ile birlikte gelmişti. Kitap serisinin ilk filmi olan The Lion, the Witch, and the Wardrobe (Aslan, Cadı ve Dolap) 2005 yılında, ikinci filmi Prince Caspian (Prens Kaspiyan) da 2008 yılında vizyona girmişti. Film serisinin ilk adımı dünya çapında 745 milyon dolardan fazla bir gişe hasılatı elde etmişti. Ancak Prince Caspian için işler pek iyi gitmedi ve gişe hasılatı 419 milyon dolarda kaldı.

Söz konusu iki filmin ardından serinin yayın hakları Fox tarafından satın alındı ve 2010 yılının sonlarında The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızının Yolculuğu) filmiyle hayranlarının karşısına çıktı. Ancak bu yenileme de pek işe yaramadı ve gişe hasılatı istenilen noktaya erişemedi.

- Reklam -

narnia günlükleri netflix

Captain America: The First Avenger filminin yönetmeni Joe Johnston ile, seriyi Silver Chair (Gümüş Sandayle) uyarlamasıyla tekrar başlatma planları vardı. Fakat bir şekilde bu plan da askıya alındı ve Narnia’nın beyaz perde macerası böylece belirsiz bir tarihe kadar sona erdi. Aradan 2018’de gelen bir haberle birlikte Netflix’in serinin yayın haklarını satın aldığını öğrendik. Şirket Narnia’yı hem film hem de dizi projesi olarak karşımıza çıkaracaktı. Hayranlar yeni içerik umuduyla heyecanlandılar. Ancak o günden beri neredeyse hiç haber gelmedi. Sadece geçen yıl içinde Coco’dan tanınan Matthew Aldrich’in ekibe dahil olduğu bilgisi paylaşıldı.

Narnia Günlükleri Yapımcısı Douglas Gresham: “The Chronicles of Narnia Dizi Olmalı”

Nihayet tüm bu aranın ardından Lewis’in üvey oğlu ve serinin yapımcısı olan Douglas Gresham’ın 90 Seconds to Knowing C.S. Lewis programı için verdiği röportaj ortaya çıktı. Gresham’ın Kasım 2019’da yaptığı bu söyleşide kendisine yöneltilen soruya hitaben Netflix’in Narnia projeleri için umutlarını paylaştı.

Yapımcı, projenin bir film yerine dizi olarak gelmesini istediğini şu sözlerle vurguladı:

“Çünkü bir film için senin bir ya da en fazla iki saatlik zaman dilimin vardır. Bu kısıtlı sürede koca bir macera kitabını o filme aktarmaya çalışırsın. Ve açıkçası bunu doğru şekilde yapamazsın.”

- Reklam -

the Chronicles of Narnia netflix

Gresham yeni uyarlamaların kitaplara olabildiğince sadık olmasını istiyor. Dolayısıyla tüm kitabın her nüansının ekranda görünmesine olanak sağlayan bir dizi olma arzusunu dile getiriyor.

Lewis’in oğlu her ne kadar bu açıklamasıyla umut vermiş olsa da, Netflix’in uzun bir süredir kendisiyle iletişime geçmediğini ve projenin nasıl devam edeceğine dair şimdilik bilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Sizler The Chronicles of Narnia serisini nasıl izlemek istersiniz? Sizce dizi olarak iyi bir iş çıkarılabilir mi? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Narnia Günlükleri’ndeki Türk Lokumunun Sırrı Ne?

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for suburbia suburbia dedi ki:

    O eski büyüyü bozmasınlar artık. Yeni olan her uyarlamada bir eksiklik hissediliyor. En azından benim açımdan. Ben dizi olmasını istemem. Gördükçe geriliyorum. Zaman Çarkı serisi de dizi olacakmış. Gerçekten üzülüyorum.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Filmleri izlemiştim ama pek beğendiğim söylenemezdi. Zaten Yüzüklerin Efendisi’ nden sonra hiçbir fantastik filmi beğenmiyordum ya neyse. Bence film olsun. :slight_smile:

  3. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Konuyla tamamen alakasız ama ben çok güzel(mümkünse) bir Percy Jackson dizisi istiyorum. Karakterlerin yaşı büyütülmeden ekrandan büyüdüklerini göreceğimiz bir fantastik komedi. Çok isterim çok…

  4. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    Yani eğer söyledikleri gibi kitaba sadık kalırlarsa benim için çok da ciddi bir sorun olmaz. Ama ben yine de film olsun isterdim.

  5. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Kendilerini izletebileceklerse yapsınlar ama sıkıcı bir diziye dönüşürse bu iş yatar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Stanislaw Lem Yeni Kitaplar

Stanislaw Lem Türkçe Baskıları Tam Gaz: Dönüşüm Hastanesi ve Yıldız Güncesi

the new mutants vizyon tarihi

The New Mutants Vizyon Tarihi Belli Oldu