in

Neil Gaiman, Disney’in “Mezarlık Kitabı” Film Uyarlamasında Söz Sahibi Olmayacak

Neil Gaiman, Disney tarafından beyaz perdeye uyarlanacak “Mezarlık Kitabı” film uyarlaması projesinde yer almayacağını açıkladı.

Neil Gaiman - Mezarlık Kitabı Film Uyarlaması Disney
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, Mezarlık Kitabı film projesine bizzat dahil olmayacağını duyurdu. İngiliz yazar, Disney’in adaptasyonunda görev almayacak.

Sandman, Amerikan Tanrıları, Kıyamet Gösterisi, Yokyer, Yıldız Tozu ve Koralin gibi eserlerle tanınan Neil Gaiman’ın eserleri son dönemlerde birçok uyarlamaya konu oldu. 62 yaşındaki yazar, son olarak Netflix’teki The Sandman uyarlaması ile izleyicilerin karşısına çıktı ve projede hem yapımcı hem de yaratıcı olarak rol aldı.

Gaiman, daha öncesinde BBC’de başlayıp Prime Video’da devam etme kararı alan Good Omens’te yaratıcı ve STARZ yapımı American Gods’ta senarist olarak projelerde sorumluluk almasıyla dikkat çekmişti.

- Reklam -

mezarlik kitabı film uyarlaması neil gaiman

Geçen temmuz ayında duyurulan Mezarlık Kitabı (The Graveyard Book) film uyarlaması ise Neil Gaiman’ın diğer projelerinden farklı bir rotada ilerleyecek. Yazar, yapım üzerinde herhangi bir söz hakkı sahibi olmayacak.

Neil Gaiman, “Mezarlık Kitabı” Film Uyarlamasında Söz Hakkı Sahibi Değil

Finding Neverland, Christopher Robin, The Kite Runner ve Monster’s Ball gibi yapımlarla tanınan Marc Forster yönetmenliğinde geliştirilen filmde Neil Gaiman projeye dahil edilmedi.

Gaiman, Tumblr üzerinden bir soruya verdiği yanıtla bu duruma açıklık getirdi:

“Film hakkında siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum. Filmde kontrol ya da bir söz hakkım bulunmuyor. Onların bunu iyi şekilde gerçekleştireceğine inanıyorum.”

Mezarlık Kitabı, 2008 yılında okurlarla buluşmuş ve Hugo, Locus, Newberry gibi pek çok prestijli edebiyat jürisinden ödülle dönmüştü. Roman, Bod adlı kimsesiz bir çocuğun “mezarlık halkı” tarafından yetiştirilmesini takip ediyor. Ne ölülerin ne de yaşayanların dünyasına ait olabilen Bod, aynı zamanda ailesinin katili “Jack Denen Adamlar” ile de mücadele etmek zorunda kalıyor.

- Reklam -

mezarlik kitabı film neil gaiman

Bir film serisi ya da dizi olarak değil, tek filmde ele alınacağı belirtilen hikâye için ilk düşünülen kişi Henry Selick (The Nightmare Before Christmas) olmuştu. Ancak Selick’in imza attıktan kısa süre sonra filmden ayrılmasıyla projenin başına Marc Forster getirildi. Filmin senaryosu ise The Life of Pi’nin senaristi David Magee imzasını taşıyacak.

Gaiman, bu projenin dışında kalarak The Sandman 2. sezon, Johanna Constantine hakkında bir spin-off, Dead Boy Detectives ve Good Omens 2. sezon gibi işlere daha fazla zaman ayırabilecek.

Mezarlık Kitabı film uyarlamasında oyuncu kadrosu, prodüksiyon takvimi ve vizyon tarihi gibi detaylar ise henüz belli olmadı.

Sizce bu kararın ardından hayranları nasıl bir uyarlama bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, aynı zamanda bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wednesday 2. sezon onayı aldı

Wednesday 2. Sezon Resmen Duyuruldu: Tim Burton’lı Netflix Dizisi Maceralarına Devam Ediyor

WBD Ezra Miller The Flash

WBD, Tedaviye Başladığı Günden Beri Beladan Uzak Duran Ezra Miller’la Yola Devam Etmeye Sıcak Bakıyor