in

Yeni Doctor Who Başrolü Ncuti Gatwa’nın 15. Doktor Kostümüne İlk Bakış

Ncuti Gatwa’nın 15. Doktor ve yol arkadaşı Millie Gibson’ın kostümlerine ilk bakışı ortaya koyan Doctor Who setinden resmi görüntüler yayınlandı.

Ncuti Gatwa Doctor Who 14. Doktor kostümü
- Reklam -
- Reklam -

Ncuti Gatwa’nın 15. Doktor kostümünü giydiği Doctor Who setinden ilk görseller yayınlandı. Başrolle birlikte yol arkadaşını canlandıracak Millie Gibson’a da ilk bakış ortaya çıktı.

Altmış yılı aşkın bir süredir ve yaklaşık 900 bölümdür devam eden Doctor Who, yeni oyuncularla yolculuğunu ileriye taşımaya devam ediyor. Şimdiye dek Doktor’u oynayan isimler düzenli olarak değişti ve roldeki en son oyuncu, ilk kadın Doktor da olan Jodie Whittaker oldu. Yıllar sonra tekrar değişim geçiren Doktor’u bu sefer Ncuti Gatwa’nın canlandıracağı duyuruldu. Geçen mayıs ayındaki ilk duyuruda kendisinin 14. Doktor olacağı zannediliyordu. Ancak sonrasında 14. Doktor’un, rolü yeniden canlandıran David Tennant olduğu ortaya çıkmıştı.

Şimdi de resmi Doctor Who Twitter hesabı aracılığıyla, Gatwa’nın 15. Doktor rolündeki kostümüne ilk bakışı sunan iki yeni resim ortaya çıktı. İkinci görüntüde ona Coronation Street’ten Millie Gibson’ın canlandırdığı 14. sezonun yeni yol arkadaşı Ruby Sunday eşlik ediyor.

- Reklam -

Yayınlanan fotoğraflara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Ncuti Gatwa Doctor Who kostümü

Ncuti Gatwa ve Millie Gibson Doctor Who kostümü

Ayrıca hem Ncuti Gatwa hem de Millie Gibson’ın kostümlerine bir bakış attıkları, Gatwa’nın turuncu bir gömlek, kahverengi bir ceket ve pantolon ile bazı Gallifreyan yüzüklerini içeren kendi kostümünün ayrıntılarını gösterdiği bir video da resmi hesap üzerinden yayınlandı.

- Reklam -

Ncuti Gatwa Yeni Doctor Who Kostümünü Tanıtıyor | İZLE

YouTube video

Yıllar geçtikçe Doktor’un fiziksel görünümü, rolü üstlenen her oyuncuyla birlikte önemli ölçüde değişti. 2005 yılında 9. Doktor Christopher Eccleston ile başlayan yeniden başlatma sezonlarında, başrolü David Tennant, Matt Smith ve Peter Capaldi, ardından Whittaker üstlendi. Yaş, cinsiyet, ırk ve milliyetteki değişikliklere ek olarak, Doktor’un kostümü de tipik olarak büyük bir değişikliğe uğradı.

Farklı Doktorların farklı vücut tiplerine sahip olması da dahil olmak üzere kostüm değişikliklerinin bazı temel nedenleri bulunuyor. Ancak kostümler daha önemli bir işleve de hizmet ediyor. Her yeni yenilenmeyle, Doktor’un kişiliği değişiyor ve böylece yeni oyuncuların karaktere kendi damgalarını vurmalarına olanak tanınıyor. Örneğin, Capaldi’nin 12. Doktor karakteri, aptal tarafını daha özgürce kucaklayan Smith’in 11. Doktor’undan çok daha huysuz ve alaycı bir versiyonuydu. Doktor, önceki nesillerin yaşamlarını hatırlayabilen tutarlı bir karakter olmasına rağmen, karakterin beyni diğer her şeyle birlikte değişiyor. Bu da bilgileri işleme ve kıyafetleri dahil dünyayla etkileşim kurma şeklini farklılaştırıyor.

BBC’nin Disney ile ortaklık kurmasıyla çekim bütçesinin neredeyse üç katına çıktığı dizinin yeni sezonu, İngiltere dışında Disney Plus üzerinden yayınlanacak.

Ncuti Gatwa’lı yeni Doctor Who kostümü hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Munzevi Munzevi dedi ki:

    10.sezondan sonra bozduğu için bu dizi izleyen fazla kalmadı. Öncesi de Matt Smith’in Doctor olduğu sezonlar dışında pek iyi değildi bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bitirim İkili 4 Geliyor: Jackie Chan Doğruladı

Jackie Chan Doğruladı: Aksiyon Klasiği “Bitirim İkili” Yeni Filmi ile Geri Dönüyor

Oppenheimer Yeni Fragman Christopher Nolan

Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Filminden Yeni Fragman: İşte İlk Nükleer Bombanın Yaratıcısı