in

Neil Gaiman, Sandman Senaryosunu Koronavirüs Sayesinde Tekrar Gözden Geçiriyor

Neil Gaiman, Sandman dizisiyle ilgili yeni bilgiler verdi. Yazar, şu sıralar uyarlama aşamasında olan Netflix dizisine dair güncel gelişmeleri bildirdi.

Neil Gaiman Marvel Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, Koronavirüs pandemisi devam ederken heyecanla beklenen Sandman dizisiyle ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Çizgi roman uyarlamaları son zamanlarda çokça popüler. Netflix başta olmak üzere Amazon, Hulu gibi yayın platformları bu tarz uyarlamalara ağırlık veriyor. Rüzgarı arkasına alan Netflix de, geçtiğimiz sene Warner Bros.’la anlaşarak Neil Gaiman’ın ünlü eseri Sandman çizgi roman uyarlamasını bünyesine kattı. DC/Vertigo ortaklığında 1988 ile 1996 yılları arasında yayınlanan çizgi roman serisi, Gaiman’ın popülerliğinin artmasında büyük rol oynadı.

Sandman’in yaratıcısı Neil Gaiman geçten günlerde sosyal medyadan diziyle ilgili güncel gelişmeler paylaştı. Gaiman, resmi Tumblr sayfası üzerinden bir hayranın dizinin gidişatıyla ilgili sorusunu yanıtlayarak her şey yolunda mesajını verdi.

- Reklam -

Neil Gaiman Sandman Netflix

Neil Gaiman: “İnsanlar Kış Uykusuna Yatmış Durumda”

“Televizyona dair yeniden bir şeyler yapabilecekleri zamana kadar, insanlar şimdilik kış uykusuna yatmış durumda. Onun dışında her şey yolunda.

“İlk sezonun senaryosu yazılmıştı, oyuncular belli olmaya başlıyordu, yönetmen tutulmuştu, setler kurulmuştu. Yapım süreci için her şey hazırdı, sonra bir anda ara vermek zorunda kaldık.

“Dünya dizi yapmaya hazır olduğunda, Sandman çekilmeye devam edecek. Biz de bu sırada elimizdeki fırsatı senaryoyu daha iyi bir hale sokmak için kullanıyoruz.”

Neil Gaiman’ın ‘kış uykusu’ tabiri Hollywood’un içinden geçtiği bu dönemi oldukça iyi özetliyor. Televizyon ve sinema prodüksiyon şirketleri bir ayı aşkın süredir kapalı durumda. Süregiden projelerini durdurma konusunda özellikle Netflix çok seri davranarak tüm dizi ve film yapımlarına ara verdi. Ama bu karar yeni içeriklerin gelmemesi gibi bir anlam taşımıyor.

Dizinin çizgi romanlara sadık olacağı ve 2. sezon için de senaryo hazırlıklarının sürdüğü bilgileri daha önce paylaşılmıştı.

- Reklam -

Neil Gaiman Sandman Netflix

Netflix içerik yöneticisi Ted Sarandos mart ayının sonlarına doğru yaptığı açıklamada, platformun yayın tedarikinin 2020’in sonlarına kadar sıkıntıya uğramayacağını belirtmişti. Diğer tarafta Disney+ için işler pek iyi gitmiyor. Netflix gibi projelerini askıya alan Disney+, gelecek Marvel dizileri için yılın sonuna kadar çekimlere başlamayacak.

Diziyle ilgili güncel gelişmeleri ve haberleri Neil Gaiman’dan duymak Sandman hayranlarını sevindirmiş olmalı. Eserin uzun zamandır uyarlama aşamasında olması bir yana sayısız yapım salgından dolayı çekimlerine ara verdi. Bu süreçte haberleri Sandman’in yaratıcısı ve dizinin yapımcısı Neil Gaiman’ın vermesi bir bakıma olaya artı katıyor.

İlk sezonu 10 bölüm şeklinde planlanan Sandman için ikinci sezon çalışmaları da şimdiden başladı. Dizinin yapımcılığında Gaiman’ın yanı sıra David S. Goyer yer alacak. Senaryo ise Wonder Woman ve Grey’s Anatomy’den tanıdığımız Allan Heinberg’e ait.

Yeni diziyle ilgili sizlerin beklentileri neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* The Mandalorian Kamera Arkası Belgesel Oluyor

Kaynak: Screen Rant

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Su diziyi animasyon yapsaydılar keşke. Mahvedecekler güzelim seriyi biliyorum…

  2. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Güzel çıkarmak için gereken bütçeyi Netflix sağlamaz sıkıntı o. Zaten neredeyse hiçbir diziye çok yüksek bütçe harcanmıyor.

  3. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    İste sorun bu. Bir de dizide morpheus’u her seferinde farklı yüz şekilleriyle ya da tamamen farklı nasıl göreceğimizi merak ediyorum. Bu seri HBO’da olmalıydı. :no_mouth:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Başucumda Müzik Alıntıları - Kürşat Başar

Başucumda Müzik Romanından Akıllara Kazınan Satırlar

the batman the flash shazam 2

The Batman Dahil Birçok Warner Bros. Filminin Vizyon Tarihi Değişti