in

Sandman Dizisi Aslına Sadık Olacak

Netflix’in merakla beklenen Neil Gaiman imzalı Sandman dizisinden güzel haber geldi. Yapım çizgi romanlara mümkün olduğunca sadık olacak!

neil gaiman master class
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın sevilen çizgi roman serisi Sandman için dizi uyarlaması haberi geldiğinden beri hayranlar hem mutlu hem de endişeli. Uyarlama eserlerin, orijinal metinde yaptıkları kimi değişiklikler hayranların çoğu zaman hoşuna gitmiyor. Gaiman ise bu konuda işinin arkasında duran bir tavır sergiliyor.

Netflix tarafından diziye uyarlanan Sandman serisi ilk olarak 1988 yılında çizgi roman formatında yayımlanmaya başlamış ve 1996’ya kadar sürmüştü. DC Comics Vertigo etiketiyle çıkan seri, hem dönemin çizgi roman anlayışını değiştirmiş hem de Neil Gaiman adının dünya çapında duyulmasına neden olmuştu.

Rüyaların efendisi Morpheus’u ve destansı bir mitolojiyi barındıran serinin uyarlama haberi geldiğinden beri neredeyse 3 ay oldu. Dizi hakkında bildiklerimi ise çok sınırlı.

- Reklam -

Birinci sezonun, serinin ilk kitabı Prelüdler ve Noktürnler’i ve biraz daha fazlasını içereceğini biliyoruz. Yeni detaylar Gaiman’ın Reddit’te katıldığı bir etkinlikte belli oldu.

Hayranların sorularını yanıtlayan Gaiman, en çok merak edilen konulardan birisi olan eserin aslına sadık olma üzerine de açıklamalar yaptı.

Tekil Maceraların Çoğu da Seride Gözükecek

Gaiman, dizinin çizgi romanlardaki hikâye akışını takip edeceğini ve uyarlamanın ellerinden geldiğince aslına sadık kalacağını vurguladı. Ayrıca tekli maceraların hepsi olmasa da olabilecek en fazlasını ekranda göreceğimizin sözünü verdi.

- Reklam -

Mitoloji, tarih, korku, fantazya, mizah ve dahasını içeren Sandman uyarlamaları için henüz bir tarih alabilmiş değiliz.

Netflix tarafından uyarlanan seride yardımcı yazar, yürütücü yapımcı ve showrunner koltuklarında Allan Heinberg oturuyor. Neil Gaiman ve David S. Goyer ikilisi de serinin yapımcıları ve yardımcı yazarları arasında.


HBO Max, The Big Bang Theory Dizisinin Yayın Haklarını Aldı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker

Joker 2 Filmi İçin Fazla Umut Yok

Nâzım Hikmet

Nâzım Hikmet’in İlk Defa Yayınlanan Görüntüleri