in

Neil Gaiman, Elon Musk’ın Yüzüklerin Efendisi Dizisini Eleştiren Sözlerini Kınadı

Neil Gaiman, Elon Musk’ın Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power hakkındaki, “Tolkien mezarında ters döndü,” eleştirisine yanıt verdi.

neil gaiman elon musk cevap
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, Elon Musk’ın Amazon Prime Video’da yayınlanan The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisine dair yorumuna sert sözlerle yanıt verdi.

Tesla, SpaceX ve Neuralink gibi şirketlerin başındaki iş insanı Elon Musk, geçen gün Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında yaptığı yorumla gündeme geldi.

Paylaştığı Tweet’te, “Tolkien mezarında ters döndü.” diyen Elon Musk yorumuna şu sözlerle devam etti:

- Reklam -

“Şu ana dek dizideki neredeyse tüm erkek karakterler korkak, pisliğin teki veya ikisi birden. Sadece Galadriel cesur, zeki ve sevimli.”

51 yaşındaki Musk’ın bu açıklamasında, Amazon’un sahibi Jeff Bezos’la içinde bulunduğu rekabetin etkili olduğunu düşünenler az değil. Musk’ın sahibi olduğu SpaceX ve Bezos’un Blue Origin adlı şirketleri özel uzay taşımacılığı alanında birbirlerinin en büyük rakipleri.

elon musk yüzüklerin efendisi

Elon Musk’ın The Rings of Power yorumu birçok yanıt alırken konuya kayıtsız kalamayan isimlerden birisi de Neil Gaiman oldu.

Neil Gaiman, Elon Musk’ın Yüzüklerin Efendisi Dizisi için Kullandığı İfadelere Kayıtsız Kalamadı

Bu olumsuz değerlendirmeye yanıt veren bir Twitter kullanıcısı, Tweet’inde İngiliz fantazi yazarı Neil Gaiman’ı etiketledi ve ona Musk’ın yorumu hakkında ne düşündüğünü sordu.

Gaiman düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

- Reklam -

“Elon nasıl Twitter’ı almayı beceremediği konusunda benden tavsiye almıyorsa ben de film, dizi ve edebiyat eleştirisi için onun fikrini sormuyorum.”

Dizi ve sinema sektöründe eserlerinden (American Gods, Stardust, Good Omens) uyarlamalarla sık sık gündeme gelen Neil Gaiman, son olarak Netflix’te yayınlanan The Sandman dizisiyle hayranların karşısına çıkmıştı.

neil gaiman güc yüzükleri elon musk

Netflix yapımı dizi, yüz yıllardır esir tutulan ve yokluğunda ortaya çıkan kaosu düzeltmek için dünyalar ve zaman çizelgeleri arasında seyahat etmesi gereken Sandman’in (Tom Sturridge) başından geçen olayları merkeze alıyor.

Öte yandan J.R.R. Tolkien’in fantastik evreni Orta Dünya’nın 2. Çağı’nı ekrana taşıyan Güç Yüzükleri dizisi, Amazon Prime Video üzerinden yayınlanıyor. Yapım, serinin hayranlarını ikiye bölmüş durumda.

Neil Gaiman’ın Elon Musk’a yanıtı hakkında sizin görüşleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Neil saçmalama.Bir roman okurunun hayranının ve dizi izleyicisinin görüş ve eleştirilerini açıklama söyleme eleştirme hakkı vardır.Fikirlere saygılı ol.Yazar olmuşsun ancak aydın ve demokrat olamamışsın.Yazıklar olsun.

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Neil Gaiman çok egoist bir yazar. Sırf ne kadar entelektüel olduğunu göstermek için koskoca Sandman serisini hiç etmiş.

    Bu yaptığı yorum da bence kendi dizisine laf gelmesin diye yaptığı bir yorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty dlc

Cyberpunk 2077 Evreninde Geçecek İlk DLC “Phantom Liberty” Duyuruldu

Kiernan Shipka Red One

Sabrina’nın Yıldızı Kiernan Shipka, Dwayne Johnson ve Chris Evans’lı “Red One” Filmine Katıldı