in

Denizler Altında 20.000 Fersah’ın Öncesini Anlatan Disney Dizisi Geliyor: Kaptan Nemo ile Yakından Tanışma Zamanı

Nautilus dizisi geliyor. Disney, Jules Verne’in kült romanı “Denizler Altında 20.000 Fersah”ın öncesini konu alan bir seri için düğmeye bastı.

Nautilus Dizisi Disney+
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Jules Verne’in sualtı destanı Denizler Altında 20.000 Fersah romanından esinlenerek Nautilus adlı yeni bir dizi geliştiriyor. Kaptan Nemo ve denizaltısı Nautilus’un, romanının öncesini konu alan başlangıç hikâyesine hazırlanın!

İlk kez 1870 yılında yayımlanan ve Jules Verne’in en bilindik eserlerinin başında gelen Denizler Altında 20.000 Fersah, Nautilus adlı denizaltısı ile seyahat eden Kaptan Nemo ve denizaltıya misafir olan bilim insanı Pierre Aronnax’ın Kızıldeniz, Akdeniz, kayıp Atlantis kıtası, Güney Kutbu’nu içeren seyahatlerini konu ediniyordu.

1907 ve 1916 yıllarında filme de çekilen romanın asıl bilindik uyarlaması Disney tarafından 1954 yılında yapıldı. Filmde Nemo’yu James Mason ve zıpkıncı Ned Land’ı da Kirk Douglas canlandırmıştı. Verne’in Disney tarafından filme uyarlanan diğer eserleri arasında In Search of the Castaways (1962) ve 80 Günde Devri Alem (1956, 2004) filmleri bulunuyor. Şimdi, Disney+ için bir kez daha Kaptan Nemo’nun maceralarına konuk olmaya hazırlanıyoruz.

- Reklam -

The Hollywood Reporter’a göre Disney+’ta yayınlanmak üzere Nautilus adında bir dizi için çalışmalar başladı. Proje İngiltere merkezli Moonriver TV ve All3Media’nın sahip olduğu Seven Stories tarafından hazırlanıyor. Yapım Denizler Altında 20.000 Fersah’ın öncesini konu alacak ve Kaptan Nemo ile ünlü denizaltısı Nautilus’a odaklanacak.

Nautilus Dizisi Kaptan Nemo ve Denizaltısının İlk Maceralarına Odaklanacak

Nautilus Dizisi Denizler Altında 20.000 Fersah

Disney+’ın orijinal içerik direktörü Johanna Devereaux, yapımla ilgili olarak şunları söyledi:

“Jules Verne’in romanı tüm dünyada sevilen bir klasik. Nautilus ve ekibini, çeşitli yaratıcı yetenekler ve ekran karakterlerinden oluşan bir ekiple böylesine cesur ve heyecan verici bir şekilde yeniden hayata geçirmek büyük bir ayrıcalık. Dizi nefes kesici, aksiyon dolu ve büyük miktarda eğlenceli olacak.”

- Reklam -

Nautilus dizisi, Moonriver TV’den Xavier Marchand ve Seven Stories’ten Anand Tucker tarafından geliştirilmekte ve ortaklaşa hazırlanmakta. Beowulf: Return to the Shieldlands ile tanınan James Dormer, dizinin senaristliğini üstleniyor ve aynı zamanda yürütücü yapımcılığını da yapıyor. Şu an için oyuncu kadrosu ile ilgili bir bilgi yok.

Nautilus dizisinin çıkış tarihi ile ilgili bir açıklama şimdilik yapılmadı. Toplamda 10 bölümden oluşacak dizinin devam sezonlarının olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Sonunda Kaptan Nemo’yu ve Jules Verne’in macerasını dizi formatında izleyebilecek olmak konusundaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Kaptan Nemo ile tanışmak isteyenler Denizler Altında 20 000 Fersah ve özellikle de Esrarlı Ada’yı Alfa yayınlarının eksiksiz çevirisinin okumalıdır. Kanimca Nemo Disney’in SJW magnet’i yaptığı şu anki politikasına olabilecek en zıt noktada duran, oldukça politically incorrect bir karakter. Hal böyle iken bahsettiğim kitaplari okuyanların bu habere bir tarafları ile gulmesinden başka beklentim yok!

    Alan Moore bile League of Extra Ordinary Gentlemans’da kitaptaki Nemo’nun davasını anlayamamisken ve onu kötü bir şaka gibi gidip İngiliz kahramanların yancısı yapmışken “jihad” kelimesini telaffuz etmeye zerre cesaret edemeyen, koloni dönemi Hindistan’inda yaşananlar üzerine bir tane düzgün film/dizi çekememiş olan batı medyasinin Nemo’nun hayat motivasyonunu anlayabilecegini sanmıyorum, kaldı ki idealleri uğruna okyanuslarda seyreden bütün ulke donanmalarina saldırılarda bulunan Nemo’yu gerçekten Disney’in olmasi gerektiği gibi yansitabilecegini düşünüyor musunuz siz hakikaten?

  2. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Acaba tamaen kurgu mu olacak yoksa Jules Verne’nin anılarında veya taslaklarında ya da notları arasında bu konuda çalışmalar varda oradan mı yola çıkacakları

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nosferatu yeniden Anya Taylor-Joy da Oyuncu Kadrosu

Sinemanın İlklerinden Nosferatu Yeniden Çekiliyor: Anya Taylor-Joy Kadroya Dahil Oldu

Sally Rooney Beautiful World, Where Are You

Sally Rooney’nin Henüz Yayımlanmamış Yeni Kitabının Ön Kopyaları Yüzlerce Dolara Satılıyor