in

Gaiman, Sandman 2. Sezon Çalışmalarını Onayladı

Neil Gaiman’ın meşhur çizgi roman serisi Sandman için hazırlanan Netflix dizisinde ne aşamada olunduğu ortaya çıktı.

Sandman
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın meşhur çizgi roman serisi Sandman için geçen temmuz ayında müjdeli haber gelmişti. Yıllardır birçok platform tarafından sürdürülen yarış noktalanmış ve kazanan Netflix olmuştu. Serinin yaratıcısı Neil Gaiman, Radio Times’a konuştu.

İlk defa 1988 senesinde çizgi roman olarak yayımlanmaya başlayan ve 1996’ya kadar devam eden seri; Neil Gaiman adını tüm dünyaya duyurmuştu. DC Comics/Vertigo çatısı altında 75 sayı yayımlanan çizgi roman serisi, rüyalar prensi Morpheus’u ve onun destansı hikâyesini konu alıyor.

Dizi hakkında ilk gelen haberler, birinci sezonun serinin ilk kitabı Prelüdler ve Noktürnler ve biraz daha fazlası hakkında olacağıydı. Buna ek olarak serideki tekil maceralar da dizide yerini alacaktı.

- Reklam -

Netflix’in Sandman Dizisinde İlk 2 Sezonun Hikâye Örgüsü Hazır

Uzun zamandır beklenen Sandman uyarlaması henüz senaryo aşamasında. Neil Gaiman, katıldığı programda ne ölçüde ilerlediklerini açıkladı.

Gaiman, bu uyarlama için herkesin teklif verdiğini ve yarışı Netflix’in kazandığını söylüyor. Yazara göre Allan Heinberg, David Goyer ve Neil Gaiman’dan oluşan dizinin yürütücü ekibi, şu an için ilk bölümü ve pilot bölümü tamamlamış. Ayrıca ilk iki sezonun da ana olay akışını belirlemeyi başarmışlar.

- Reklam -

Böylece dizinin ilk etapta en az iki sezondan oluşacağı da resmi bir ağızdan doğrulanmış oluyor.

Sandman için daha önce Joseph-Gordon Levitt tarafından başarısız bir film uyarlaması girişiminde bulunulmuştu. Ayrıca bir HBO dizi projesi de söz konusuydu. Şimdiyse eserin uyarlamaları hakkında tek söz sahibi Netflix.oldu.

Netflix’in Sandman dizisi, ilk sezonunda 11 bölümden oluşacak. Dizinin çıkış tarihi ve oyuncular gibi detaylar ise henüz belirlenmiş değil.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Çıksın artık şu dizi be…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beşir Ayvazoğlu

Beşir Ayvazoğlu’ndan 2 Biyografi Kitabı Geldi

ben affleck

Ben Affleck, Rodriguez’in Hypnotic Filminde Oynayacak