in

Neil Gaiman, Kıyamet Gösterisi Uyarlamasını Terry Pratchett’ın Vasiyeti Olarak Görüyor

Kıyamet Gösterisi (Good Omens) dizisi sessiz sedasız yaklaşırken diziden bilgiler, fragmanlar ve röportajlar da gelmeye devam ediyor. Son olarak Neil Gaiman’dan dizi uyarlaması hakkında oldukça duygusal bir açıklama geldi.

neil gaiman terry pratchett
- Reklam -
- Reklam -

Kıyamet Gösterisi (Good Omens) birazcık önündeki yapımların heyecanının altında kalıyor farkında mısınız? Game of Thrones’un son sezonu, Infinity War fragmanları, Yüzüklerin Efendisi haritaları derken çoğu insan unuttu gitti diziyi. Oysaki dizi David Tennat ve Michael Sheen ile birlikte yavaş ama gümbür gümbür geliyor.

Diziyi heyecanla bekleyenler bir yana dizinin uyarlandığı kitabın yazarı Neil Gaiman dizinin kendisi için öneminin daha büyük olduğunu belirtti. Entertainment Weekly‘nin Gaiman ile yaptığı röportajda, yazarın diziye olan bağının ne kadar büyük olduğu açıkça görülüyor:
“Diziyi yapmak muhtemelen imkânsızdı, ama yine de bir şekilde bunu başardık. Dışarı çıkıp hayran olduğumuz televizyon yazarlarıyla konuştuk ve, ‘Bunu yapmak ister misiniz?’ dedik. Onlar da bize, kaynağı çok fazla değiştirmeden nasıl yapacaklarını bilmedikleri için yapamayacaklarını söylediler. Ben muhtemelen buna izin vermeye hazırdım ama Terry bana yazdı ve, ‘Good Omens’i benim sevdiğim kadar fazla seven tek kişi sensin. Bunu anlayıp yapmalısın ve böylece ben de ölmeden önce izleyebilirim,’ dedi. Ve sonra öldü. Geride böyle bir korkunç istek bıraktı. Bunu yapmak zorundaydım.”
Gaiman diziye sadece kitabı uyarlanan bir yazar olarak değil, birlikte çalıştığı takım arkadaşının son isteğini yerine getirmek zorunda hisseden bir arkadaş olarak gördüğünü işte böyle anlattı. Açıkçası onun sırtındaki yükü hayal etmekte zorlanıyorum. Böyle bir son isteğe karşı, hele bir de Terry Pratchett gibi bir üstattan geliyorsa, karşı koymak inanılmaz zor olmalı.

Böylece dizi kendine Amazon çatısı altında yer buldu. 31 Mayıs 2019 tarihinde 6 bölüm olarak yayınlanacak dizi Gaiman’a göre eklentiler olmadan sadece hikâyeyi anlatacak. Good Omens gibi değiştirilmesi zor bir kaynak için bizce oldukça iyi bir karar.

- Reklam -

Gaiman’ın, Terry Pratchett’ın son isteğini getirmek için diziye böylesine duygusal yaklaşmasına siz ne diyorsunuz. Sizin de Pratchett’ın mesajını okurken boğazınız düğümlendi mi? Yorumlarınızı bizden esirgemeyin.

- Reklam -

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Sabırsızlıkla bekliyorum, Neil Gaiman çekimlerde-senaryoda vb. her yerde kontrol altında tuttuğu için sanırım güzel olacak bir işle karşı karşıyayız. Umarım “Yıldız Tozu” filminden aldığım zevki, bu dizden de alırım :slight_smile:

  2. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Oldukça ağır bir yük. Fakat iyi ki de istemiş. Sayesinde biz de sebeplendik. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

orhan pamuk video

Orhan Pamuk: “Oidipus ve Şahnâme’yi Birleştirdiğinizde Ortaya Ben Çıkıyorum”

okuma gunlugu ust

Okuma Deneyimini Kişiselleştirmek İsteyenler İçin “Okuma Günlüğü” Çıktı